×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Обявяват за общодържавно издирване майката на Били Хлапето!


Обявяват за общодържавно издирване майката на Били Хлапето!
Майка и син - толкова близки и едновременно толкова различни
19 Септември 2015, Събота, 21:26 ч.
Източник: ШОУ

12 години мотаят разследването за ДДС измами срещу Симона Моллова, прекратяват го по давност след Нова година
За скандалната Симона Моллова - майка на нашумелия рапър Билян Моллов, по-известен като Били Хлапето, „ШОУ“ е писал неведнъж. Известната като един от гениите на финансовите пирамиди у нас, за нея във форумите бълват „змии и гущери“. Бизнесдамата е търсена за редица измами, като се почне от имотните тарикатлъци, мине се през прословутия Национален охлювъден клъстер и трицифреното число, ужилени от схемата за угояване на пълзящите животинки, далаверите с медицинска апаратура и здраве, и се стигне до данъчни измами. Не един и двама са пропищелите от майката на Били Хлапето, в това число и известни личности като рапъра Петър Петков – Гетомен, Кирил Маричков и известен режисьор. Интернет прелива от оплаквания и закани срещу Моллова, при това не от днес и вчера. Очевидно обаче това не й пречи да действа с размах и буквално необезпокоявано да „твори“ нови и нови схеми.
„И не просто това, ами го прави безнаказано, защото вече 12 години държавата очевидно се оказва неспособна или просто отделни хора не искат тя да си получи заслуженото“, гневят се пред вестника на народа хора от следствието, отлично запознати с гъвкавите прийоми на Моллова. Те разкриват ексклузивно пред „ШОУ“, че майката на Били Хлапето е абсолютно неоткриваема от службите, които я търсят и заради воденото срещу нея разследване за източване на ДДС измами в големи размери. „Едно такова дело се приключва година и половина, максимум две, от всеки един кадърен следовател. Но се оказва, че вече 12 години разследването срещу нея не може да бъде приключено, като целта е само една – делото да не влезе в съдебна зала“, категорични са нашите източници, които твърдят, че е повече от очевидно, че

някой от най-високо ниво покровителства Моллова,

която очевидно има възможност да дава каквото трябва, където трябва, за да не бъде осъдена. У източниците на „ШОУ“ буди бурно недоволство, гняв и недоумение факта, че Симона Моллова при всички положения ще се измъкне безнаказано от разследването за ДДС измамите, по простата причина, че то ще изтече по давност.

Каква е историята: Срещу Симеонка Моллова, както е истинското име на 48-годишната дама, която се представя за Симона, е започнало наказателно преследване за данъчни измами, извършвани до 2003 година. „Законът, който през този период претърпя промени на няколко пъти, в конкретния случай е предвиждал наказание лишаване от свобода до 5 години.

Делото беше работено от един следовател, който обаче накрая беше демотивиран и напусна. След това мина през друг, когото обаче повишиха и бе взет в едно „специално“ звено да разследва магистрати и политици, и накрая го нахендриха на една неудобна следователка пред пенсия. А там идеята с един куршум - два заека – тя да не може да го предяви в срок и Моллова да се измъкне, и следователката да бъде наказана и лишена от полагащите й се обезщетения“, обяснява вкратце ситуацията отлично запознат със скандалния казус източник на „ШОУ“.

Още първият следовател, който е работил по разследването, обяснил на наблюдаващата досъдебното производство магистратка от Софийска градска прокуратура, че ако разследването не бъде приключено до края на декември 2015 година, материалите по делото не бъдат предявени, няма изготвен обвинител акт и не то не бъде внесено в съда – ще бъде прекратено по давност.
А какъв е самият казус, предмет на следственото дело –

данъчни измами, свързани с фиктивна дейност чрез „кухи“ фирми

„Квалификациите са няколко, за престъпления в различен период и са замесени доста фирми – около 50- 60, сред тях - и доста известни“, разкриват нашите източници. И разясняват, че според събраните до момента данни Моллова е правила чрез пълномощници фиктивен внос, а налице има „безброй документи“ в тази насока. „Тя декларира сделки, а на практика след проведени разпити се установява, че такива действително няма. Съчинявала е всякакви фактури от всякакви фирми. Тя като напише, че е купувала от някой чужденец, се праща следствена поръчка, която трае едно 2-3 години. Но нейното престъпление не е толкова умно пипано и това е установено от следователите, които са излезли с мнение пред СГП, че делото трябва да отиде на съд“, разкриват още източниците ни.

По тяхно мнение разследването е тотално провалено, при това - съвсем тенденциозно. Още първият следовател, който е бил ангажиран с него, е дал заключение с мнение за съд, с което първата наблюдаваща прокурорка (наблюдаващите държавни обвинители са били сменяни на същия принцип като при следователите – каквото е правено-правено, накрая делото отива при някого, който е трябвало да изтегли късата клечка) се съгласила. „Междувременно самото обвинение е било предявено на Моллова, защото с кански усилия следователят успял да я хване „здрава“ – понеже тя постоянно „се разболявала“. Да не говорим, че сега според адвоката й има даже и психически отклонения.

След като обаче било изпратено на прокурорката да го внесе в съда, настъпил странен и причудлив обрат. „Колегата е описала, че следователят най-подробно е описал всичко, извършил е всички процесуално-следствени действия, но не е написал нито една дума като становище каква е вината на обвиняемата!? А това просто не е за вярване! Един вид – че не й е казал какво трябва да напише в обвинителния й акт…“, чуди се наш човек в СГП. По думите му,

само 80 страници е привличането на Моллова като обвиняема, а самото дело – над 100 тома!

Впоследствие прокурорката го върнала на следователя, на когото нещата вече му били ясни накъде отиват. И след напускането му делото минало в ръцете на друг. „Той обаче се издига и отива в специалното звено на следствието, където има 20-ина следователи. На тях не се разпределят дела, там се отбира. А останалите - „простосмъртните“ – те са на въртележката и поемат неудобните дела, които им се падат „на случаен принцип“, обясняват още нашите източници, които твърдят, че в следствието картинката е страшна и всичко е наредено.

Преди един-два месеца делото за данъчните измами на Моллова се „претъркулва“ и отива при следователката пред пенсия Мария Владимирова, позната сред своите колеги и източници на „ШОУ“ като праволинеен и съвестен професионалист, който не се огъва на външен натиск. На същата са били разпределяни изключително тежки дела за стопански и икономически престъпления като „Кремиковското дело“, например. Именно по него, след разпит на свидетелка, тя беше обвинена от нея за побой, а след това - проверявана.

„Но беше възстановена, защото се оказа, че няма такова нещо, каквото твърдеше госпожата. Искам да ви кажа, че обичайната практика в следствието е, когато искат да се унищожи едно дело, да се правят всевъзможни неща. В конкретното за Моллова е чакането на давностния срок“, разяснява мръсните кухненски неща нашият източник. Той добавя, че идеята е била по никакъв начин следовател Владимирова да не може да успее за толкова кратко време да предяви материалите по разследването. „В момента тя е в отпуск.

Разпределят й делото няма и месец, преди да излезе, а то е 100 тома!“, разкрива неин колега. По думите му, тя се опитала да издири Моллова, но разговаряла само с нейния адвокат. „Казала му, че е ясно накъде отиват нещата – да им предявява материалите и вече прокуратурата да си го прекратява, ако иска.

То и няма как да се внесе за толкова кратко време в съда. А адвокатът й казал, че нито той ще се появи, нито Моллова“, разкриват още нашите източници. Според тях неминуемо ще се стигне дотам, майката на Били Хлапето да бъде обявена за общодържавно издирване, защото към момента е неоткриваема на нито един от посочените от нея адреси, а също така има протокол, че се е опитала да я призове и по телефона.

В категории: Разследване


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Клатигоров
19.09.2015 18:49:59
0
1
Днешното кафе! Ох, лельо, как да не ти развържа връзчиците!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори