Как да си направим: Кекс с шоколад и ром
Сладък, ароматен и неустоим десерт
Продукти:
250 г масло, размекнато
250 г пудра захар
4 яйца
100-150 г черен шоколад, настърган
1 чаена лъжица канела
1 препълнена супена лъжица шоколад за пиене (разтворим)
1 препълнена чаена лъжица инстантно кафе (разтворимо)
200 мл ром
250 г брашно
1 пакетче бакпулвер
120 мл сухо червено вино
Приготвяне:
В купа разбийте маслото, захарта, яйцата, шоколада, канелата, разтворимия шоколад и кафето, рома. След като получите гладка смес добавете брашното, бакпулвера и червеното вино. Разбийте отново до гладка смес, пише az-jenata.bg. Намажете правоъгълна форма за кекс с мазнина. Излейте сместа в нея. Печете на 150-180 градуса за около 90 минути или до суха клечка.