×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Преглед на регионалния печат: Хотели, банки и бардаци са най-култовите сгради в началото на 20 век в Бургас


Преглед на регионалния печат: Хотели, банки и бардаци са най-култовите сгради в началото на 20 век в Бургас
Разпитват от врата на врата за шофьор премазал старица - едно от заглавията в местната преса
01 Декември 2015, Вторник, 02:40 ч.
Източник: радио Фокус

Мигранти изкушават обитатели на манастир с пари” пише на първа страница бургаски ежедневник



„Чернокоп заля пазара” е водещото заглавие на всекидневника „Черноморски фар” . Рибното тържище обещава евтина риба за Никулден, четем в подзаглавието. Големи количества чернокоп заляха пазара в Бургас. През вчерашния ден деликатесната риба се продаваше на цени от 5 до 10 лева за килограм според големината. Уловена е по българското Черноморие и е съвсем прясна, увериха търговците, чиито щандове буквално преливаха.

„Хотели, банки и бардаци са най-култовите сгради в началото на 20 век в Бургас” е друго заглавие от страниците на ежедневника. Модерната архитектура като че ли заличи старото обаяние на Бургас, което търпи най-големия си подем в началото на 20 век. От 1910 до 1940 година морският град е средище на богати интелектуалци, а пристанището добива все по-големи измерения. Емблематичните сгради все още пазят духа на отминалото време и стоят редом до нова архитектура.

„Белодробните болести са трета причина за смърт у нас”, „Пуснаха задържан за трафик на хора ” и „Боя ще пази стълбовете срещу лепене на реклами” са други теми на вестника.

„Мигранти изкушават обитатели на манастир с пари” пише на първа страница на ежедневникът „Бургас днес и утре” . Не искат храна и утеха, а превоз до София, пише в подзаглавието.
Голямобуковският манастир „Св. Живоприемний изтпчник” може и да не е включен в обектите, предвидени за посещение на турист, но за сметка на това се оказва често част от маршрута на мигрантите, които вече населяват Странджа повече от дивите животни.

„Бургаските затворници натъпкани като сардели” е друга тема на ежедневника. Нечовешки условия в бургаските затвори. В 21 век затворниците у нас нямат достъп до тоалетна през нощта, адекватни лекарски грижи и са малтретирани. Това установява Европейският комитет против изтезанията, който дава срок на България за да вземе спешни мерки, съобщава Нова телевизия.

„214 млн. ще е бюджета на Бургас следващата година” и „Посрещаме Никулден с вносна риба” са другите заглавия на ежедневника.

„80 000 чужденци по-малко по Южното Черноморие през сезона” е челото на регионалното издание „Твоят ден” . За една година украинските туристи се стопиха наполовина, но средноевропейците стават все повече, четем в подзаглавието. По-слаб сезон през 2015, но не с толкова ниски показатели, каквито бяха първоначалните прогнози, показва анализа на бранша в Бургаска област.

„44 дела за изборна търговия”е друго заглавие на изданието. По образуваните досъдебни производства за престъпления, свързани с местните избори преди месец, се работи експедитивно, вече има изготвени два обвинителни акта, които са внесени в съда, съобщиха от Апелативна прокуратура.

„Разпитват от врата на врата за шофьор премазал старица” и „Слънчев бряг-Запад готов да поеме много руснаци” са други заглавия на изданието.

В категории: Бургас


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори