Яденето на месо съкращава живота
08 Май 2016, Неделя, 15:10 ч.
Става дума само за червеното месо и некачествените колбаси
Изследване, в което са били включени над 1,5 милиона души, е установило, че смъртността е по-висока при хората, които ядат месо, по-конкретно - червено или обработено, съобщава Science daily, като се позовава на проучване на групата „Майо клиник" в Аризона.
Авторите на изследването са анализирали шест отделни проучвания, които са оценили отражението от вегетарианството и месоядството върху смъртността.
Целта на изследването е да се извлече основано на доказателства заключение, което да послужи на лекарите, за да преценят дали да окуражават пациентите си към месоядство или вегетарианство.
Въпреки че заключенията за САЩ и Европа се различават, общите данни все пак говорят за увеличаване на смъртността дори при малко повишаване на приема на червено месо.
Проучването е проследило състоянието на над 1 милион души за период от 5,5 до 28 години и се отнася до приема на полуфабрикати като салам, бекон, наденици, кренвирши, както и прясно червено месо.
Източник: Фокус
В категории:
Здраве








Taка общуват щастливите двойки
12/04/2025, Събота 21:40
0

Ето кои зодии са шефът вкъщи
12/04/2025, Събота 21:20
0

Моите наполеонки, по-вкуски са от тези в магазина
12/04/2025, Събота 21:00
0



Колко дълго ни отнема да преодолеем бившия партньор? Психологията отговаря
12/04/2025, Събота 20:40
0

ВВС на Украйна: 21-годишен пилот на F-16 загина по време на мисия
12/04/2025, Събота 20:18
4



Президентът на САЩ с важно решение за митата
12/04/2025, Събота 20:07
1

Мистериозна ситуация в Пловдив
12/04/2025, Събота 19:41
0

Пише история в НБА
12/04/2025, Събота 19:24
0

