×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шефката на метадоновата програма в Бургас: 90% от пациентите ни са озверели бивши затворници, но и те имат право на лечение


Шефката на метадоновата програма в Бургас: 90% от пациентите ни са озверели бивши затворници, но и те имат право на лечение
Гишето, от което наркозависимите се снабдяват с метадон, е опасано с решетки и камери, останалите лекари обаче са без охрана
05 Януари 2016, Вторник, 13:00 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимки: авторът

Не може без инциденти, заплашвали са ме, че ще ми взривят апартамента, няма да преместя кабинета, заяви д-р Антоанета Кумбиева


Репортер на Флагман.БГ се свърза с д-р Антоанета Кумбиева, от чийто частен кабинет в МЦ I - Бургас наркозависимите се снабдяват с метадон. Флагман съобщи вчера за развилнял се абстинентен наркоман, питомец на д-р Кумбиева, който потроши кабинет на лекар, нямащ нищо общо с програмата  Психологът д-р Кумбиева отказа да бъде фотографирана. Тя заяви, че голяма част от пациентите й са бивши затворници или озверели наркомани, които идват директно от улицата.

„Това не ме притеснява. За мен тези хора са просто пациенти. Непрекъснато ме заплашват, че щели да ми запалят колата или ще ми взривят апартамента. Но тези хора имат нужда от споделяне, от помощ.  Цял живот работя с хора, които са на границата. 90% от нашите пациенти са бивши затворници. Идват озверели от затвора или директно от улицата. Няма как да не им помогнем. Не може без инциденти. Засега  успяваме да овладеем ситуацията. Викали сме и полиция, но това се случва 1-2 пъти в годината. Има 2-3 души, на които агресията е неконтролируема”, каза д-р Кумбиева.

Гишето, на което дават метадона, е оборудвано с два вида решетки, видя репортер на Флагман.БГ. Има камери и СОТ. Мястото прилича по-скоро на разпределителен пункт в затвора, отколкото на кабинет в болница.


Мястото прилича по-скоро на разпределителен пункт в затвора, отколкото на кабинет в болница

Д-р Кумбиева твърди, че при вчерашния инцидент нейна колежка е предизвикала агресията на наркозависимия мъж. /ВИЖ ТУК/ „Познавам въпросния пациент. Той е много кротък. Не е вярно, че тогава не съм била в кабинета и той не си е взел метадона. Вчера от тук минаха 60 човека. Доколкото разбрах, въпросната колежка е отказала да му издаде зелена рецепта и се е държала доста грубо. Той е бил там и преди Нова година. Съжалявам, че се е случило подобно нещо, но никой лекар не е застрахован от агресията на пациенти”, каза специалистът.

Кабинетът по метадоновата програма се намира на 2 ет. на основната сграда в общинското лечебно заведение вече 6 години. За ползването му д-р Кумбиева плаща наем на болницата. В по-натоварените дни мястото е пълно с десетки наркозависими, които се смесват с останалите пациенти. Самата болница няма никаква охрана и всеки може да влезе и излезе безпрепятствено.
Вчера наркозависимият нахлул в малката сграда, където са джипитата и настоявал да му издадат зелена рецепта. Доколко мястото на метадоновия кабинет, който, оказа се, е добре укрепен, е именно в поликлиника, пълна с беззащитни болни хора, е друг въпрос.
Очаквайте отговорите на управителя на здравното звено д-р Борис Борисов

В категории: Здраве


17
Коментара
Стига, бе! Слави се ожени
Стига, бе! Слави се ожени 06/05/2024, Понеделник 17:01 1
17
Коментара по темата
17.
ъъъъъ
06.05.2020 03:21:20
0
0
ПРЕДИ 10тина години когато я стартираха програмата в бургас . как се казваше др-ката .
16.
Митака
16.06.2017 22:33:00
1
1
Искам лечение
15.
nikolay
24.04.2016 20:56:16
0
0
iskam da se lekuvam
14.
кокото
08.01.2016 18:22:48
1
4
Знайно е че т.н."метадонова терапия" не е никаква терапия, легализирана наркомания.Много от наркоманите дупе дават за метадон,защото в по-голяма доза ефекта е същия.И друга обществена тайна-работещите в кабинетите по метадонова терапия спокойно си продават метадона на който трябва.
13.
до Велимира
06.01.2016 21:49:40
0
4
Никой не казва,че зависимите са лоши хора.Дори напротив,много от тях са много чувствителни натури и това е една от причината да посегнат към наркотика.След това колелото се завърта с бясна скорост и трябват много усилия да се спре.В никакъв случай с метадон. Метадона убива,метадона пържи мозъка им.
За какви затворници говори тази безсрамна жена.
А жените там просто ги довършват,вместо да им се подаде ръка!
12.
Велимира
06.01.2016 19:59:06
6
1
Няма такова нещо зависимите не са лоши хора жените които работят там правят добро на тези хора
11.
имали значение
06.01.2016 13:13:11
2
0
Дано никога да не се срещате с този проблем,зависимостта си е моя ако някой я иска ще му я дам.Не говорете така за лекарите,малко хора биха издържали на стреса на работа.Много неща ми се иска да кажа-но дали си заслужава родителите ни са по спокойни от както я има програмата и аз лично благодаря,че я има. :)))
10.
Димитър
06.01.2016 00:04:44
1
12
Доктор Кумбиева е най-голямата лъжкиня!Първо в кабинета не работи тя,а сестра й доктор Зафорова.Тя идва веднъж месечно.Повечето пациенти не я познават.Тя е непрекъснато по скъпи екскурзии в чужбина.Щом 60 човека са минали този ден ,нека НАП провери какви приходи е декларирала.Нека се проверят фирмите на всички такива фирми и техните управители като физически лица.
Антоанета Кумбиева е завършила АЕГ в Бургас,но прекарва времето си в София и чужбина.Затова тук работи сестра й. Психологът откога е лекар?
Нека не обижда пациентите си ,те не са бивши затворници.Много от тях работят ,имат сериозно образование,но по някакви причини са посегнали към наркотиците.Тя не им предлага програма,а точно обратното.Целта й е да ги задържи максимално дълго време.
Може би много от читателите не знаят,че метадона е забранен в много страни.Флагман би могъл да потърси мнението на водещи специалисти в тази област.
9.
пандизчия
05.01.2016 23:06:53
1
14
Д-р Кумбиева,нека не се обиждаме на пандизчии. Ако мен ме питат, лечение с Метадон няма. Това си е чиста проба наркомания,но легална. Вие най-добре знаете,че едно лечение с метадон не би следвало да продължава 2-3 че и 5 години. То може да приключи и то успешно в рамките на максимум 2-3 месеца.Останалото си е чиста търговия и печалбарство.
8.
baihui
05.01.2016 21:24:12
3
9
За такива "пациенти" лечението е едно-единствено: 9Х19 PARA между веждите !!!
7.
пешо
05.01.2016 20:27:44
2
14
Нямат право на нищо, щото никой не ги е карал насила да започват с наркотиците!тая идиотка докторката да си отвори частен кабинет в жилището си
6.
Стефка Иванова
05.01.2016 19:50:23
0
15
Всички твърдения на д-р Кумбиева са невярни.Въпросния наркоман се казва Калин Чобанов и е известен в Бургас и околностите.Той не е регистриван пациент на въпросната лекарка.Той изпраща други да го снабдяват с метадон.Имал е редица разправии с въпросната лекарка,отправял е заплахи за живота и,пускал е жалби в НАП Бургас срещу въпросния кабинет и неиздаването на касови бележки на зависимите от метадон.След молба от докторката Калин Чобанов е изтеглил жалбата си и за това за нея той е "кротък" пациент а той всъщност не е включен в метадонова програма.Възможно ли е този пациент да заплашва въпросната д-р Кумбиева и тя да вика полиция ,той да е осъден на пробация и да е "кротък".Аз случайно съм свидетел на това,което се случва в този кабинет.Това е легално продаване на дрога.Там няма програма има само продажба на метадон.Такива "кротки" наркомани бият,чупят и убиват.
5.
Разводача
05.01.2016 19:28:16
2
13
Какво прави кабинет за метадон в обществена клиника, питам аз, където има други пациенти че и деца? Това са морално, емоционално, и ментално деградирали изруди, които могат да наранят някой! Оказва се че 90% са бивши пандизчии, рецидивисти! Ами аз такива им лекувам агресията - един чук в главата и да си поспи! Като няма държава и система, почваме ние!
4.
Георги
05.01.2016 19:10:55
0
15
Голяма драма е било.
Чета в другата статия, че викали полиция... Абе питайте бе, хора, та да ви кажа. Трябваше да извикате старшата на МЦ1. В екстрени ситуации викайте старшата Радостина. Много лесно ще я познаете: обикновено ходи по коридорите чорлава и изгорена от изрусяване коса, с размазан грим, увита в един червен халат и крещи с цяло гърло. Лесно би могъл човек да я сбърка с клиент на д-р Кумбиева или с избягал пациент на бургаската психиатрия, но не е. Тя е като зъл пекинез. Така наречения шеф на МЦ1 Борката Борисов го върти на малкия си пръст, крещи му, кара му се, даже подозирам, че го бие.
Щеше да се саморазправи с наркоманчето за нула време.
3.
Златинка Чолакова
05.01.2016 18:32:29
1
10
Защо лекарката като е била там, той е отишъл в малката пристройка за метадон?Нали редовно ходи в кабинета й на вторият етаж в поликлиниката?А къде е главният лекар в този момент?Допустимо ли е да се разрешава частен кабинет с тази цел, след като се очаква, че ще има инциденти?Ако се случи непоправимото пак ли няма да има виновни?!!Не е оправдано, заради приход от един наем за кабинет да се допускат такива ужасни ситуации за гражданите, особено за децата и не на последно място за медиците.Щ е кажете, че не е хуманно да имаме такова отношение към болни хора, тъй като и зависимите са болни, но пък хуманно ли е да се подлагат останалите на такъв стрес и опасност?!! Редно е такива медикаменти да се изписват на подходящите за целта места/например в кабинет в полицията/, за да се реагира адекватно при нужда.И не на последно място ще се потърси ли отговорност на служителите от тел. 112 защо не са откликнали на сигнала???!!!
2.
Иво
05.01.2016 18:32:18
0
5
Кой е тоя наркоман???
1.
kool
05.01.2016 18:06:04
0
16
avei izrod alchen pravite pari i e zakonna droga edin nqma koito da ste izlekyvali
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас „Тази цел е изпълнима, защото сме показали, че умеем да защитаваме правата на избирателите си“, каза водачът Севим Али Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май, посочва Петков БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област „Ще се движим в скоростната лента и ще изпреварваме“, даде заявка областният лидер Тодор Байчев Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Блондинката побърза да уточни, че не говори за децата си, защото все още не е станала майка и не е раждала Идва краят на Капките, призна продуцентът Идва краят на Капките, призна продуцентът Шоуто все още е лидер в телевизията, но рейтингът му спада с всяка измината година Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Бързото законодателство не винаги води до желания резултат", лаконичен бе държавният глава  Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности В детството си Дебора Иванова била убедена, че по някакъв начин има силата да предизвиква предстоящите събития само с мисълта си и поради тази причина дълго време била измъчвана от непоносимо чувство за вина Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Днес официално бе открит и сезонът на остров „Света Анастасия“ Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът
Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO) Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение  Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбас и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори