×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

CNBC разкрива каква е стартовата заплата на дипломираните марихуана експерти, ще се шокирате


23 Април 2018, Понеделник, 21:05 ч.

Университет предлага диплома по специалност, която определено може да хване окото на марихуана ентусиастите – химия на медицинските растения



Индустрията, свързана с производство и разпространение на марихуана, започва да надига глава. Съвсем логично висшите учебни заведения по света не останаха по-назад от тази тенденция, предприемайки действия в посока създаване на кадри за тази специфична бизнес ниша.

Щатският University of Northern Michigan предлага диплома по специалност, която определено може да хване окото на марихуана ентусиастите – химия на медицинските растения. И по всичко личи, че подобно образование може да се отплати прилично.

„Всички наши възпитаници получават квалификация, чрез която могат да бъдат анализатори в лаборатории”, кава Брандън Канфийлд, доцент по аналитична химия, който е в основата на програмата. По думите му подобна диплома може да доведе до започване на работа с годишна заплата от 70 хил. долара веднага след завършване на университета, предава CNBC.

Преди това обаче студентите първо трябва да се дипломират. Според един от студентите - Алекс Рот,  това не е никак лесна задача.

„Когато чуят каква е специалността ми, доста хора казват „Яко, ще получиш диплома за гледане на марихуана”. Това обаче изобщо не е лесна диплома”, казва Рот.

Програмата не се фокусира единствено върху земеделската част, а комбинира лекции по химия, биология, маркетинг и финансов мениджмънт. Всъщност студентите дори няма да отглеждат марихуана, пояснява Канфийлд, тъй като това е най-масовия въпрос, който получава. Има няколко конкретни специализации, които се предлагат в рамките на обучението. Една от тях е с биоаналитичен фокус.

Според Канфийлд тази специалност дава на завършилите предимство, тъй като те могат да извършват независими изследвания. Друга специализация е насочена по-скоро към предприемачеството. За студентите, избрали този път, бъдещето е по-неясно, тъй като изисква амбиция и желание за работа. С тази диплома човек може да отвори собствена лаборатория например, казва Канфийлд.

„Понастоящем имаме малка група от студенти, така че все още не сме сигурни коя дисциплина ще се радва на най-голям интерес”, казва доцентът, добавяйки, че „някои студенти са доста ентусиазирани от бизнес специалността”.

Канфийлд решава да стартира програмата през 2016 година, когато присъствал на среща на American Chemistry Society, където слушал лекции на представители на индустрията за отглеждане на канабис. По думите му, там осъзнал, че има недостиг на кадри в доста от вече съществуващите лаборатории.

„Лекторите изразиха сериозна нужда от увеличаване на квалифицираните лабораторни специалисти, анализатори и надзорници”, казва той.

Изданието Detroit Free Press отбелязва, че „след като приходите от медицинска марихуана в Мичиган възлизат над 700 млн. долара, пълната легализация на марихуаната може да доведе до огромни нива на приходите”.

Според Канфийлд легализацията на канабиса е тема, която се прокрадва вече из цялата страна.

„Помислете си за видовете регулации, които съществуват относно храната, която ядем”, казва той. Колкото по-популярен става даден продукт, толкова повече регулации започват да се появяват. „Това ще провокира нужда от подобен вид анализатори”, смята ученият. Така, с оглед посоката, в която се движи индустрията, Канфийлд казва на студентите си, че „перспективите изглеждат доста добри”.

В категории: Бизнес


3
Коментара
Чукна 27
Чукна 27 22/09/2024, Неделя 19:00 0
3
Коментара по темата
3.
Браво
23.04.2018 19:56:22
0
0
Най накрая Флагман прочетохте CNBC браво!!!!
2.
Смешно е.....
23.04.2018 18:57:48
1
4
Смешно е как в една статия стимулирате младежите да се образоват и отглеждат...а в друга вече са келеши и джигити за същото нещо
1.
Смешно е.....
23.04.2018 18:52:45
0
4
Виждате ли как е в развитите страни...а Вие Флагман през ден пишете за деца хванати с една цигара,че са престъпници и наркомани....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Около 300 декара са изгорели от пожара край Русе Около 300 декара са изгорели от пожара край Русе Все още има тлеещи огнища България е страната в ЕС, която отделя най-много пари за полицията България е страната в ЕС, която отделя най-много пари за полицията При средна стойност от 1,7% от брутния вътрешен продукт за ЕС, разходите за вътрешен ред и сигурност варират от 0,7% в Ирландия до безпрецедентните 2,5% в България Голяма опасност за язовир, който е на час разстояние от Бургас Голяма опасност за язовир, който е на час разстояние от Бургас Обемът на язовира, който през юли беше около 122 млн. м3, вече е спаднал на под 109 млн. м3, или около 33,15% от капацитета си ДПС-Ново начало регистрира листата си за изборите във Втори МИР-Бургас (СНИМКИ) ДПС-Ново начало регистрира листата си за изборите във Втори МИР-Бургас (СНИМКИ) Вижте списъка с кандидатите за народни представители от партията На Митко от Камено май му се седи в ареста, пак обра монетниците на клатушките в жк. "Славейков" На Митко от Камено май му се седи в ареста, пак обра монетниците на клатушките в жк. "Славейков" Общо 8 вендинг машинки за играчки вече са разбити от криминално проявения мъж    3 неща, които прави сериозният мъж 3 неща, които прави сериозният мъж Мъжете, които искат да се обвържат, са лесни за забелязване Баскетболният шампион "Черноморец" се разпада Баскетболният шампион "Черноморец" се разпада Според информацията близо 2 седмици преди старта на новия сезон в Sesame НБЛ тимът от Бургас все още не е започнал подготовка за новия сезон "Черноморец 1919" е без спирка, отнесе и "Гигант" "Черноморец 1919" е без спирка, отнесе и "Гигант" По този начин възпитаниците на Ангел Стойков продължават да са лидери в класирането с пълен актив от 24 точки 5 признака, че сте готови за нова връзка след раздяла 5 признака, че сте готови за нова връзка след раздяла След раздяла жената често се обръща навътре в себе си и открива огромна „дупка“ на мястото, където преди е имало партньор Зодиите, които се поддават лесно на изкушението Зодиите, които се поддават лесно на изкушението Ето кои са те 
Арестуваха мъж, извършил две убийства преди 47 години Арестуваха мъж, извършил две убийства преди 47 години 65-годишният мъж е бил на 18 години, когато е извършил престъпленията Две деца загинаха при срутване на сграда край Неапол Две деца загинаха при срутване на сграда край Неапол Причината за срутването вероятно е газова експлозия Изгубена котка измина 1500 км и се завърна в дома си след 2 месеца Изгубена котка измина 1500 км и се завърна в дома си след 2 месеца Как точно котаракът на име Рейн Боу се е прибрал у дома два месеца след като се е изгубил в националния парк „Йелоустоун“ по време на летен къмпинг, остава загадка Спортна журналистка показа голямото си деколте Спортна журналистка показа голямото си деколте Кадрите, които се появиха в профила й в социалната мрежа акцентират върху огромното й деколте на бялата й рокля С какви имоти разполага С какви имоти разполага Суперзвездата има къщи на много места - от родния си град Белград, Сърбия, през Монте Карло до Маями, Ню Йорк и Марбея Кралят на ужаса стана на 77 години Кралят на ужаса стана на 77 години Стивън Кинг е не просто популярен писател, а един от най-големите автори в жанра научна фантастика и хорър Покупката на този плод е покана за свалка Покупката на този плод е покана за свалка В контекста на новата испанска тенденция, когато поставите ананас в пазарската количка, сигнализирате желание за нова връзка Певецът на мафията благодари на мутрите Певецът на мафията благодари на мутрите Стана инфлация, взех 30 000 лева и върнах 1 700 000 и ми помогнаха мутрите, призна Радо Шишарката Започна гласуването за изборите в САЩ Започна гласуването за изборите в САЩ Гласоподавателите се наредиха на опашка, за да гласуват в Минесота, Южна Дакота и Вирджиния Трафикът е кошмарен на този пункт Трафикът е кошмарен на този пункт Движението непрекъснато се засилва
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори