Ще си оближете пръстите от най-хрупкавите тиквички на фурна
Вижте как да ги приготвите
Необходими продукти
- Тиквички – 2 малки
- Олио – 2 - 3 с.л.
- Сол
- Брашно – 2 с.л.
- Галета – 1 ч.л.
Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и се отрязват дръжките. Подсушават се и се режат на колелца с дебелина 1/2-1 см. В купа се слагат брашното и солта, изсипват се нарязаните тиквички и с разбърква много добре.
Тавичката се намазва с малко мазнина. Тиквичките се редят със застъпване. Наръсват се с галета. Поливат се на много тънка струйка с олио.
Пекат се за около 40 минути на 200 градуса до зачервяване, след което се изваждат и се оставят да изстинат.
Поднасят се изстинали със сос по желание - кисело мляко с чесън и копър, смесено с мазнината от печенето е класическият вариант.
Източник: gotvach.bg
Голям празник с куп традиции е в събота, спазват се строги забрани
Бургас влезе в бъдещето: уникален ЯМР без тунел вече е в медицински център „Д-р Стайков“ (СНИМКИ/ВОДЕО)
Дядо Коледа донесе подаръци и усмивки на най-малките пациенти на УМБАЛ Бургас и държа бебе за първи път в живота си
Празничен концерт ви очаква днес в Етно кафене и музей в Бургас
Липсва опростена процедура за поставяне на фотоволтаик на балкона
Защо мъжете харесват ниски жени
Не давайте пари назаем днес и в не изхвърляйте храна
По тези признаци разберете дали сте урочасани
Алекс Сърчаджиева: Богаташ поиска да му стана любовница, предложи ми къща
Знаете ли, че вашият умен телевизор има вградена камера и може би ви наблюдават
Revolut премахна лева
Радев: Работната атмосфера в парламента се влошава с всеки изминал ден
