×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Слънчев бряг” АД събаря сергиите си, за да даде пример на хотелиерите в комплекса


„Слънчев бряг” АД събаря сергиите си, за да даде пример на хотелиерите в комплекса
Според шефа на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров най-важната инвестиция в краткосрочен план е изграждането на дъждовна канализация в курорта. За това са нужни над 30 млн. лева
16 Януари 2015, Петък, 09:00 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА

Въпреки че бараките в курорта са проблем номер 1 на хотелиерите, голяма част са тяхна собственост

Държавното акционерно дружество „Слънчев бряг” АД, което управлява най-големия ни морски курорт, е готово да събори своите преместваеми обекти в комплекса. Това стана ясно на среща между министъра на туризма Николина Ангелкова, хотелиерите и Община Несебър.

„Ще бъдем пионери в тази инициатива, искаме да дадем пример на бизнеса, ако това е волята на държавата”, каза изпълнителният директор на АД-то Златко Димитров.

Всъщност „Слънчев бряг” АД има дузина сергии в комплекса, които са с красива визия и унифицирани. За съжаление в продължение на повече от 15-20 години курортът е опасан от талашитени бараки, които се намират както по цялата плажна алея, така и в парцелите на самите хотелиери. Бизнесът обаче всяка година събира управляващите и ги обвинява, че именно тези неугледни павилиони с дрехи, гащи, чанти и китайски сувенири съсипват имиджа на 4 и 5-звездните хотели. За повечето от тях отдаването на бараките е доходоносен бизнес.


Министърът на туризма Николина Ангелкова и депутатът Димитър Бойчев
на срещата с хотелиерите


Министър Ангелкова бе категорична, че процедурата с премахването на временните обекти на „Слънчев бряг” АД ще започне, въпросът обаче е всички останали да го последват.
При последното преброяване, според данни на МРРБ незаконните павилиони в „Слънчев бряг” са близо 560, според хотелиерите обаче загрозяващите комплекса незаконни обекти са много повече.

На срещата вчера отново като сериозни проблеми в курорта бяха изтъкнати шума от заведенията и двойното облагане на бизнеса, тъй като спорът със собствеността на алеите в курорта все още не е изяснен в съда.

Припомняме, че на база приватизационните договори хотелиерите имат финансов ангажимент към „Слънчев бряг” АД. Дружеството пък е ангажирано да поддържа инфраструктурата в комплекса. Бизнесът обаче плаща и туристическа такса на Община Несебър. Собствениците на обекти в Слънчев бряг години наред се жалват, че са основен финансов донор на Общината, която нищо не прави за тях.

"Нека поставим фактите на масата сега. За 2013 година парите от туристически такси за цялата община са 2 300 000 лева, а само от Слънчев бряг те са едва 800 000 лева. Според тези приходи излиза, че в Слънчев бряг отсядат основно деца под 12 години и пенсионери, които не плащат туристическа такса. Постъпленията за изминалата 2014 г. са още по-незначителни" , отговори на атаките кметът на Община Несебър Николай Димитров.

„Слънчев бряг” АД изрази готовност да продължи да управлява инфраструктурата в източната част на курорта. Според Златко Димитров най-важната инвестиция в краткосрочен план е изграждането на дъждовна канализация. За това са нужни над 30 млн. лева.

В категории: Несебър


Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
11
Коментара по темата
11.
nesebar
23.01.2015 19:11:44
1
2
Много всички знаем и коментираме свободно, но малцина от вас имат куража да излязат и да кажат това.. като ви се струва тяхната работа лесна защо вие не отидете на тяхно място? А кмета го избирате вие .. като ви даде 50 лева и ходите гласувате ама пак недоволни :) по голямата част коментирали тук не само са необразовани, но и нахални да говорят така за хора които не познават наистина, а само им се иска :)
10.
аяеж
18.01.2015 10:21:15
1
4
Кога някой престъпник барабар със сергиите ще попадне на Чък Норис.КВА СТАНА ТЯ - ОВЧАРИТЕ ПАК ПЛАЩАТ БЕЗПЛАТНИЯ МАСРАФ.
9.
do jenq
17.01.2015 21:30:02
2
2
avtorke vsi4ki znaem 4e si alkoholi4ka ama na si4koto otgore si i mega grozna
8.
bb
17.01.2015 18:03:15
1
5
А ресторантите и баровете,изтупкани по средата на плажната ивица.Ми то не остана плаж в тоя курорт бе
7.
до бург- а
17.01.2015 08:47:55
4
5
Ей,компетентни Бурге,научи се,че дъждовната и фекалните води текат в отделни тръби.И още- няма държавна община,както няма дървено желязо все още.Иначе кака Малинка,ако не беше заета с друго можеше да понаправи нещо за локвите в комплекса,но Миро,Митко и сие искаха гушенв.Пък сегашното р- во на СС без коментар- да си платят на някой,па да им разработи схема за управление- това досега не е да връткаш,даваш интервюта и щипеш балерини!
6.
глас народен
17.01.2015 02:37:17
1
8
Хотелиерите които реват че нямало квалифицирани кадри вместо и тая година да си приберат милионите само за тях да вземат да вкарат 10% от печалбата си в заплати на персонала все пак тези хора изработват същата тази печалба ... А пък да вземе и някой по умен и кфалифициран човечец да се излъже да кандидатсва за работа
400лв е смешна заплата за каквато и да е длъжност
5.
Бург
16.01.2015 21:06:23
2
14
Какви 30 мил за дъждовна канализация ? Преди няколко години , когато се правеше канализацията , къде бля АД-то , защо не я направихте тогава ? Вместо това страничните шахти са свързани в тъй наречените колектори или дупки в пясъка , нищо че централната канализация минава на метър и половина в средата на улицата . Когато попиташ компетентните чиновници , защо така , щяла да се натовари централната канализация , въпреки че капацитет има даже в излишък . Нещо което може да се свърши за 500 хил , че и по-малко как така 30 мил .
Как е възможно АД-то и общината да се съдят за инфраструктурата , нали и двете са държавни . Безумие след безумие .
4.
искам
16.01.2015 20:17:27
13
8
Искааам,кмета да е с фамилия Попов- Драго,Мраго,да е Попов!!
3.
осведомен
16.01.2015 19:05:32
1
19
Повечето сергии са на собствениците на хотели и ресторанти, от които те си печелят много добре и в началото на сезона си прибират кашончетата с парите. Не знам защо реват.
2.
Бари
16.01.2015 19:03:53
5
24
Повече кмет с фамилията Димитров не искаме КОЙТО и да е той......
1.
Кмета
16.01.2015 19:00:02
4
17
Много ми е интересно като миналата година ги премахнаха как на тяхно място изскочиха нови, всичко е за замазване на очите Златко си лапа парици и хвърля прах че и на брат си пални гушата и му дава да работи паркингите в комплекса .Щял да махне предизборни трикове.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“ Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Към момента са установени компрометираните участъци и Областно пътно управление е изготвило допълнително задание по договора с „Автомагистрали“ ЕАД за аварийно изкърпване на проблемните участъци на територията на област Бургас Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес
Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори