Най-вкусните кюфтета! Рецептата на стар циганин ще ви смае
По-вкусни кюфтета не съществуват
Как се правят най-хубавите кюфтета? Отговорът на този въпрос дава читателка на специализирания сайт на Блиц - jenata.blitz.bg, която разказва в емоционално писмо за най-добрата рецепта.
Жената сподели, че е питала един от старите цигани как са направили тези уникално вкусни кюфтета. За щастие мъжът й казал къде е разковничето.
„Циганинът ми каза, че ако добавя само една допълнителна съставка към мляното месо, кюфтето ще стане толкова вкусно, че след това ще ми бъде невъзможно да спра да ги ям. И беше прав!“, категорична е читателката.
Започнете да приготвяне сместа за кюфтета с обичайните съставки:
около 700 грама смляно говеждо месо;
половин хляб (накиснат или изполвайте галета);
чаша мляко;
лук;
няколко глави чесън;
растително масло за пърженето;
сол и черен пипер на вкус.
Трохите хляб накиснете не във вода, а в млякото. След това ги добавете към месото като сложите и нарязания чесън и лук, както и подправките. Смесете всичко!
И точно тук идва тайната циганска рецепта, която ще направи кюфтетата феноменално вкусни.„Старият циганин ми каза, че към каймата слагат домати! Да, домати! Измиват се добре, обелват се и се нарязват на много ситно. След това се объркват с някаква зеленина (копър да речем) и всичко това се добавя към каймата за кюфтетата“, споделя читателката.
Жената казва, че старият циганин й се е заклел, че по-вкусни кюфтета не съществуват!
- 50% кайма + 50% лайна
а тя възкликнала:
- ооо, ма ти слагаш и кайма ли?
Ей, флегмани, кво е туй 'циганин'? Роми бе, роми е.еврогейското обръщение към този етност. Баси расистите сте.