×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гнусно! Директорът на ОДМВР-Бургас Милен Димитров уволнен дисциплинарно заради „Червеите“


Гнусно! Директорът на ОДМВР-Бургас Милен Димитров уволнен дисциплинарно заради „Червеите“
Милен Димитров е бил изхвърлен, защото прекъснал логистиката по операцията и изразил съмнение в законността й
11 Февруари 2015, Сряда, 15:45 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА Снимка Иван КОЛЕВ

Комисарят се усъмнил в законността на разработката и прекъснал логистиката, операцията придобила уродлив характер в Шумен и Варна


В някои дирекции на МВР разработка „Червеите“ е придобила уродливи мащаби и се е превърнала в лов на вещици, вместо да осъществи първоначалния замисъл за засичане на нелоялни служители. Драстично разчистване на сметки срещу неудобни за властта полицаи от висшите етажи е имало в ОДМВР в Шумен и Варна. В Бургас разработката е станала повод за дисциплинарното уволнение на самия директор комисар Милен Димитров. Това съобщи източник от ВКП, до когото са стигнали материалите по направената проверка. Изхвърленият по най-унизителния начин бургаски директор, през юли м.г., не се подчинил да подава доноси за подчинени и  се противопоставил срещу уволнението на хора, срещу които нямало доказателства, че са “къртици“.

Милен Димитров води няколко съдебни дела във Върховния административен съд и е убеден, че ще  бъде възстановен с решение на съда, тъй като дисциплинарното производство срещу него е приключило без данни за злоупотреба с власт. Отстраняването му чрез залепяне на заповедта за уволнение върху Стената на срама при самия вход на дирекцията само по себе си показваше, че наказанието е показно и идва не просто от министъра на вътрешното ведомство, а от същинския кръг, който управляваше държавата 2013-2014 г. В момента той е безработен, а по време на правителството на ГЕРБ 2009-2013 г. бе даван като пример за ръководител на дирекция  с най-добра превантивна работа и проявен професионализъм при противодействие на престъпността.

Не мога да отрека, че такъв тип операция по контрола на информационната система бе провеждана на територията на бургаската дирекция. Тогава не знаех, че разработката е наречена „Червеите“. Не знам дали е съвпадение или не, но няколко дни, след като изразих съмнение относно законосъобразността на течащата операция и отказах да осъществявам логистика, започна дисциплинарното производство срещу мен“, каза за Флагман.бг Милен Димитров.

В началото на разработката той се подчинил и започнал да работи по подадената методика за наблюдение, но след известно време осъзнал, че нещата не са чисти. Димитров отказа да назове колко служители на ОДМВР-Бургас са били прихванати от това оперативно дело, има ли уволнени и има ли образувани дисциплинарни производства срещу тях за нарушаване на законовите правила за изнасяне на класифицирана информация.

Димитров отказва да конкретизира защо не се подчинил да продължи операцията. Факт е, че бившата Специализирана дирекция по този род оперативни действия   (СДОТО)  бе извадена от МВР през 2013 г. и тези спецмероприятия при кабинета „Орешарски“ се извършваха под шапката на държавната агенция „Технически операции“ (ДАТО).  Другото звено, което има техническата възможност да експлоатира СРС-тата, се намира в ДАНС, като негов ръководител до 2013 г. бе настоящият шеф на ДАТО Цветан Китов.

Прокуратурата със сигурност може да каже само, че „Червеите“ е била координирана операция между МВР, ДАНС и ДАТО – от едно място са искани СРС-тата, разрешавани са от съда, но на друго място са експлоатирани. Което поставя сериозен въпрос доколко това е законно. Не се касае за просто подслушване, а за контрол на трафични данни.  И защо са продължили подслушването повече от два месеца, колкото е законовият срок.

Друго важно обстоятелство, което до момента не е изяснено официално от разследващите е – какви точно СРС-та са били използвани по тази разработка, тъй като очевидно не става въпрос за класическо подслушване на информационна система.

Сред изброените в закона способи, освен подслушване, се прилага проследяване на лица и обекти, като например – наблюдение, проникване, фотографиране, видеозаписване, звукозаписване, филмиране, белязване на предмети.

Очевидно въпросните искания за СРС-та са дали възможност за неограничен достъп до един или повече от информационните масиви на МВР, за да извличат оттам неограничен обем от данни.
Какви точно резултати са били постигнати по време на продължилите 300 дни действия на службите засега остава неясно, тъй като нито прокуратурата, нито вътрешният министър Веселин Вучков, нито премиерът Борисов коментират този въпрос. Ако обаче твърдението на Атанасов, че поисканите от МВР СРС-та са били реализирани на друго място, се окаже вярно, очевидно, че разследването на този скандал трябва да се разпростре и върху ДАНС, за да може да установи цялата фактическа обстановка.

Бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев, по чието време е работила "Червеите", потвърди, че целта е била да се издирят "къртици" в МВР.

В категории: Бургас


Флагман.БГ Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест 02/05/2024, Четвъртък 14:40 1
18
Коментара по темата
18.
Недков
12.02.2015 20:13:40
5
7
Милене подлога долна,мазен циганин си ти.А вярната ти минетчийка Касабова те чака надупена.И тя подлога като теб
17.
Bahur-a
12.02.2015 16:06:58
1
8
Това, което споделят хората, че СЪВМЕСТНО с едни прокурори и съдии са ВЪРШЕЛИ едни МРЪСНИШКИ номера-ТЪПКАНО им се връщащКак му бршкнаха в мазния гъз на единия, а?
16.
Възмутена
12.02.2015 13:05:27
1
13
Забелязвам, че когато пишете за някой, който не е удобен на Флагман, респективно на Патриотичния фронт излизате със заглавия от сорта на " Публикация във Флагман уволни..." или " Най-после уволнен", а сега изведнъж " Гнусно". Защо да е гнусно, кой ви дава право да заемате страна, нали сте безпристрастни и обективни журналисти?! Няма да забравя как Касабов с пяна на уста говореше за ГЕРБ и неговите подлоги. А още по-преди, как псуваше всеки зрител посмял да каже нещо срещу Волен Сидеров. После Волен стана най-лошия, сега пък от ГЕРБ по-хубави няма? Парите ли са всичко на тоя свят? Ами понятия като чест, достойнство, истина, справедливост! Съжалявам Ви, госпожо Касабова! Сама много добре знаете, че си плащате скъпо и прескъпо за лукса, в който живеете. Знаете и цената, която плащате...Крета майка България...
15.
Боко Тиквата
12.02.2015 11:40:02
3
10
Милен си беше пример за корупция и натиск от служебно положение към определени хора да му снасят.Стига с тези платени статии, сега и жертва ще го изкарате.Що не каза Милен тия неща тогава ами сега когато неговите са на власт?
14.
kurabov
12.02.2015 11:28:35
1
6
kasabova bokluk mrasen.
13.
Стан
12.02.2015 10:57:18
2
10
Какви високи резултати!!!!! Направете си справка нали сте журналисти. Та той покриваше всички мръсотии в ОД.
12.
Касабова
12.02.2015 09:45:19
2
8
Ами аз си намествам пърдялника към силните на деня.Не ми пука кой ще ми го намести в дъртия ауспух,важното е да е на власт
11.
Дора
12.02.2015 09:23:47
2
13
Касабова, от както мъжлето ти пристана на ГЕрб не спираш да ги хвалиш и да плюеш по критиците им. А как само Вальо Касабов ги тровеше гербаджии в своите предавания преди да платят те на вашия ментор Валери Симеонов. Ама то "агнешки главички" ли не бяха, "кратунки" ли не бяха. А сега? Продажници, срам ме е , че съм гласувала за Нфсб!
10.
Гого
12.02.2015 08:03:04
4
20
Касабова,ти си едно тополовградско чучело което не спря да се навежда на Милен Подлогата.Гнусно е и поведението ти и статията.Не можа да надскочиш селското в теб.
9.
Бaбa
12.02.2015 02:47:05
4
2
Кaте, ич не почерпи зa първороднaтa внучкa ти!Aйде дa ви е живa здрaвa и дядо Вaльо дa почерпи!
8.
Милен Димитров-Подлогата
11.02.2015 19:57:47
7
31
Милен Димитров е семеен приятел на собственика на сайта-касабова.
Милен Димитров е един корумпиран и комплексиран бивш БОПаджия от отдел Човешки Ресурси.

Заедно с няколко прокурора и съдии от Бургас повдигаха обвинения на хора и бизнеси които не си плащат.

Осигуряваше вноса на контрабандни горива за Бургас.
Така, че Радостина, колкото и да се напъвате да го изкарате невинен, само ви лъсват задниците на семейните приятели.

ГЕРБ трябва да са твърдо решили да губат гласоподаватели ако върнат Милен -Подлогата на каквато и да е длъжност към МВР.
7.
Jigita
11.02.2015 19:17:30
4
8
az go maxnax
6.
мдaa
11.02.2015 17:38:13
2
14
Всякa държвa си имa мaфия , сaмо в Бългaрия мaфиятa си имa държaвa.
5.
Ставри Петров
11.02.2015 17:20:44
24
28
Милен Димитров може да е от Горна Оряховица, но е полицай от кариерата и по време на работата му в РЗ БОП - Бургас, бяха постигнати много високи резултати
4.
Никола
11.02.2015 16:58:55
24
30
Мен пък ме е яд за Милен Димитров, беше пич, ама в тая система пичовете не ги харесват
3.
киро
11.02.2015 16:57:44
7
13
изобщо не съм изненадан от това, което прочетох. Нашата държавна машина винаги се е управлява и продължава да се управлява с всевъзможни хватки, но не и с принципи. Надявам се в случая всичко да излезе наяве.
2.
изненадан
11.02.2015 16:52:15
5
8
ти да видиш какви неща ставали!?!
1.
изненадан
11.02.2015 16:52:15
5
8
ти да видиш какви неща ставали!?!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Всъщност измиването може само да увеличи риска от разпръскването на бактериите в месните сокове по други храни, прибори и повърхности в кухнята Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Те призовават служебния кабинет за навременна помощ и съдействие Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Пострадалата е с фрактура на прешлен, без опасност за живота Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечните продукти да са с такива надути цени по магазините Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Експремиерът Николай Денков ще води в Бургас на мястото на Константин Бачийски, Пеевски с голяма вероятност ще води и в Кърджали, тъй като вече е партиен лидер, под въпрос като цяло е Лена Бориславова Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден На площад „Тройката“ Звездев ще направи рибена чорба по специална рецепта АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер Мъжът загива, защото мост, рухнал при бедствието, не е обезопасен, приема съдът Младите даскали бягат от училищата заради агресията и бумащината Младите даскали бягат от училищата заради агресията и бумащината КТ "Подкрепа" иска заплатата на преподавателите да е 150% от средната Българите плащат в кеш, използват все повече пари в брой Българите плащат в кеш, използват все повече пари в брой Банкнотите и монетите в обращение са за над 29 млрд. лв. Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Ежедневно в страната ни влизат стотици камиони, които внасят храни от трети страни
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори