×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вътрешният министър: Хакерската атака е заради F-16, засяга националната сигурност


Вътрешният министър: Хакерската атака е заради F-16, засяга националната сигурност
Хакерската атака е най-вероятно отвън, каза министър Младен Маринов
16 Юли 2019, Вторник, 08:38 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Установи се, че наистина има достъп до сървър на НАП, от който е изтеглена определена информация, каза Младен Маринов

Хакерската атака, която доведе до теча на лични данни на милиони българи, вероятно е заради решението на Министерския съвет за самолетите F-16. Тя засяга националната сигурност. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„От вчера са сформирани екипите, които работят и през нощта. Чух се сутринта с началникът на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП Явор Колев. Установи се, че наистина има достъп до сървър на НАП, от който е изтеглена определена информация. Атаката е най-вероятно отвън“,  заяви министърът. 

Явор Танев: Имаме ситуация на един IT Чернобил

„Всяка система има уязвимости. Това е първият случай в България, при който са откраднати много лични данни“, добави той.

Хакери откраднаха лични данни на милиони българи

„Обикновено организираните престъпни групи, които се занимават с хакерски атаки, търсят финансовия еквивалент на това, което са свършили, искат да си осребрят действията. В случая може да се направи и политически анализ, тъй като вчера бе взето решение на извънредно заседание на Министерския съвет за закупуване на самолет F-16, a e-mail-ът идва от руски сайт“, коментира Младен Маринов. 

Експерт по киберсигурност: Системата на НАП е доста уязвима, хакерите използват руски сайт
 

„Иска се и оставката на финансовия министър от руски партии. Тази атака засяга националната сигурност“, каза още той.
 


В категории: Крими


16
Коментара по темата
16.
Като чиНия на мокър пясък
16.07.2019 22:50:07
0
4
Маринов е добре да не прави анализи по теми от които не разбира. Даже и Горанов се разграничи от мнението му. Не знам с кого си е говорил преди това, но такива мисли може да му втълпи само Биков и подобните "остриета" на Герб. Първо не знаят нищо за това кой ги е хакнал с каква цел и т.н. за да дават такива категорични констатации.
15.
gradski
16.07.2019 11:44:17
1
4
К'о, к'о рече? Русия? Супер компютър..... бял хакер?
14.
Дог
16.07.2019 10:59:37
2
10
Поредната шокираща и изкривена "новина"
Гледах го интервюто сутринта. Нищо вярно със статията. Министъра не отхвърля и тази възможност и други свързани с политическата ситуация. Това, че допуска всякакви варианти не е основание тъпите медии да си измислят статии....
13.
демократ
16.07.2019 10:34:48
0
13
Тъкмо Б.Б. да включи на Супер Компютърът щепсела в контакта и .. пак ВИДИМ РЕЗУЛТАТ ! Както казват хакерите (ама не Белите според Дани Кирилов) "ПРАВИТЕЛСТВОТО ВИ Е УМСТВЕНО ИЗОСТАНАЛО".
12.
Ем бус,ем не бус
16.07.2019 10:18:21
0
11
Шофьорчето на Мето Илиенския изключва компа направо от кабела на тока,обаче знае кои са хакерите
11.
До 8
16.07.2019 10:15:49
1
14
Аве селтак Без да знаеш и сметката ти могат да източат и хиляда кредита могат да ти наредят Провери малко и ще видиш че може и чак тогава ръси мозък по сайтовете.И личните данни трябва да не могат да ги откраднат ама ги гепиха нали. Айде умен човъркай си мозъка мисли и проверявай
10.
XX
16.07.2019 10:14:40
1
15
@2
ти си поредното доказателство, че евроатлантическите тролове сте същите расови дебили кат този министер....
9.
До 7
16.07.2019 10:05:25
31
22
Ей охлюв , ти можеш ли да вземеш кредит с чуждо ЕГН ?
Много си глупав, изобщо ходил ли си в банка?
Този който ти даде кредит с чуждо ЕГН ще е по ТЪП и от тебе , шматка !
8.
Той
16.07.2019 10:01:36
1
7
Време беше да измесят вниманието на хората в нещо по пикантно, до сега се говореше само за летния сезон, хайде стига вече , сега ще четем и обсъждаме тъпотия, хакери пробили системата “глупости” че то тази система винаги е била пробита, говорете за смислени неща а не за глупости!
Обърнете внимание към момента , към грешките си господа управляващи, защото иде зима и на обикновенния човек му е през оная работа кой му знае ЕГН то, ..........тъпаци !
7.
До 2
16.07.2019 10:00:26
1
20
Аве охлюв Утре като се събудиш с един голям кредит ще ревеш като вдовица за хой
6.
XX
16.07.2019 09:50:14
0
12
де е оная селска пръчка габриел да попита този расов имбецил да даде доказателства за кибератаката...
пп. ясно е, че само в главата на де6илен олигофрен може да съществува връзка между двете неща.
5.
гражданин
16.07.2019 09:47:11
0
16
Биволь им разправят от 1 година, че имат дупка колкото халеевата комета в сървърите си, ония нищо не казваха...Сега хак да им е, мал*умни калинки!!!
4.
Някой
16.07.2019 09:46:03
1
16
А може и да не е така, може и изобщо да не е изтекла информация, може изобщо да няма хакерска атака !
Сега цяла седмица ще се говори за това, ще се обвиняват хора, ще си подаде някой оставката “неудобен”, все пак избори идват, методите за провокация и изместване на вниманието са всякакви, защо трябва да вярваме на всичко което пишат медиите, все пак препредават диктовка !
Успешен сезон на всички !!!
3.
Тъп
16.07.2019 09:13:16
1
16
Само глупости плещи. Оправдания за насраните гъзове. Айде пак руснаците и коя руска партия бе компетенцийо, ДБ е по-не руска от герб, ако не знаеш.
2.
@1
16.07.2019 09:12:43
42
38
Ти пък какви данни за крадене имаш бе, тъпак с тъпак? Какво да ти откраднат на тебе, като злоупотребят с твоите скапани данни? Да ти откраднат книжката за членство в БКП, която пазиш в гардероба - при кюлотите и скъсаните потници? Или скапаната ти жигулка, или скапаната ти панелка?
Най-добре е такива (комундета) като теб да ви открадне някой веднъж завинаги! Но никой не ви иска, затова ще ви слушаме глупостите, докато рогатият дойде и ви вземе.
1.
Адолф
16.07.2019 08:50:40
35
29
Това е най-умното което може да каже един тъпак. Крадът ми моите лични данни, щото мафиотското ни правителство решило да купува американски самолети.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Започва ремонтът на дворното пространство на ДГ „Слънце“ в Камено Започва ремонтът на дворното пространство на ДГ „Слънце“ в Камено Проектът е с обща стойност 200 000 лв. и се финансира с безвъзмездно дарение от “ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” Ще отслабнем неусетно, ако слагаме това в кафето всяка сутрин Ще отслабнем неусетно, ако слагаме това в кафето всяка сутрин Ползите от кофеина, който е стимулант на централната нервна система и е отговорен за ефекта на жизненост Отличиха кмета на Царево в престижна класация Отличиха кмета на Царево в престижна класация Новият управленски екип успя да привлече и сериозен финансов ресурс за ключови за цялата община проекти Дания си взе на отглеждане нигерийски пират Дания си взе на отглеждане нигерийски пират Той стреля срещу войници. Сега цялата социална система на страната работи за него Може ли да я познаете - по-слаба е с 50 кг Може ли да я познаете - по-слаба е с 50 кг Близки до Веси разкриват, че по онова време е спазвала диети и е полагала сериозни усилия да отслабне Живко Табаков ще се бори за развитието на туризма и за подобряване на бизнес климата в Бургас и региона Живко Табаков ще се бори за развитието на туризма и за подобряване на бизнес климата в Бургас и региона „Само заедно можем да постигнем промяната, която искаме. Време е за действия!”, призовава кандидатът за народен представител от най-силната социална коалиция „БСП Обединена Левица” Представиха анализ на туристическия летен сезон в Поморие Представиха анализ на туристическия летен сезон в Поморие Предложено бе повишаването на ставката на туристическия данък - според звездите на хотела Вижте кои са новите обитатели на бургаския зоопарк Вижте кои са новите обитатели на бургаския зоопарк Атрактивните хищници ще бъдат представени официално   пред бургазлии в петък, 18 октомври, в 11.00 часа Представители на „БСП – Обединена левица“ се срещнаха с жители на бургаския комплекс "Меден рудник" Представители на „БСП – Обединена левица“ се срещнаха с жители на бургаския комплекс "Меден рудник" Засегнати бяха и въпроси, които касаят възможностите за подобряване на икономиката и бяха обсъдени конкретните мерки, които е необходимо да бъдат предприети за нейното развитие Връстници на прехода: Димитър Вълчев Връстници на прехода: Димитър Вълчев Димитър Вълчев е убеден, че пропуските в българската правосъдна система и недовършената съдебна реформа убиват хора – и в преносния, и в буквалния смисъл
Носи чанта за няколко хиляди Носи чанта за няколко хиляди Муки беше забелязана, докато дискретно се вмъкваше през служебния вход на Народния театър, избягвайки излишното внимание Лъсна истината за интервюто на Светлана Гущерова по Нова Лъсна истината за интервюто на Светлана Гущерова по Нова От Нова телевизия издават, че Светлана предварително се е договорила с продуцентите какви въпроси да й зададе водещата Разбиха брутално ОПГ Разбиха брутално ОПГ Разбита е група за заплахи, рекети и изнудване Върна се в ефира на Нова Върна се в ефира на Нова В премиерния епизод на „Живей красиво с Гери Малкоданска“ този петък зрителите ще разберат как да посрещнат есенния сезон с настроение и кои са подходящите начини за създаване на усещане за топлина Вижте кой ще оценява предложенията за литературните награди на Община Бургас 2024 Вижте кой ще оценява предложенията за литературните награди на Община Бургас 2024 Официалната церемония по връчване на Годишните литературни награди на Община Бургас за 2024 година ще се проведе на 3 декември Това шоу се оказа пълен провал, бТВ връща Ергенът Това шоу се оказа пълен провал, бТВ връща Ергенът Промяната ще бъде направена за следващата есен Историята на най-глупавия футболист в света Историята на най-глупавия футболист в света Можеше да играе в Манчестър Юнайтед, но помисли, че света свършва и се заточи в планината със семейството си Не знаете какво ще направи за Вас срещу 250 лева Не знаете какво ще направи за Вас срещу 250 лева Такава е цената й в онлифенс 18 години не е виждал дъщеря си 18 години не е виждал дъщеря си През 2022 година Александра разбира и една голяма тайна Яла е русенско варено с четка за зъби Яла е русенско варено с четка за зъби Тогава тя тежи едва 37 килограма при 166 сантиметра ръст
Явор БОЖАНКОВ, депутат от ПП-ДБ Явор БОЖАНКОВ, депутат от ПП-ДБ Заплашваха, бутаха, правеха черни списъци - тези нещастни копейчици трябва да бъдат натикани в миша дупка Виц на деня Виц на деня - Господин Капитан, обядът няма да стигне за всички ни!
- Ще стигне, първо ще атакуваме... и тогава ще има за всички!
Виц на деня Виц на деня - Четох, че ако имам пъпка, значи човек мисли за мен! Ти ли, мило?
- Като ти гледам лицето, някъде има секта, която ти се прекланя...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена никога няма да вземе от един мъж повече отколкото той може да и даде. Но, останалото ще му го запише като дължимо!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори