Как да приготвите: Бърз ябълков пай
Нещо по-различно за десерт от козунаци
Може да ни липсва движение, но пък по време на изолация имаме голям апетит. И то повечето ни влече към сладките изкушения. Но няма да ви предлагаме рецепта за козунак, а нещо друго, което да приготвите преди празника – ябълков пай.
Сигурни сме, че във фруктиерата на масата си имате ябълки, които може да използвате за въпросния десерт, пише Tialoto.bg.
Ето и необходимите продукти:
– 2 яйца;
– 4-5 средно големи ябълки;
– 1 чаена чаша захар;
– 1 чаена чаша и половина вода;
– 1 пакет бакпулвер;
– 1 непълна кофичка кисело мляко;
– 1 чаена чаша олио.
Как да приготвите ябълковия пай?
Взимате подходящ съд за тесто и чуквате яйцата. След като ги разбиете с миксер, добавяте захарта и продължавате да бъркате. После добавяте олиото и млякото.
Изсипвате бакпулвера в брашното и разбърквате. Постепенно добавяте към течните съставки като бъркате с миксера на средна степен.
Приготвяте по-широка тавичка. Намазнявате я с малко олио и поръсвате леко с брашно. Изсипвате тестото.
Нарязаните предварително ябълки нареждате най-отгоре върху тестото. Може да го покриете или да ги сложите на купчинки.
Печете ябълковия пай на умерена фурна за около 20 минути (зависи от вашата). Накрая сервирате като поръсвате с пудра захар.
Изпробвайте рецептата докато си стоите #ОтговорниВкъщи. Да ви е сладко!