Колбасите и беконът увеличават с 20-30%. риска от колоректален рак

Учените все още нямат еднозначен отговор на въпроса „дали червеното месо предизвиква рак"
Ключови думи:
червеното месо, карциногенни
18 Януари 2019, Петък, 19:54 ч.
Автор: Флагман.БГОнколози огласиха новата позволена седмична доза месо, за да не се разболеем
Световната здравна организация включи червено месо в група от продукти, „вероятно карциногенни за хората“, съобщава БЛИЦ.
Учените все още нямат еднозначен отговор на въпроса „дали червеното месо предизвиква рак?”. Това е, което знаем днес. Червеното месо и месните продукти (колбаси, бекон и др.), възможно увеличават риска от развитие на колоректален рак (ректален и /или рак на дебелото черво) с 20-30%. Това доказват резултатите от много изследвания, в които се посочват още над 12 вида рак, които може да бъдат причинени от прекомерната консумация на червени меса.
В категории:
Здраве






Това са зодиите разбивачи на семейства
20/04/2025, Неделя 18:00
0

Изумителна информация за Карлос Насар
20/04/2025, Неделя 17:48
0



Тази красота се намира в България, но туристи няма
20/04/2025, Неделя 17:13
0

Никога не споделяйте тайните си на тези зодии
20/04/2025, Неделя 17:00
0

Путин с поздрав към...
20/04/2025, Неделя 16:33
0

Киселова с обръщение към Насар
20/04/2025, Неделя 16:24
1

Тези зодии се обичат най-трудно
20/04/2025, Неделя 16:00
0



Какво означава, ако видите часовника спрял на 11:11 или 22:22
20/04/2025, Неделя 15:00
0



Това са най-сърдитите, намръщени и негативни песимисти сред зодиите
20/04/2025, Неделя 14:40
0
Изсушават го за намаляне на теглото и по-ниски транспортни и митнически разходи и после го държат в химии за няколко часа. България е на първо място по закупуване на суха кръв
Само се забременява от него !
Ама нема лошо !