×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Безпрецедентен успех за България: Изба „Братя Минкови“ с петзвезден сертификат за качество и три златни медала от Брюксел


Безпрецедентен успех за България: Изба „Братя Минкови“ с петзвезден сертификат за качество и три златни медала от Брюксел
Членове от журито на престижния конкурс разказаха, че наградите International Wine Contest са съизмерими с гурме-класацията Мишлен
15 Май 2015, Петък, 10:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Век по-рано столицата на Европа присъжда първия златен медал на страната отново за вино на Братя Минкови



Поредния успех на изба "Братя Минкови" в Брюксел нареди България между ключовите играчи на световния винен пазар, коментираха водещи енолози. Непосредствено след като страната бе избрана за следващ домакин на Concours Mondial de Bruxelles, невероятните вина от лозята на Карнобат извоюваха два златни медала в престижния форум. Високите отличия бяха присъдени за елегантния Ризлинг Le Photographe и за изисканото Каберне Совиньон Minkov Brothers. Броени дни по-рано, отново в сърцето на Европа, изключителната Сира Le Photographe спечели за избата още един златен медал и петзвезден Сертификат за качество, този път в признатата от Европейския съюз надпревара International Wine Contest. Така тя стана единственото българско вино, намерило място в Световната класация за висококачествени напитки на Международния институт Monde Selection, който организира конкурса. Водещи членове на журито разказаха, че наградите от International Wine Contest са съизмерими с гурме-класацията Мишлен, ето защо Сертификатът за качество, съпътстващ златните медали, често е наричан "петзвезден". Със сребро за неповторимата хармония от вкусове и аромати бе отличен и впечатляващият червен сорт Пино Ноар Le Photographe.



Признанието и наградите, извоювани от "Братя Минкови" в Брюксел са без аналог. За седемте години, в които участва на Concours Mondial de Bruxelles, избата печели седем златни медала и още четири сребърни. Това е доказателство, че вината създадени от лозята на Карнобат са се утвърдили като фаворити на глобалната винената общност, припомнят познавачи. Елитният форум е барометър за жизнеността на световната индустрия, а фактът че български вина трайно присъстват сред златните медалисти говори, че страната ни заслужено е спечелила домакинството на конкурса, разказаха дегустаторите, позлатили изба "Братя Минкови".



Те припомниха, че през далечната 1894 г., 122 години преди форумът да гостува у нас, отново в Брюксел вино от Карнобатските лозя поставя България на световната винена карта. печелейки първия за страната златен медал. Любопитна подробност е, че именно Concours Mondial de Bruxelles присъжда на изба "Братя Минкови" първия златен медал в най-новата й история през 2008 г. Отличието е за Minkov Brothers Chardonnay, което през следващите години носи на страната нови три престижни брюкселски приза. Така получава званието "Най-награждаваното родно вино" и получава висока оценка лично от германския канцлер Ангела Меркел, която при визитата си у нас през 2010 г остава очарована от дълбокият му и комплексен аромат.



ЗЛАТНИТЕ МЕДАЛИСТИ

Minkov Brothers Cabernet Sauvignion



Сортът Каберне Совиньон, отгледан в Карнобатските лозя, е носител на Златен медал от престижното изложение Vinalies Internationales – Франция. Най-авторитетните европейски енолози обявиха, че са очаровани да открият във вино от този сорт пикантните и екзотични аромати на шоколад, мускус и ванилия. Уханието се дължи на богатите и плодородни канелени горски почви, върху които са засадени масивите на "Братя Минкови". Заедно с мекия климат, оптимално слънчево греене и нископланинският ридов релеф, те създават перфектния тероар за отглеждане на класическия винен сорт. За да се извлекат уникалните аромати, то е оставено да престои с ципата петнадесет денонощия. Чрез тази автентична технология се постига наситения и силен тъмночервен цвят, впечатлил журито на конкурса.

Le Photographe Rheinriesling



Виното е сред 10-те победители в глобалната класация Winestars World Prowein в Дюселдорф. За засаждането на величествения винен сорт Ризлинг Изба "Братя Минкови" подбра великолепен масив в местността Терзийски Баир. Почвите в този регион придават на виното неподражаемите минерални аромати. Във вкуса му се откриват нюанси на ябълка, праскова и мед, а цветът е красив, наситен и блестящ. Интензивните му зеленикави отблясъци отлично хармонират с добре изразената свежест. Le Photographe Rheinriesling е истинско предизвикателство за колекционерите, защото е сред малкото бели вина, притежаващи потенциал за стареене в бутилка от 5 до 15 години.

Le Photographe Syrah



Още с излизането си на пазара през 2013 г., невероятната Сира, отгледана в лозята на избата, нареди България на четвърто място в световния Топ 10 сред най-добрите винопроизводители в авторитетния френски конкурс Alliance du Monde. Сирата на "Братя Минкови" е великолепен пример за вино, чието качество е постигнато единствено благодарение на природните дадености в плодородния регион, а технологичната намеса е минимална.

Le Photographe Pinot Noir



Уникалният тероар на района на Карнобат създава условия за разгръщане на характерните деликатни аромати на вината от сорта Пино Ноар с комбинация от червена череша и трюфел. Гроздето се бере на ръка малко след полунощ в средата на месец септември. При нощен гроздобер чепките са хладни и по естествен път, при ниска температура се запазва целостта на гроздовите зърна, което е задължително условие за да се извлекат невероятните им ухания. След това Le Photographe Pinot Noir отлежава в бъчви, които в продължение на 24 месеца се съхраняват в специално прокопани тунели в хълма под винарната.

В категории: Карнобат


15
Коментара по темата
15.
хаха
07.06.2015 00:28:59
0
0
То в собствена лаборатория и 2 павета да занесеш,разбира се че ще ги изкарат 2 големи диаманта!
14.
Селски
03.06.2015 16:12:41
0
0
Абе тинали си по-отворен,та си пий отровата от селския казан,а пък остави будалите да пият "друг сорт грозде" с есенция,произведено под някакъв контрол и проверявано в лаборатория.Български селски манталитет.
13.
хаха
30.05.2015 18:54:31
0
0
По един кашон свястно за пред конкурса,а за хората вода,захар и есенция! Вярвате си много! Ракия от перла,но направена от друг сорт грозде с есенция-тъпаци!
12.
Аз
30.05.2015 17:24:17
0
1
Извинавай,забравих,че те във Франция и по другите престижни конкурси,нищо не разбират от вина.Трябва да питат селските алкохолици.
11.
хаха
30.05.2015 01:11:33
0
0
Ей тъпак,ти опитвал ли си нещо добро от минко апаша,а? Затова акъла ти го няма,щото само май такива буламачи пиеш! Май не знаеш как се прави вино и ракия в техните "винпроми". Питай,може да ти кажат! Такива производители са за куршум,а не да тровят хората!
10.
Аз
23.05.2015 18:09:39
0
0
Буламачи са,защото такива селяци като теб пият боклуци от по 5лв. за да могат да си смогнат на количеството.Позволи си веднъж да опиташ по-скъпо вино и тогава лей помия.
9.
хаха
19.05.2015 16:57:21
2
1
А бе,на тези кой им пие боламачите! Бива ли толкова прехвалено да го напишат.Тъпаци! Никой не кусва нищо от техните боклуци,тук се направили на голяма работа! Само краденето на пари да върви
8.
PESHTERSKA GROZDOVA
15.05.2015 19:14:28
3
9
TRAKIEZ E NIKA NA PR-KATA NA TEZ KRADZI UJ BRATIA MINKOVI.
KOI OSVEN ZIGANITE VAV VENEZ IM PIE ALKOHOLA?
7.
Рейса
15.05.2015 15:08:58
14
7
мога само да ги поздравя за отличията!!!
Да гледат напреди да се целят високо!
6.
До Тракийски
15.05.2015 15:03:50
2
3
На българина хич не му дреме за наградите и рекламите . Маркетинга в Бг носи само негативи .
5.
Тракийски
15.05.2015 14:37:37
7
9
Бакалов ли си или Георгиев, все едно си от друга епоха.
Братя Минкови на българския, чи извън българксия, пазар ги познават от доста време. Тоест количеството продадени стоки сигурно им е в нормата.
Това , което искаш да ми кажеш за платената реклама не ми е ясно точно откъде ти е хрумнало, тъй като безплатна реклама не съм чувал да правят. Уви за българина има голяма разлика дали ще си платиш репортаж в бтв или във флагман, което си е чисто етнологичен проблем.
Един ден можеш да продадеш няколко милиона броя от определена стока, на другия можеш да фалираш от рекламации. Един сертификат за качество не ти определя пазара, а изпълнението на продукта. И именно поради наличието на стотици хиляди големи играчи, човек търси определена марка поради нейните характеристики, а не предвид продадените стоки.

И неговори глупости за платените реклами на алкохол, защото мога да си загубя времето до утре да ти давам примери за платени реклами на вина, ракии, уиските и водки. Като не можеш да се рекламираш с отличие се рекламираш с друго.
4.
Георги Бакалов
15.05.2015 12:04:31
6
18
"Тракийски" ли си или "Поморийски" - все едно си на друго кино и дори не си прочел надписа!
Това, което искам да кажа - кликни в мрежата и за половин част ще откриеш хиляда големи играчи на големите пазари на вина в Европа, Австралия, Китай, Русия и Америка.
Между тях няма да откриеш фирмата с платената реклама.
Между тези поне 1000 големи играчи няма нито един без международен сертификат за качество и със сигурност вината им се предлагат само в елитни заведения.
ТОВА Е МЕРИЛОТО!
3.
Фасол
15.05.2015 10:50:59
3
7
А сега нека да дойдат истински професионалисти за да подобрят правенето на вино в България, защото досега не можеше да де конкурира защото българите нямаха опит и последни технологии. Нека сега да го духат другарите на Путкин, дето ни сложиха санкции. Ще си пием виното а те ще пият боклук.
2.
Тракийски
15.05.2015 10:45:29
13
9
До 1
Глупав коментар. 5 звездния сертификат и залатни медали на престижен международен конкурс са еталон за качество на наднационално ниво.
Мястото на международния пазар се определя от реализирания оборот, да, но и от качеството на предоставяните стоки и услуги.
Това качество се доказва, особено при вината, със сертификати от подобни конкурси.
Не знам дали си запознат пич, но в западна Европа има ресторанти и хотели, които имат като задължително изискване наличието на подобни документи за да направят поръчка.
1.
Георги Бакалов
15.05.2015 10:07:43
5
18
МЯСТОТО НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ПАЗАР се определя от КОЛИЧЕСТВОТО ПРОДАДЕНИ СТОКИ и УСЛУГИ, а
НЕ от придобити СЕРТИФИКАТИ!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори