×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 2 800 безработни започват работа по регионални програми по заетост
  • Четвърти случай на заразен човек с птичи грип в САЩ
  • Иран избра деветия си президент
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Атаките срещу американски бази в Ирак със сигурност не са краят на „отмъщението”, обещано от Иран


Атаките срещу американски бази в Ирак със сигурност не са краят на „отмъщението”, обещано от Иран
Ако си мислите, че няколко ракети, метнати през граница, са краят на напрежението в Близкия Изток, сте фатално наивни, предупреждава иранско-американският журналист Йашар Али
08 Януари 2020, Сряда, 19:15 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Убийството на ген. Касем Солеймани няма да бъде простено така лесно, а иранците съвсем не се страхуват от американската военна мощ

Сериозната ескалация на напрежението в Близкия Изток съвсем не е приключила след атаката над 2 американски бази в Ирак от страна на Иран след като вторият най-важен човек на арабската държава бе убит с дрон по нареждане на Доналд Тръмп. В това са убедени водещи експерти, сред които и известният иранско-американски журналист – Йашар Али. „Отмъщението” на Иран под формата на 12 балистични ракети, паднали в американските бази в Ирак, съвсем не е знак, че напрежение в региона вече няма, предупреждава той. И пише още:

„Ракети, които летят напред назад в Близкия Изток, съвсем не е новина. Това се случва доста често и не е причината за моето притеснение покрай убийството на Солеймани. Това, което ме притеснява е, че Иран винаги работи по свой начин, различен от очакваното. И ако си мислите, че тяхното мяткане на няколко ракети зад граница е отмъщението, което обещаха, то вие сте фатално наивни”

Той дава няколко фрапантни приемера от историята, с които опитва да илюстрира аргумента си, че отмъщението на Иран спрямо САЩ съвсем няма да приключи с бомбардирането на 2 американски бази в Ирак.

2012 г. – Убиват водещ ядрен химик на Иран. (вероятно заповядано от Израел) Иран обещава отмъщение. То идва най-неочаквано месец по късно в Грузия, Индия и Тайланд, където израелски дипломати са таргетирани с бомби.

1992 г. – Израелските защитни сили (армията на Израел) убиват генерала на Хизбола. Отмъщението идва в Буенос Айрес с камион бомба, забит в израелското посолство. 29 убити.

2 години по-късно последва втора атака в публичен център. Този път убитите са 85, в голямото си мнозинство – евреи.

„Иранското правителство вижда отмъщението като нещо, което може да се осъществи и след поколение. Времето, което е необходимо за осъществяването му, може да отнеме месеци, дори години. Всички, които мислят, че напрежение в Близкия Изток вече няма и няма за какво да се притесняват, е редно да помислят отново. Иран далеч не е уплашен от военната мощ на САЩ. А много хора следят ситуацията през лещата на конвенционалната война и това е грешка, защото отговорът след смъртта на Солеймани със сигурност няма да се ограничи нито по територия, нито по място, нито по време и със сигурност няма да се разминем само с няколко изстреляни ракети към американски бази”, коментира още Йашар Али.
 


В категории: Политика


16
Коментара по темата
16.
До 14
09.01.2020 08:14:08
1
4
Хахаха...Иран не бил Ирак. Същите пу*ки са. Нали водиха война с Ирак. 10 гогини се стреляха и не можаха да се победят. Всъщност май Ирак беше обявен за победител, ако не ме лъже паметта. Влязат ли американците, ще се изпокрият като мишки, както иракчаните. И Ирак беше по съветски модел, даже повече от Иран. Иран беше подкрепян от САЩ в 10 годишната им война, а Ирак от СССР.
Мюсюлманите са страхливи. Те нямат достойнство да се изправят срещу врага и да се сражават. Могат да убиват само в гръб, при това невинни и беззащитни хора.
15.
Доктор Саян
08.01.2020 23:37:56
6
4
До пациент номер 4 и 12-незабавно се явете в Болницата за психични болести,за да ви предпиша антикукумицин и античекиджин.
14.
!:
08.01.2020 22:14:04
6
3
Как да ги е страх персите, като спокойно наричат Китай и Русия приятели...от военна гледна точка ще бъдат максимално обезпечени, а ако САЩ направят грешката да пратят пехота, ги чака кървава баня...Иран не е Ирак, богата държава е със сравнително светски режим и сносен стандарт на живот. И в общи линии нацията в много мента бе обединена от гения на Тръмп. За мощта на Иран е показателно, че си позволява да е в открит конфликт с държави като Саудитска Арабия и Израел ...едновременно! Тая война вече е ясно, че американците ще си я водят сами и ако не овладеят олигофрена от Белият дом ги чака страшна мъка. Ще последват минимум санкции от Русия и Китай, а защо не и ООН. В общи линии си избраха шоумен за президент....и сега си берат плодовете.
13.
Голямата Картинка
08.01.2020 22:08:15
1
2
В ни­­­коя си­­­с­­­те­­­ма вие ня­­­ма да на­­­ме­­­ри­­­те ва­­­ше­­­то спа­­­се­­­ние. В ко­­­я­­­то и цър­­­к­­­ва да сте, как­­­во­­то и по­­­ли­­­ти­­чес­­­ко ве­­­рую да из­­­по­­­вяд­­­ва­­­те, мо­­­же да сте ан­­­г­­­ли­­ча­­­нин, аме­­­ри­­­ка­­­нец, ру­­­снак, не­­­мец, вие не мо­­­же да се из­­­ба­­­ви­­­те от ло­­­ши­­­те пос­­­лед­­­с­­­т­­­вия на жи­­­во­­­та. Вие сте осъ­­­де­­­ни да ум­­­ре­­­те. Каз­­­ва­­­те: „Да си по­­­жи­­­ве­­­ем...“ Не се лъ­­­же­­­те с един жи­­­вот, при кой­­­то след ка­­­то се на­­­я­­­де­­­те ху­­­ба­­­во, ще ви обе­­­сят на въ­­­же­­­то. Не счи­­­тай­­­те то­­­ва за жи­­­вот.
12.
ХХ
08.01.2020 21:51:39
6
7
@10
Да не беше прост папагал, да ти повярвам.
11.
КЛА ЖУРНАЛИСТИ В ЕФИР
08.01.2020 21:38:49
2
1
Сега видяхме убийството на този човек.
10.
НАТО до 7
08.01.2020 21:07:33
17
9
Касем Солеймани е логистицирал не само атентата, който беше извършен в Сарафово, където в близост можеше да е всеки един от нас или наш близък, а и все пак имаше убит Български гражданин, така и кой зне колко още терористични актове в света. Иран защитава един терорист, а и спонсорира терористични организации по целия свят, такива държави се характеризират с дързостта, която демонстрира именно Иран, същата дързост, която може да демонстрира един обикновен терорист, да не му пука кого хапе, предвид че може да бъде изяден...това е опасна самонадеяност, въпрос на време е такива Ислямски държави да предизвикат ескалации в света, както и според мен е въпрос на време да бъдат смачкани и трябва, иначе те са като бомба със закъснител.
9.
fen
08.01.2020 21:02:43
0
3
ПУБЛИКУВАЙТЕ МИ "ТУИТ" ХИ ХИ ХИ В ТУИТЪР ЧЕ ВЕЧЕ ЦЕЛИЯ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ ИМ СЕ СМЕЕ И ПОДИГРАВА ХИ ХИ ХИ - ПРЕГОВОРИ А
8.
7887
08.01.2020 20:58:09
2
4
Довечера ще има Тръмп- кютек! хаха
7.
истината
08.01.2020 20:54:50
3
8
Когато единият бие другият това не е война. Това се казва бой.
6.
HATO
08.01.2020 20:34:07
12
10
Абе тея индианци от Иран за НАТО чували ли са...Ако всяка държава пусне по една ракета ще ги изравнят със земята...глупави амуджи...
Удряш 1 удрят те 29...
5.
Хм, ся ще видят иранцире кон боб яде ли
08.01.2020 20:02:40
23
15
Ще ги сринат със земята Щатите. Тва ядрени центрове, ментеове, а бе всичко. В каменната ера ще ги върнат. Към 52 цели вече летят американските ракети. Великите войни на Аллаха, ще се изпокрият като мишки, както го направиха в Ирак. Давай Тръмпе. Удри резаците.
4.
ХХ
08.01.2020 19:58:33
5
11
Ракетите нощес бяха сделка с тръмп...
инак, иран наистина си отмъщава след време, както в случая с бомбения терорист, на когото банановата монархия холандия даде убижище.
3.
Турчин
08.01.2020 19:50:09
1
3
благодарение на трамп в иран вече и стачкуващи няма да има
2.
Еремия
08.01.2020 19:48:29
0
5
Ако си мислим това, ако си мислим онова...какви са тези глупости?
Днес Хаменей ясно каза, че това е само един шамар и не е отмъщението, което следва. какво значение има какво си мислим ние, при положение, че човекът ясно го е казал? пълно разтягане на локуми е горната статия.
1.
Еремия
08.01.2020 19:48:24
0
5
Ако си мислим това, ако си мислим онова...какви са тези глупости?
Днес Хаменей ясно каза, че това е само един шамар и не е отмъщението, което следва. какво значение има какво си мислим ние, при положение, че човекът ясно го е казал? пълно разтягане на локуми е горната статия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Министър Стоянов награди с почетен медал директора на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов Министър Стоянов награди с почетен медал директора на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов Отличието е по повод постигнати високи резултати и проявен професионализъм при изпълнение на служебните задължения Законодателно предложение: По-малко бумащина за лекарите и повече време за пациентите Законодателно предложение: По-малко бумащина за лекарите и повече време за пациентите В законопроекта е заложено въвеждането на съвременни технически средства, с които лесно да може да се удостоверява присъствието на пациентите в лечебните заведения От Търново до харема на султана: Принцесата, която се жертва, за да спаси Българското царство От Търново до харема на султана: Принцесата, която се жертва, за да спаси Българското царство Името ѝ е Кера Тамара, а песни за нейната саможертва се пеят много след смъртта ѝ Грабвайте хавлиите и на плажа - температурите вървят нагоре, днес ще са до 35° Грабвайте хавлиите и на плажа - температурите вървят нагоре, днес ще са до 35° Прогноза за времето - събота, 6 юли 2024 г. Екоминистърът дойде изненадващо в Созопол, показаха му състоянието на остров Св. Кирик Екоминистърът дойде изненадващо в Созопол, показаха му състоянието на остров Св. Кирик Ще се размърда ли най-накрая държавата От майка към дъщеря: 4 важни съвета за любовните срещи От майка към дъщеря: 4 важни съвета за любовните срещи Запознанствата са по-лесни, ако не ги приемаш (или себе си) твърде сериозно Страх от интимност? Ето как да го преодолеем Страх от интимност? Ето как да го преодолеем Признаците, по които да разпознаем, че се страхуваме от близост Зодии, които обичат  да си хвърлят парите на вятъра Зодии, които обичат да си хвърлят парите на вятъра Вие сред тях ли сте  Стотици деца наблюдават зрелищни полицейски демонстрации в Бургас Стотици деца наблюдават зрелищни полицейски демонстрации в Бургас Пред ентусиазираните малчугани работещите в структурите на МВР показаха своето оборудване, автомобили и техника Най-вкусният бананов пай с пухкава заливка, ще искате още и още Най-вкусният бананов пай с пухкава заливка, ще искате още и още Вижте рецептата
Потвърдиха първи за 2024 г. случай на западнонилска треска в Гърция Потвърдиха първи за 2024 г. случай на западнонилска треска в Гърция При пациента са регистрирани леки симптоми на енцефалит, които са започнали в края на юни 10 ясни знака, че на хоризонта се задава глобална война 10 ясни знака, че на хоризонта се задава глобална война САЩ, Русия, Украйна, Иран, Хизбула, Израел - много варианти и малко алтернативи за мир Майка загина пред погледа на децата си, след като оплете дрехите си в кабела на кабинков лифт и падна от 150 м височина Майка загина пред погледа на децата си, след като оплете дрехите си в кабела на кабинков лифт и падна от 150 м височина На мястото на инцидента веднага бил изпратен хеликоптер, както и планински спасители, които след продължително търсене открили тялото ѝ Най-голямата морска надпревара на над 50 килови яхти ще се проведе тази събота в Бургас Най-голямата морска надпревара на над 50 килови яхти ще се проведе тази събота в Бургас Рали „Ветроходство и приятели“ е единствената в България регата, в която може да участва всеки желаещ ветроходец, доброволец и екипаж Гривни за 50 бона, а маникюрът – тотал щета Гривни за 50 бона, а маникюрът – тотал щета Освен че си е направила видимо нескопосана ноктопластика, Тита скоро не я е подновявала и ноктите й доста са израснали в основата О, боже! Тя е жената на най-богатия в света О, боже! Тя е жената на най-богатия в света Тунингованата Лорън Санчес шокира с целулитно тяло Изцепката с трибагреника я докара до антидепресанти Изцепката с трибагреника я докара до антидепресанти Единствената ѝ компания била майка ѝ, като само с нея се отпускала да говори Беше една от най-красивите, а днес прилича на мъж Беше една от най-красивите, а днес прилича на мъж След като моделката стана на 50 е предприела не една или две пластични корекции, за да се подмлади, но не й се е получило, а напротив Едва не загуби живота си в катастрофа Едва не загуби живота си в катастрофа Футболен турнир в Бургас стартира в тон с европейското Футболен турнир в Бургас стартира в тон с европейското Двубоите ще се играят на Спортен Комплекс "Звездичка Арена" , "Диалог Арена" и игрищата в Университет "Проф.д-р Асен Златаров"
Иво СИРОМАХОВ Иво СИРОМАХОВ Партия "Величие" трябва да се прекръсти на "Том и Джери"
Виц на деня Виц на деня - Скъпа вече сме женени, кажи колко мъже си имала?
- Обаче няма да се сърдиш!
- Добре, няма.
- 7.
- В смисъл... аз съм 7-ми?
- Не ти си 4-ти.
Виц на деня Виц на деня - Иване, къде си?
- Играя си с децата на двора.
- Прибирай се веднага вкъщи, аз съм дала 1000 лева за компютър, той ще ми играе на ДВОРА.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Аз чуждото го не ща, само моето си искам - на когото и да е то
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори