×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Превръщат горички край морето в катуни, глобяват къмпингуващи за незаконна сеч


Превръщат горички край морето в катуни, глобяват къмпингуващи за незаконна сеч
Димитър Канариев се оплака, че бил заплашван от тях с убийство и заяви, че повечето от любителите на т. нар. диво къмпингуване, били под въздействието на някакви опиати
31 Юли 2015, Петък, 11:37 ч.

Туристи, които са под въздействието на някакви опиати, съсипват дюни, съобщи Димитър Канариев от Асоциация „Българско Черноморие”

Всяка горичка край морето е превърната в катун, в тоалетна от арогантни хора, които заграбват чужди земи. Това каза пред камерата на Нова телевизия Димитър Канариев от Асоциация „Българско Черноморие”. Той се оплака, че бил заплашван от тях с убийство и заяви, че повечето от любителите на т. нар. диво къмпингуване били под въздействието на някакви опиати.  Искаме от държавата да се въдвори ред, каза Канариев.
Стотици разпънати палатки на частни терени, огромни количества боклуци, отсечени дървета. Такава гледка посрещна проверяващите на къмпинг „Корал”. Това е едно от последните диви места по българското Черноморие, известно с опитите на строители да леят бетон върху защитените пясъчни дюни.
„Ние имаме много повече права над това Черноморие, защото го обичаме повече, отколкото вие. Опитвате се да го съсипете, а ние искаме да го запазим“, заявиха туристи.
Въпреки че във всеки бивак има огнища и дървета, всички отричат да са палили огън и твърдят, че пазят природата. Въпросът на екип на Нова кой е превърнал цели поляни в тоалетни, видимо изнерви къмпингуващите.
„Ходим до къмпинга, който е на по-малко от 500 метра. Нощем луната свети, не е тъмно“, заяви една от дамите в незаконния къмпинг.
От Агенцията по горите са съставили 9 акта за незаконна сеч и палене на необезопасени огньове. Глобите ще са от 50 до 3 000 лева. Нямат правомощия обаче да изгонят къмпингуващите.
„Това е голям проблем. Те са се самонастанили в чужда територия“, заяви главният експерт от Държавна агенция по горите инж. Николай Пиронков.
„Проверихме повече от 15 места. Установихме между 10 и 15 хиляди души в момента на проверката. Повечето от тях бяха за повече от няколко дни. Казаха дори, че са за цяло лято. Няколко хиляди автомобила са в защитени зони и местности. Видяхме съсипани дюни. До всяка палатка има запален огън, което е абсолютно забранено. До 1 октомври не се разрешава паленето на огън. Затова бяха съставени много актове. Някои бяха много агресивни и дори ни отправиха заплахи за живота. От хилядите туристи, само двама си събраха багажа и напуснаха. Това говори за нивото на морала на хората, които са се самонастанили върху чужда собственост“, каза Канариев пред камерата на ТВ7.
В радиоактивния плаж Вромос край Черноморец, къмпингуващите дори са си направили мини дворчета, имат сателитни чинии. Там естествено няма електричество, но повечето от туристите са снабдени с агрегати.
В студиото на „Здравей, България“ пък Благой Рагин от Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите заяви, че кампанията за регулиране на къмпингите се води повече от 10 години. „Трябва да има задължително топла вода и ток. Колегите, които работят в къмпингите, настояват да се регулира този процес”, заяви Рагин.
Журналистката Пламена Тодорова пък заяви, че любителите на дивото къмпингуване са  хора, които не искат да спят в „Слънчев бряг“.
„Това не са измекяри, които не искат да плащат. Дивото кънпингуване не е забранено в нито един закон. Затова общините приемат текстове, които забраняват къмпирането извън зони, определени за това, и налагат глоби”, каза още Тодорова.



2
Коментара по темата
2.
БОМБАТА
31.07.2015 12:11:46
0
3
АМИ ТИЯ УРОДИ ДЕТО ИЗСЯКОХА ГОРИТЕ И ПОСТРОЙХА ХОТЕЛИ КОЙ ГИ НАКАЗА
1.
ГАД ЗМЕЕВИ
31.07.2015 10:28:06
0
2
НЕ ЗАКАЧАЙТЕ , ХОРАТА НА БОКО И ЦВЪКИ , ТЕ СЕ МОЛЯТ НА ДРУГИ БОГОВЕ НЕ БЪЛГАРСКИ..........,ДРЕМЕ ИМ НА ШНУРА ЗА БЪЛГАРИЯ...... ЗАТЯХ Е ВАЖНО ЧЕ С ЕДНО ОКО ГЛЕДЪТ КЪМ ЙЕРУСАЛИМ И СЕ МОЛЯТ НА ТЕХНИЯ СИ БОГ ........ ОПИЯТИТЕ СА ВТОРОСТЕПЕННИ НЕЩА КАКТО КАЗВА ГОСПОДИНА .......ДЕЙ СЕГА БОКО И ИВИЛИНКА МИНИСТЪРКАТА ОТ БУРГАС ДА ГИ ОДРУСА ВСИЧКИ ПО 50000 ЛВ И ДА НАПЪЛНИ ХАЗНАТА ........АМА КОЛКО ПО ЛЕСНО Е ДА ГЛОБИШ НАИВНИТЕ РУСНАЦИ ОТ НЕФТОЗАВОДА ........НАЛИ ЕВЕЛИНКЕ , МИЛА .......
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора 
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори