×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Седмицата на гората завърши с празник на Петрова нива


Седмицата на гората завърши с празник на Петрова нива
Залесяване беше направено с фиданки от сребролистна липа
09 Април 2016, Събота, 18:51 ч.

В музикалната програма взеха участие местни изпълнители и ученици от цялата Бургаска област




С десетки засадени дръвчета, нови знания за гората и много веселие приключи в бургаски регион Седмицата на гората 2016, която тази година премина под мотото „Да подобрим гората”. В историческата местност „Петрова нива” дойдоха ръководствата на всички горски и ловни стопанства в системата на Регионалната дирекция по горите /РДГ/.

Над 200 деца взеха участие в Празника. Домакини на събитието бяха директорите на ПП „Странджа” инж. Димо Димов и на РДГ - Бургас инж. Венелин Радков. Празникът в гората уважиха депутатът инж. Румен Желев и зам. директорът на Югоизточното държавно предприятие /ЮИДП/ инж. Жельо Марев.



В ролята си на символичен домакин кметът на община Малко Търново Илиян Янчев приветства присъстващите като подчерта че, нашата гора е магнетична и прекрасна и че днес трябва да благодарим на лесовъдите, че тя е именно такава.

Депутатът инж. Румен Желев сравни гората с коса и отбеляза, че е много важно кой е фризьорът, който мие, сресва и подстригва косата. Той не пропусна да напомни какво ни дава гората и че грижите за нея са от огромна важност в нашия живот. Директорът на Парк „Странджа” инж. Димов приветства присъстващите и отбеляза, че грижата за гората е и трябва да бъде  обща – на природолюбители, лесовъди и на цялото общество. Инж. Венелин Радков – директор на РДГ развълнуван припомни целта на Седмицата на гората и нейната история, като напомни, че грижите за този жив организъм са не само седмица, а през цялата година.



По време на празника в местността „Петрова нива” бяха засадени 40 едроразмерни фиканки сребролистна липа. Десетки деца и възрастни получиха контейнерни фиданки произведени в четирите горски разсадника в нашия регион, които могат да посадят в своите дворове, околоблокови пространства или където те решат.



По време на празника лесовъди демонстрираха как се измерват параметрите на дърветата и как се следи за тяхното добро състояние. Най-добрите горски инспектори в системата на РДГ Костадин Кафеджиев и Петко Лапчев направиха зрелищна демонстрация по залавянето на бракониер в гората. В организираните игри децата научиха нови и много полезни знания за дърветата, гората, която е жив и много сложен организъм, който ни помага в живота, но и за който трябва да се полагат нужните грижи.



За да стане обаче истински Празник в гората - цветен и весел се погрижиха възпитаниците на СОУ „Добри Чинтулов” – Бургас, ОУ „Братя Миладинови” – Бургас, СОУ „Васил Левски” – Малко Търново, СОУ "Н.Й.Вапцаров" – Царево, Танцова формация „Приморче” и възпитаниците на боен клуб към Национално сдружение „Младежки глас”.



Тази година в началото на месец април, Министерството на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите организира отбелязването на „Седмица на гората” като национална инициатива, която се проведе на 20 места (горски територии) в страната. Празникът акцентира вниманието на обществеността към грижите, които лесовъдската колегия полага за поддържането и възобновяването на горите в България.





10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
Constance
09.05.2016 23:43:50
0
0
I found just what I was needed, and it was enttaerining!
9.
Един Чичо
14.04.2016 07:20:43
0
0
kryshkyv не си прав.вземи 12 месеца отпъск.не се злагаи.
8.
marin cigganina
14.04.2016 07:12:01
1
0
Дошъл е моментът за преосмисляне на българската външна политика и полагането на нови нейни ценности и цели, които да отговарят на посоката на бъдещето на България. Предвид демографията на България и това че бъдещето на народа и страната ни е ромско, дипломатите ни активно трябва да работят за налагането на ценностите и практиките на ромската цивилизация и култура. Трябваше да издигнем ромски български кандидат за ГС на ООН, например бат Сали, който е утвърден авторитет в управлението на организации и щеше да бъде мост между българския народ и братските му народи в Азия, Африка и Латинска Америка. В тази връзка, време е и да се разграничим от чуждите нам народи и култури: тези в Западна Европа и Северна Америка!
7.
Евгени Василев
13.04.2016 09:55:23
0
0
Добро утро труженици на свободното слово.
6.
kryshkyv
13.04.2016 09:05:17
0
1
Тц...не ми се пие, не ми се и работи, вече.....
Добро утро на палавите и на не дотам палавите !

Слънце в косите и блясък в очите !

Наздраве !Лятото излизам 3 месеца в отпуск и на есен напускам...
Животът е кратък, жените вечно млади, ракията и салатата в излишък а само аз остарявам в работа и разправии.....
5.
petko
12.04.2016 12:02:39
0
0
Нова борса, където ще се търгуват чалъми :) Щото друго не остана. Не може от 3 л-а да излезе нещо различно от тройно по-голямо л-о.
4.
Недялко Димитров
11.04.2016 12:16:40
0
1
Четиво за наивници, искащи да променят света, неспособни да променят самите себе си…
3.
Кармазъ Илю
11.04.2016 08:20:40
0
1
Да са живи и здрави да си харчят откраднатото от нас вовеки веков!Верно ли че скоро мойе да има монтрана паперс лиикс.....А путю отрича...
2.
a6f8hj
10.04.2016 11:02:39
0
3
Простият селски инженер от всичко разбира,откъде ги намирате тези същества-явно 240 депутати са прекалено много за малка България!
1.
Stefany Dragneva
10.04.2016 11:01:19
0
2
Еее, това размазване на приоритетите ни погубва.......а пластмасовите 4аши и тарелки след авантата кои да ги 4исти бе .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори