Севда от Мастър Шеф: Една бележка от съпруга ми: „Само напред! Обичам те!“ ми даде сили в най-трудния момент
Викат Севда в предпоследния ден от кастингите, а по-късно тя остави всички други след себе си, снимка интернет
19 Юни 2016, Неделя, 09:36 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВАПобедителката вече има свой ресторант в Слънчев бряг, където всичко се приготвя пред клиента
Бургас имаше само един участник в последното засега издание на „Мастър Шеф“, но това се оказа достатъчно, за да се поздрави с победата. Севда Димитрова успя да се пребори с жестоката конкуренция и да стане първия вегетарианец в света, завоювал крайния успех. Броени часове, след като Флагман.бг публикува радостната новина, над 19 000 човека я бяха прочели. Заради огромния интерес помолихме Севда да отговори на 10 въпроса за състезанието, най-големите изпитания в него и какво следва след Мастър Шеф.
- Кога и как се решихте да участвате в състезанието Мастър Шеф? Вярно ли е, че се е случило съвсем спонтанно?
- Съпругът ми беше на кафе с приятели. Звънна ми и ми каза: "Текат записванията за кастингите за новия сезон на "Мастър Шеф", ще те запиша!" Аз категорично му забраних да попълва каквото и да е вместо мен, защото е абсурдно да готвя за журито и да се показвам по телевизията. Следващите няколко дни обаче се "улавях" да мисля за това и накрая реших, че нищо няма да изгубя, ако пробвам! Попълних въпросите и ме извикаха в предпоследния ден от кастингите.
- Вие единствена от всички избягвахте да говорите за стратегия. Имахте ли някакъв свой таен план,или вземахте решения на момента?
- В "Мастър Шеф" не важат никакви стратегии. Трябва обаче да реагираш адекватно според ситуацията, да взимаш бързи и креативни решения, да имаш план "Б" и да мислиш различно от всички останали!
- Кой беше най-трудния момент и за какво си мислехте тогава?
- Много трудни моменти съм имала, но може би най-трудното решение беше дали да сложа синия рак във водата, или да се откажа от състезанието... Всеки път обаче, когато съм имала трудни моменти, съм си мислела за една бележка, която ми беше оставил съпругът ми: "Само напред ! Обичам те!" Представях си хората, които вярват в мен и ме подкрепят как в този момент ще искат да ме видят силна...
- Имало ли е някой от Вашите конкуренти, от който сте се притеснявала най-много?
- Никой не ме е притеснявал, най-голямата ми борба беше със самата мен. Нито веднъж не си позволих да подценявам ситуация или конкурентите ми обаче. Винаги съм била много наблюдателна относно другите участници, но съсредоточена върху това какво трябва да правя аз!
- Как успявахте да направите точна реплика на определено ястие с месо, без да сте го опитала?
- Аз съм много любопитна и наблюдателна и това е развило у мен умение да виждам и запомням в детайли. Обичам да си обяснявам защо едно нещо се получава или не. Записвах си и най-малката подробност и се стараех да повторя всичко така, както ми е показано. Мисля, че съм добър ученик!
- Прекалената самоувереност помага или пречи на участниците?
- Категорично пречи! Това не означава обаче да не вярваш в себе си, напротив - просто прекалената самоувереност те отпуска, подценяваш задачата и може да те изкара от състезанието!
- Как запазвахте концентрация по време на готвене, когато всички около Вас се опитваха да Ви разконцентрират?
- Научих се да се капсулирам, повтаряйки си в какви стъпки трябва да се справя с дадената ни задача и да не чувам и виждам нищо друго.
- Разкрийте ни нещо "от кухнята" на новия Ви ресторант в "Слънчев бряг"?
- Това е едно малко местенце, с отворена кухня, храната се приготвя на момента, пред очите на клиента. Менюто не е голямо, но интересно. Има прясна паста, бургери, здравословни салати, основни ястия с различни меса и домашни десерти. Всичко, разбира се, е приготвено с любов!
- Ще използвате ли наградата, за да сбъднете със съпруга си вашата най-голяма мечта в живота - да си имате дете?
- Човек не може да си купи дете с пари, но те са средство, за да вървим по пътя, който трябва, за да постигнем тази наша мечта. Така че в този смисъл част от наградата ще бъде за това.
- Някои от участниците в състезанието вече получиха предложения да работят в престижни ресторанти. Как виждате Вашето бъдеще в кухнята? Например да получите звезда на Мишлен?
- Искам да се развивам сама...мисля, че всеки готвач иска да има свой ресторант, това искам да направя и аз. Аз съм творчески устроен човек и искам да се развивам без ограничения. Относно звездата Мишлен… - прочитайки въпроса, започвам да гледам толкова учудено, както и когато съпругът ми ми каза да се запиша за "Мастър Шеф", защото е сигурен, че ще спечеля, а на мен ми се струваше невъзможно...Знае ли човек какво може, докато не опита?!
В категории:
Лайфстайл
Бъдещето на автоматизацията в индустриалните работни пространства
Затварят два участъка от ул. „Св. Патриарх Евтимий“ в Бургас
Три неща, които "изтриват" няколко години от ЕГН-то
Важно за шофьорите: Предлагат промени в регистрацията на коли
Русия превзе още територия в Източна Украйна
Предложение предвижда богатите страни да плащат 250 млрд. долара годишно за климата
22/11/2024, Петък 20:40
0
Залужни: Започна Третата световна война!
22/11/2024, Петък 20:20
0
Слънчево и студено ще е утре, в планините ще превалява сняг
22/11/2024, Петък 20:00
0
Кметът на Минерални бани остава под домашен арест
22/11/2024, Петък 19:30
1
Ракетата "Орешник" прелетяла до Днипро за 15 минути
22/11/2024, Петък 19:00
5
Важно за шофьорите: Предлагат промени в регистрацията на коли
22/11/2024, Петък 18:40
0
Русия превзе още територия в Източна Украйна
22/11/2024, Петък 18:20
3
"Пия вино от 4 бона и не знам къде се намирам"
22/11/2024, Петък 18:00
3
Авариен ремонт затваря пътя Царево - Резово
22/11/2024, Петък 17:39
1
Над 1000 бегачи ще мерят сили в първия Полумаратон Бургас 2024
22/11/2024, Петък 17:18
1
Бъдещето на автоматизацията в индустриалните работни пространства
22/11/2024, Петък 17:18
0
Модерната суперхрана
22/11/2024, Петък 17:12
1