Прясна риба, домашни розови домати и биволско сирене изкушават гостите на Средиземноморския ресторант Салини
Вижте рецептата на шеф-готвач Ивелин Кръстев за най-любимата лятна салата на приятелите на морския ресторант
През летните месеци изкушаващи за всички нас са даровете на родното Черно море, разкошните български розови домати, нашите автентични сирена, пресните билки - и разбира се - морето. Открийте тази съвършена комбинация в Бургас, в Средиземноморски ресторант Салини. Там, прясната черноморска риба всяка сутрин се избира на място, от пазара от главен готвач Ивелин Кръстев и зам. главен готвач Красимир Петров и техния екип. "При нас ще откриете сафрид, чернокоп, калкан" - казва шеф Кръстев. "Имахме удоволствието да закупим първия лефер, наличен за сезона, както и първия калкан" - споделя той със задоволство. "Те са постоянно налични в менюто на Средиземноморски ресторант Салини. Предлагаме и други морски дарове - скариди, октопод, калмари, крака от кралски рак, миди Сен Жак... Голям интерес целогодишно има и към суши менюто ни" - допълва той.
"Всички салати в лятното меню на Салини се приготвят с български розов домашен домат, пресни билки, биволско сирене от местни мандри. Любима на гостите ни е специалната салата с розови домати с маслини таджаска, плочка биволско сирене и печен пипер. За да си я приготвите, изберете пресни продукти, обелете доматите, изпечете червения пипер на плоча, прибавете домашно биволско сирене и италиански маслини таджаска; полейте с дресинг от чесън, сол, черен пипер, зехтин и оцет" - споделя рецептата шеф Кръстев.
„Предлагаме и разкошен, ароматен хляб, който приготвяме на момента. Към него, може да изберете и от богата палитра разядки – тарама хайвер, бобена, маслинова или млечна разядка, катък. За любителите на по-екзотичните специалитети приготвяме гъши дроб със сушени боровинки и годжи бери. Препоръчвам на всички да го опитат, заслужава си!“ – казва шеф Кръстев. „Десертите са изкусителна дузина специалитети от цял свят, сред които всеки може да открие любимото си изкушение - крем брюле с бял шоколад, шоколадово суфле, цитрусов милфьой, трюфел кейк, торта "гараш", чийз кейк с боровинки...“
„Заповядайте в лятната градина на Салини – кани шеф Кръстев. „Опитайте морето, винаги пресен черноморски улов, продукти на местни производители, български домати, сирене, билки – в любими комбинации. Можете да избирате от средиземноморско меню и карта с японски салати и суши предложения. Винаги сме готови и да приготвим нещо по ваше желание – защото за нас, най-важни сте вие, нашите гости“ – обобщава ценностите на Салини шеф Кръстев.
За резервации: +359 877 81 00 18