Яденето на месо съкращава живота
08 Май 2016, Неделя, 15:10 ч.
Става дума само за червеното месо и некачествените колбаси
Изследване, в което са били включени над 1,5 милиона души, е установило, че смъртността е по-висока при хората, които ядат месо, по-конкретно - червено или обработено, съобщава Science daily, като се позовава на проучване на групата „Майо клиник" в Аризона.
Авторите на изследването са анализирали шест отделни проучвания, които са оценили отражението от вегетарианството и месоядството върху смъртността.
Целта на изследването е да се извлече основано на доказателства заключение, което да послужи на лекарите, за да преценят дали да окуражават пациентите си към месоядство или вегетарианство.
Въпреки че заключенията за САЩ и Европа се различават, общите данни все пак говорят за увеличаване на смъртността дори при малко повишаване на приема на червено месо.
Проучването е проследило състоянието на над 1 милион души за период от 5,5 до 28 години и се отнася до приема на полуфабрикати като салам, бекон, наденици, кренвирши, както и прясно червено месо.
Източник: Фокус
В категории:
Здраве






Няма друга зодия, която да притежава такъв особен магнетизъм
12/03/2025, Сряда 17:40
0

Какво става с тялото ни, когато произвежда серотонин
12/03/2025, Сряда 17:20
0



5 чудни трика, с които ще кажете "сбогом" на петната по дрехите
12/03/2025, Сряда 17:00
0





С тази каша ще свалите килограми и ще се подмладите за нула време
12/03/2025, Сряда 16:40
0



Ще има проблем при ваденето на шофьорските книжки
12/03/2025, Сряда 16:20
0

Рибар счупи 46-г. рекорд с улова си
12/03/2025, Сряда 16:00
1

Пет години затвор за Начо Пантелеев, убил Ферарио Спасов при катастрофа
12/03/2025, Сряда 15:49
4