Лесна рецепта за запеканка с тиквички
Рецептата за запечени рулца от тиквички с пилешко месо отваря нова глава в безкрайната тема рецепти с тиквички
Да, да, да! Тиквичките винаги получавата едно голямо ДА! Особено през лятото, особено, когато са в изобилие! Рецептата за запечени рулца от тиквички с пилешко месо отваря нова глава в безкрайната тема рецепти с тиквички. Много богато като вкус ястие, което носи аромата и духа на италианската кухня, прекрасна идея за впечатляващо ястие за гости за лятна вечеря. Напомня на лазаня, а също и на мусака от тиквички, запеканката с тиквички ще направя лятното меню още по-интересно!
Необходими съставки:
тиквички - 3 броя средно големи
яйца- 2 броя
пилешко месо - 300 грама
кашкавал - 200 грама
домати - 500 грама
чесън - 2 скилидки
олио - 3 супени лъжици
червен пипер - 1/4 чаена лъжица
Първата стъпка от рецептата за запечени рулца от тиквички с пилешко месо е изборът и подготовката на продуктите. Може да ползвате всякакво пилешко месо, както бяло, така и бутчета например. Когато избирате тиквичките задължително изберете тиквички, които са със среден размер. Сложете пилешкото месо да ври в подсолена вода. Измийте тиквичките, отрежете двата им края и ги нарежете на тънки ленти по дължина. Посолете ги и намажете с олио.
Сгорещете оребрен тиган и изпечете тиквичките от двете страни, за да омекнат. Можете да ползвате скара, грил или друг вариант за изпичане на летните тиквички. Свареното пилешко месо нарежете на ситно. Добавете към него яйцата и 100 грама настърган кашкавал. Добавете ½ чаена лъжица сол и черния пипер и разбъркайте добре. Във всяка изпечена тиквичка сложете по малко плънка и навийте на рулце. Рулцата наредете в тавичка намазана с мазнина.
Настържете доматите, добавете към тях счуканите скилидки чесън и ½ чаена лъжица сол. Можете да ползвате и домати от консерва. Изсипете соса върху рулцата от тиквички и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато доматеният сос се сгъсти. Поръсвате с останалия кашкавал, връщате във фурната и я изключвате. Когато кашкавалът се разтопи ястието е готово за сервиране. Може да поръсите с пресен босилек.
Източник: supichka.com