×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валентин Касабов: За агитация на друг език не трябва да има по 681 лева глоба, а 681 дни в затвора


Валентин Касабов: За агитация на друг език не трябва да има по 681 лева глоба, а 681 дни в затвора
Ние търпим беззаконието на ромите и това се нарича толерантност. Благодаря, но аз не желая да бъда толерантен, защото тази дума вече е мръсна, каза Валентин Касабов.
26 Май 2015, Вторник, 09:05 ч.

Ромите извличат права на базата на неспазването на законите, обслужваме една привилегирована класа, която е абсолютно неграмотна, каза депутатът

Агитацията на майчин език трябва да отпадне, а тези, които нарушават закона, е нужно не да плащат по 681 лева глоба, а 681 дни да лежат в затвора. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ депутатът от Патриотичния фронт Валентин Касабов.
„Ако се приеме нашият Изборен кодекс, това наказание ще влезе в сила. Стига са спекулирали с правата и свободите си! Стига с тези мелодрами! 25 години ни плашат с етническо напрежение и на тази база започнаха да си извличат права и свободи, газейки Конституцията и други основни закони. В член 36 от Конституцията ясно се казва, че задължение на всеки български гражданин е да знае и употребява българския език. България не е мултиетническа държава, а е единна и това е казано в основния закон на републиката. Започна обаче обособяването на отделни цигански и турски анклави. Ако утре се съберат 200 души и някой си говори на родния език, ние няма да знаем какво казва. Кой и как ще превежда? Нарушава се Конституцията“, заяви Касабов.
Георги Кадиев от БСП обаче изтъкна, че Конституцията не забранявала агитацията на майчин език. „Не разбирам защо трябва да подаряваме кауза на тези хора, особено пък ако започнем да ги вкарваме в затвора. Ако бъде прието предложението на Патриотичния фронт, ще се стигне до такова етническо напрежение, каквото не можете да си представите“, прогнозира Кадиев.
„Отново сатанизирате този проблем. В България основният език е българският и това е записано в Конституцията. Не може който откъдето дойде, да започне да агитира на свой език. Като искат да си говорят на турски, нека върнат документите за пенсии, шофьорски книжки и лични карти! Когато отидат в едно учреждение, нали попълват всичко на български език!? Тогава защо когато се появят избори, казват, че ще говорят на майчиния си? Върнете документите и кажете, че искате да са на турски. Няма кой да им ги издаде“, заяви патриотът.
Според нето, целта на БСП е ясна. В момента другарите са в опозиция и се опитват по някакъв начин, ухажвайки ДПС, да си върнат властта. „Видяхме сълзите на Кадиев, които рони към Движението за права и свободи, но всъщност става въпрос за една етническа партия, която 25 години работи срещу България. Сега отново започват да размахват етническата карта. Има обаче закони, които трябва да се спазват! Това, което се случва в Гърмен, е следствие от безхаберието на политиците. Напрежението тепърва ще ескалира, но не само там. Трябва да се съборят всички незаконни постройки“, подчерта Валентин Касабов.
След като водещият му зададе въпроса къде ще отидат бездомните роми, депутатът попита къде се настаняват бежанците, които отиват в Европа. „Отреждат им се в пустеещи земи терени, слагат се фургони с вода и се изпращат там. Аз и вие ако решим някъде да си построим къща, ще дойде ли някой да я събори? Не само, че ще я бутнат, но и чудо ще стане. Защо обаче кметовете не събарят ромските къщи? Защото отново стигаме до циганските гласове. Това е свързано отново с Избирателния кодекс и Закона за езика. Аз съм сигурен, че ГЕРБ и реформаторите няма да приемат част от това, което предложихме, а именно активната регистрация, защото трябва да подкарат циганите да отидат в общината да се регистрират и лично да попълнят документите, а те са неграмотни“, заяви Касабов. Това не слага ли съчки в огъня на етническото напрежение, прекъсна го водещият.
„Няма огън, има закони. Вие и аз си плащаме данъците. За тях обаче нормативните актове не важат и си продължават да извличат права на базата на неспазването на законите. Ние ги търпим и това се нарича толерантност. Благодаря, но аз не желая да бъда толерантен! Тази дума вече е мръсна. Защо не се спазват законите? Те са на практика привилегировани. Ние обслужваме една привилегирована класа, която е абсолютно неграмотна. Не може да се гази законът и да се казва, че няма къде да отидат. Откъде са дошли? В Закона за устройство на територията пише, че кметът е длъжен да събаря постройки, които са нехигиенични и са опасни за здравето и живота. Всичките им къщи са такива. Какво правят кметовете? Отново сега ще ползват ромите за гласове“, каза още Валентин Касабов.

В категории: Политика


6
Коментара по темата
6.
kalaydjiya brat na kalaydjiyata kasabov
26.05.2015 23:02:15
0
1
Tciganina si ostava tciganin vinagi, a kalaydjiyata Kasabov si ostava fasizoidiran tciganin. Nay golemi protivnitci na mayka Bilgariya sa tciganite ,,spasiteli,, ot fasistkiya front. Nikoy ne bi mogil i ne e v sistoyanie da navredi na milata Rodina ´povece ot mrisnite natcisti i ksenofobi - patrioti.Kide e e prokuraturata i dirjavata da ozapti grupata fasizoidirani tipove obleceni v imunitet. Nama li prokuratura,sid pitame nie.
5.
kalaydjiya brat na kalaydjiyata kasabov
26.05.2015 23:02:15
1
1
Tciganina si ostava tciganin vinagi, a kalaydjiyata Kasabov si ostava fasizoidiran tciganin. Nay golemi protivnitci na mayka Bilgariya sa tciganite ,,spasiteli,, ot fasistkiya front. Nikoy ne bi mogil i ne e v sistoyanie da navredi na milata Rodina ´povece ot mrisnite natcisti i ksenofobi - patrioti.Kide e e prokuraturata i dirjavata da ozapti grupata fasizoidirani tipove obleceni v imunitet. Nama li prokuratura,sid pitame nie.
4.
KADABOV I KADIEV
26.05.2015 13:43:49
1
12
HVANI EDINIA I RITNI DRUGIA.
3.
сик
26.05.2015 13:15:49
1
12
Трябват много смели и решителни хора да действат.Вие сте просто викачи и поплювковци.Каза ви го и Румънската прокурорка сега евродепутат.Действия-и отговорности не плювни
2.
флегмена
26.05.2015 10:43:01
1
19
Касабке, дела трябват! Дела!!!! А не само да си чешеш езика, свиньо ненаситна!
1.
РЕАЛИСТ
26.05.2015 10:29:33
2
17
Ако нямаше цигани и турци в България, нямаше да има и такива, които единствено с плюене по тях влизат в парламента и в политическата далавера.
Колкото до това кой при какви условия и къде може да упражнява майчиния си език е написано за грамотни хора в Лисабонския договор на страните от ЕС.
Лисабонският договор е вече 5 години над Конституцията на България.
Има тъпи и по-тъпи, но колкото повече тъпи хора има на тази територия, толкова по-дълбоко ще затъваме в батака на Европа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори