×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Циганите от гетото в ж.к. "Меден рудник" плашат с протести заради незаконите си колиби


Циганите от гетото в ж.к. "Меден рудник" плашат с протести заради незаконите си колиби
Циганка от Комлука твърди, че плаща данъци и можела да остане в къщата си, а Общината нарушавала закона с искането да събори бараката й
25 Май 2015, Понеделник, 06:05 ч.

Ромите подскочиха заради намерението на Община Бургас да разчисти бараките им

Ромите от бургаския квартал „Меден рудник“ заплашиха с протести заради събарянето на незаконните им постройки, а депутатът Илия Илиев заяви пред камерата на ТВ7, че законът бил крив.

„Тези майки с деца са силно разтревожени, защото това са техните домове, а общината иска да ги събори. Те живеят там от 50 години. Голяма част от собствениците имат дори скици, издадени от общината. Те плащат ток, данъци и според нас има сериозна пробойна в Закона за устройство на територията. Нужна е промяна. Не може да имаш скица за жилището си, да плащаш данъци и изведнъж да ти го махнат. Това е противоконституционно. Тези бедни и беззащитни хора не са виновни“, каза депутатът от ДПС.

„Защо когато родителите ми решиха да си направят къща, не им казаха, че на това място нямат право? Майка ми е на 75 години, а аз съм на 42. Имам две деца и 3 внуци. Къде да отидем с тези деца?“, попита ромка от „Меден рудник“.

„Хора като Илия Илиев, който смени политическите партии, за да са в парламента, създават чувство на безнаказаност у различните малцинства. Няма как тези, които са нарушили закона преди пет или 50 години, да бъдат толерирани от хора, които представляват властта в България и да бъдат защитавани. Проблемът, че са направили къщите преди 50 години, а живеят там от десетилетия, не променя факта, че са незаконни и трябва да бъдат премахнати. Това, че предишните управници не са си свършили работата, не означава, че сегашните трябва да продължат тази порочна практика и да узаконят нещо, което е незаконно“, коментира Боян Расате в „Добро утро, България!“.

„Тези, които са извършили престъпление, не трябва да се учудват, че в един момент държавата може да ги накаже. Подобни мелодрами, че деца и жени ще живеят на улицата, са неща извън рамките на закона. Държавата трябва да се погрижи за тях, но когато няма възможност да се грижи за собственото си население от българи, как да обърне внимание на 2 млн. цигани, които чакат само помощи?“, попита националистът.

Огромният проблем е, че политиците си завират главата в пясъка, експлоатират циганското малцинство като електорат и проблемите се трупат“, каза още Боян Расате.

В категории: Бургас


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
13
Коментара по темата
13.
do ДПС
30.05.2015 14:13:15
0
1
ВЗЕМЕТЕ СИ ГИ В ТУРСКИТЕ СЕЛА КАТО ТОЛКОВА ГИ ЗАЩИТАВАТЕ АМА ТУРЦИТЕ НЕИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ С ЦИГЪНИ А ПЪК ТАЯ ЦИГЪНКА НА СНИМКАТА АКО ЗНАЕ КЪДЕ СЕ НАМИРА ДАНЪЧНОТО ЩЕ И КУПЯ КЮСТЮМ
12.
БАГЕРИСТА
30.05.2015 14:10:43
0
1
ИДВАМ ДА ВИ БУТАМ
11.
Тони
26.05.2015 23:15:47
1
4
Земите върху които е разположена циганската махала пренадлежи на възрастни хора българи по наследство от техните родители. Точно те са онеправданите и те нямат никакъв механизъм да влязат във владение на земите си!
10.
Do 6
26.05.2015 07:53:03
1
1
Истинските индо.цигани са държали много на съпружеството и се обръщали помежду си с думата "ром" - съпруг=съпруга.
(мойто мъж, мойто жена). Те не са изневерявали, а се развеждали и винаги са се женели.
След 1989г се въведе думата "ром", която вече се измества от индо.бг.
P.S. разносна търговия с големите чанти = "ромсървис".
9.
бургаско магаре
25.05.2015 21:36:25
4
2
Незная какво му стаВА на кмета. В Николовград иска да изгони тези, които го избраха.
8.
Dokken
25.05.2015 20:59:58
0
12
Баси парламента...избираш ги,пращаш ги на работа,а те нищо...да ги ебеш ли или да ги биеш...
7.
аЙнРиХ
25.05.2015 19:27:07
0
15
Аушвиц за тези маймуни
6.
Роми били , хаха
25.05.2015 15:22:13
0
33
Няма такова понятие като роми то е изкуствено създадено цигани се наричат .
5.
Уй
25.05.2015 15:20:01
0
20
Виж го ти мазния депутат от ДПС , как се застъпва за мангалите. Ама нали идат изб/рОди.
4.
bski
25.05.2015 12:06:43
0
16
Znaite li kvi protesti shte vi dam shte ima tukati koit zavarq. Da gi izkartiiiiiimm !!!!!!!!
3.
NiK
25.05.2015 11:29:01
2
28
ЗНАМ ЦИГАНИ, КОИТО СА РАБОТЛИВИ И СИ ИЗХРАНВАТ СЕМЕЙСТВАТА С ЧЕСТЕН ТРУД, А ДЕЦАТА ИМ СА ВЪЗПИТАНИ И СЕ ОБРАЗОВАТ!!! ИМА И ТАКИВА И ТЕ НЕ СА МАЛКО....ЕДНО ВРЕМЕ БАЙ ТОШО ГИ Е НАУЧИЛ НА ТРУД.....ПРИЗОВАВАМ ТОЧНО ТЕЗИ ЦИВИЛИЗОВАНИ ЦИГАНИ ДА ПРОЯВЯТ НЕТЪРПИМОСТ КЪМ МАНГАЛИТЕ-ПРЕСТЪПНИЦИ И РИЦИДИВИСТИ ,ЗАЩОТО ОБЩЕСТВОТО ТРЯБВА ДА СЕ БОРИ ИМЕННО С МАНГАЛИТЕ ,КОИТО СА ИЗНАСИЛВАЧИ, КРАДЦИ И УБИЙЦИ РЕЦИДИВИСТИ....,КАКТО И КОИТО НЕ СИ ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ И ДАНЪЦИТЕ И ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА НА БЪЛГАРИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ,... И ДА СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ ТРУДОЛЮБИВИТЕ ЦИГАНИ!!!!!!!!!
2.
NiK
25.05.2015 11:24:09
2
37
Относно "Гърмен"....."Кой дава право на полицая да стреля? Тогава е възникнал конфликтът“, заяви ромският лидер."
АБЕ ЦЪРВУЛ МИРИЗЛИВ .......ТИ ЛИ ЩЕ КАЖЕШ ,ЧЕ НЯМАЛИ ПРАВО ПОЛИЦАИТЕ ДА СТРЕЛЯТ БЕ???? ТОЧНО ТОВА Е ПРОБЛЕМА НИ ........ЧЕ НАШИТЕ ПОЛИЦАИ ГИ "СКОПИХА" ТОТАЛНО .......И ТОВА ГО НАПРАВИХА ТЕХНИТЕ НАЧАЛНИЦИ ГЪЗОЛИЗЦИ НА ТЕЗИ ОТ ПАРЛАМЕНТА ........ПРЕДИ ВРЕМЕ ВСЕКИ ИМАШЕ РЕСПЕКТ ОТ ПОЛИЦИЯТА.......СЕГА НИКОЙ ПРИМАТ МАНГАЛ НЯМА РЕСПЕКТ ОТ ПОЛИЦАИТЕ ......ЗАЩОТО РАЗНИ ПУМИЯРСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ПОДКРЕПЯНИ ОТ ПРЕДАТЕЛИТЕ В ПАРЛАМЕНТА ТАКА "КАСТРИРАХА " НАШИТЕ ПОЛИЦАИ ,ЧЕ ТЕ СТАНАХА АБСОЛЮТНО ПРОФЕСИОНАЛНО ИМПОТЕНТНИ!!!!!!!!АЗ ЗНАМ ЗА СЛУЧАИ В КОИТО ПИЯН МАНГАЛ ГОНИ С КОСА ЗА КОСЕНЕ ДВАМА ПОЛИЦАИ ,КОИТО ПОБЕГНАЛИ ДА БЯГАТ КАТО СТРАХЛИВЦИ ОТ МАНГАЛА, ПРОСТО ЗАЩОТО ЗНАЯТ ,ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЯМА ДА ГИ ЗАЩИТИ ......А СЛЕД КАТО МАНГАЛА ЗАСТИГА С КОСАТА ЕДИНИЯ ПОЛИЦАЙ И ВЕЧЕ, АХА ДА ГО ПОСЕЧЕ......ПОЛИЦАЯ СТРЕЛЯ И ТО В КРАКА МУ ЗА ДА СПАСИ ЖИВОТА СИ.........А ПОСЛЕ ПОЛИЦАЯ Е ОСЪДЕН ОТ САМИЯ МАНГАЛ ДА МУ ПЛАТИ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ ОБЕЩЕТЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!! ТОВА Е ДЕЙСТВИТЕЛЕН СЛУЧАЙ РАЗКАЗАН МИ ОТ ДРУГ ПОЛИЦАЙ!!!!!!!!!!!! НАРОДЕ, ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ В КАКВА ПУМИЯРСКА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ ???????.....МАНГАЛ ГОНИ С КОСА ЗА КОСЕНЕ ДА УБИВА ДВАМА ПОЛИЦАИ ......А ТЕ БЯГАТ ОТ СТРАХ,ЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА ГИ ЗАЩИТИ АКО МУ ПРЪСНАТ ЧЕРЕПА????!!!!!.........ДО ТАМ Я ДОКАРАХМЕ ЗАРАДИ ПУМИЯРИТЕ КМЕТОВЕ И ПОЛИТИЦИ ......КОИТО ТЪРПЯТ БЕЗЧИНСТВАНИЯТА, ИЗНАСИЛВАНИЯТА, ГРАБЕЖИТЕ, КРАЖБИТЕ И УБИЙСТВАТА НА МАНГАЛИТЕ .....ЗАЩОТО СА ТЕХНИ ПЛАТЕНИ ИЗБИРАТЕЛИИИИИИИ!!!!!!!!!.......БЪЛГАРИЯ Е НА КОСЪМ ОТ ГРАЖДАНСКА ЕТНИЧЕСКА ВОЙНА, АКО ПРЕДАТЕЛИТЕ, КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ ,НЕ СЕ ОСЪЗНАЯТ И ДА СЛОЖАТ МАНГАЛИТЕ НА МЯСТОТО ИМ И НЕ ОГРАНИЧАТ РАЗВЪЖДАНЕТО ИМ КАТО ПЛЪХОВЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.
!!! СРУТВАЙТЕ ГИ !!!
25.05.2015 10:30:13
2
41
отново проблем с гнусните мангали ! ние живеем законно и не ни събарят нищо ! мангалите да не ревът а да поемат отговорност !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал
Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори