×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Чакат ни две тежки години, ще редуцираме капиталовата си програма, но бих построил още един стадион - в с.Атия


Чакат ни две тежки години, ще редуцираме капиталовата си програма, но бих построил още един стадион - в с.Атия
Кметът на Созопол Панайот Рейзи ще назначи група от 10 човека, които цяло лято ще проверяват дали собствениците на къщи декларират нощувките на туристи
22 Декември 2015, Вторник, 12:24 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Въпреки трудностите започваме веднага асфалтирането в малките населени места

-Г-н Рейзи, създаде се впечатление, че опозицията на няколко пъти днес по време на сесията  успя да ви ядоса? (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

-Не, изобщо не ме изнервиха. Всички въпроси, които ги зададоха, ги очаквах. В крайна сметка би било много глупаво, ако няма дебати, когато се вдигат данъци. Това е истината. Днес се проведе напълно градивна, позитивна сесия. Винаги е била такава и вие идвате и го виждате.

-Успяхте да защитите вдигането на данък сгради и развихте  интересна философия за формирането на този налог.

-Нашата община има развита социална политика. Винаги сме казвали, че предоставяме безплатни услуги, за да върнем на населението част от данъците, които те плащат. Заради това детските ни градини са безплатни и имаме социален патронаж във всяко населено място. За мен лично, ако човек реално си направи равносметка какво плаща и какво получава, кантарът ще бъде в полза на гражданите. Това се опитах да обясня днес и на общинските съветници.

-Имахте ли мотивировка на докладната за завишаването на данък сгради? Според Тихомир Янакиев от БСП такъв анализ липсва и не е ясно как повишаването на данъка ще се отрази на физическите и юридически лица.

-В докладната съм написал мотив, с които я внасяме. Но нали разбирате, че винаги трябва да има въпроси. А и не съм в главата на г-н Янакиев, за да знам какво мисли и как го вижда. И да бях направил абсолютно подробно всичко, пак щеше да има въпроси. Това са нормални процеси.

-Г-н Румен Димитров от ЗС „Александър Стамболийски“ също успя да ви изнерви със съмненията си по казуса със снабдяването на дървесина.

-Г-н Димитров е човекът, който печели от това. Нормално е да не го устройва лекото завишаване на цената, защото той е един от превозвачите на дървата.  Той освен темата за дърва, друга тема не подхваща. Така, че не му обръщам внимание. За мен по-важното е друго – има пропуски в извозването и доставянето на дървата и те са основно заради това, че имаме летен период – от 15 май до 30 септември. Тогава в  Черноморец и Созопол не могат да се возят дърва. Заради това казах на кметовете от селата: Правете така, че вашите дърва да се доставят през лятото и за октомври да останат само за Созопол и Черноморец. Фирмите не спазиха този график и се получи разминаване, но догодина ще го оправим.

-Г-н Рейзи, съобщихте няколко интересни числа по време на дискусията за повишаването на данъците – че в бюджета са постъпили едва 30 хил.лв. от частни лица. Т.е. - коректни са хотелиерите и големите фирми, а частните лица се опитват да скрият приходи.

-Така е за съжаление, но законът не ни дава право да влизаме в частните имоти. От 2016 година обаче ще има специална група, която ще бъде от 10-12 човека, която цяло лято само с това ще се занимава. Надявам се да успеем да подобрим събираемостта на този данък, защото за 140 хил. регистрирани легла при ниската цена от 0,40 лева да постъпват толкова малко средства. Навсякъде другаде този налог е по-висок, при нас съм го направил да е нисък, за да може да се плаща, но виждате какво се случва.

-Трудно ли ще бъде формирането на Бюджет 2016? Казахте, че трябва да платите 2-те млн.лв. кредит за съфинансирането на пречиствателната станция.

-Искам да ви кажа, че ни е труден бюджетът. Чакат ни две тежки години. Ще намалим капиталовата програма. В това време ще разплатим старите си задължения. А и виждате, че по-голямата част от града вече е обновена. Надявам се да спечелим няколко по-значими европейски проекта, но за съжаление 100 % грантове намаляха и навсякъде има съфинансиране. Добри времена са за общините и трябва да ги използваме. Наблюдавам тази тенденция – всяко ново нещо носи разходи за поддръжката си. Ето пречиствателната станция, градинки и т.нат.

-Какъв ще бъде основният акцент в капиталовата програма за 2016 година?

-Основният акцент ще е асфалтирането. Влизаме и по малките населени места. Разбира се искам да направя и още спортни площадки. Търсим възможности  за още един стадион – в село Атия.

В категории: Созопол


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
7
Коментара по темата
7.
51
24.12.2015 11:42:46
0
4
мекия....4лен на бфс ,които не може да си го види без огледало ще построи стадион на бъкарлъка .за да имаме високопланинска база
6.
Елена
24.12.2015 11:17:30
0
6
Отвратителна наглост!!! Значи, ще увеличите данъка със 130 процента, но иначе няма да плащаме за детска градина...Аз нямам дете в детска градина, нито ползвам социален патронаж, но догодина ще платя около 1000 лв. повече данък, защото видите ли общината нямала пари.Може би на кмета му е нужна нова, луксозна кола?
Всичко на града му е наред, затова ще се наливат пари в селски стадиони. Град-държава, няма поликлиника, автогара и един свестен магазин. То няма къде едно кафе да пиеш...смешници!
5.
гъбка
23.12.2015 13:00:58
2
14
много нагло
какво стана бе, нямат пари сега от хората ще взимат СРАМОТА
4.
Горски
23.12.2015 10:01:22
1
12
Този кмет ходи ли още за гъби? Нали за такива като него няма ни закон, ни съдебна власт. Отдавно трябваше да е в панделата, ама нали мина в ГЕРБ - трай коньо за зелена трева... Как да стане?71f81
3.
бран 42
22.12.2015 19:53:01
3
20
Мафиот,продаде созопол и околностите на софиянци,наритването му е малко!!!
2.
Най-скапаната община
22.12.2015 19:10:40
2
17
Кмете, защо не изплащате "белите петна" на земеделците в Странджа? Защо давате земите ни на хора, които не плащат и дори вие не можете да им съберете парите?! Докога?! Много трески имате за дялане и трябва някой да ви разследва!
1.
симо
22.12.2015 17:25:30
4
22
Чака ви наритване и изготване от властта
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори