Флагман.бг хвана топ фитнес инструктора Нейчо Нейчев да похапва сочни плескавици (СНИМКИ)
Медалистът от десетки състезания по културизъм, сред които и „Мечката“ в Бургас, е заклет враг на вредната храна
Специалистът, който се грижи за здравето на над 40 души в една от най-модерните зали в града и многократно е награждаван заради изваяната си физика, изуми с постъпката си репортер на Флагман.бг. В минусовия студ инструкторът Нейчо Нейчев чакаше пред Сръбската скара точно срещу Старата поща на бул. "Христо Ботев" в Бургас.
Подобно явление не се е виждало досега. 33-годишният медалист от турнира по културизъм „Мечката“ в Бургас е заявявал неведнъж: „Винаги тренирам по 5 пъти седмично. 85 % от годината съм на диета, спазвам точно определен хранителен режим“.
В момента Нейчев тежи малко над 90 кг, колкото е максимумът за неговата категория – „Класик” над 182 см
Флагман.бг реши да разбере в коя част от диетата на фитнес гуруто се вписват сочните плескавици:
- Виждам, че се готвите за вкусен обяд днес, това не е ли в разрез със строгия Ви хранителен режим, за който всички сме чували?
- Вярно е, че винаги внимавам какво ям, изпращал съм за проба много от продуктите, които съм купувал, и резултатите ще ви откажат от повечето храни в магазина. Днес е моят „Чи“ ден и мога да си позволя вкусна плескавица с ориз за едно от 5-те ми хранения.
- Казвате, че изследвате храната си, а от Сръбската скара тествали ли сте продуктите?
- Не, имам му доверие на майстора, той е сърбин, казва се Станислав и е от Лесковац. С него много често се засичаме, когато пазарувам за себе си и семейството си и съм наясно какво телешко купува за каймата и откъде. Говорили сме многократно за качеството на продуктите и знам, че и той е педант като мен.
- Ще ни издадете ли и на кои други обекти за хранене в Бургас имате доверие, за да знаем и ние откъде да похапваме вкусно, без да се притесняваме?
- Аз като цяло съм на мнение, че в Бургас един активно спортуващ човек няма от къде да си вземе да яде. Причината е, че във всичко се слага много сол. Сега го навивам майстор Станислав да прави каймата без сол, за да мога да си хапвам тележки плескавици и когато съм в строг режим, малко разнообразие ще ми е от конското. Вече се разбрахме за ориза басмати и сега ще видим дали ще се съгласи. Сигурен съм, че моята идея ще допадне и на други хора, които спортуват.
Флагман.бг стана свидетел на разговора между топфитнес инструктора и майстор Станислав, който е печелил неведнъж „Рощилиадата“ в Лесковац.
„Слагам 160 гр сол на 10 килограма телешко месо за каймата, това е 1,6 гр. на 100 грама, което е минимално количество“, започна спора майсторът на плескавици.
След известни уговорки шефът на Сръбската скара се съгласи да приготвя специално количество кайма за плескавиците на Нейчо Нейчев без сол. Това си бе голяма отстъпка за заетия готвач, при който всичко минава през ръцете му. 35-годишният мъж всяка сутрин става призори, за да може навреме да подготви необходимото за деня. Сам меси и пече пърленки, приготвя автентичните разядки Урнабес, мачкано сирене със запечен сусам, айвар и др. Мели си сам и каймата, която се приготвя по автентичната рецепта от неговия край.
Докато фитнес гуруто и майсторът от Лековац нищеха рецептите и методите за приготвяне на плескавица за фитнес маниаци, други си взимаха прясно изпечените сръбски специалитети направо с плата за вкъщи
Сръбската скара на майстор Станислав предлага богато разнообразие и всичко се пече на момента, по заявка пълни скарата и за традиционните богати плата със сочни мръвки. Обектът работи всеки ден от 10:00 ч. до 19:00 ч.
На тел.: 0879 149 101 можете да дадете заявка за плато от прясно изпечени специално за вас вкусни месца, а ако сте фитнес маниак, заявете го и питайте дали и на Вас ще ви направят от плескавиците без сол на Нейчо Нейчев.