×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мастурбацията опасна за здравето? Хм...


Мастурбацията опасна за здравето? Хм...
Няма ли кой? Тогава сама...
23 Ноември 2014, Неделя, 22:30 ч.
Източник: днес +

Митове и легенди за самозадоволяването, кое е истина и кое лъжа?


За мастурбацията знаем три основни неща – почти всеки го прави, малко са тези, които говорят за нея и носи серия от оргазми. Тъй като тя е част от сексуалния живот, там където има секс винаги има и митове. Вижте кои са едни от най-разпространените митове за мастурбацията.

Мит: Мастурбацията води до безплодие
Абсолютен мит! Мастурбацията категорично не може да доведе до безплодие или няма да намали вашите шансове за зачеване. И все пак има някои малки подробности, които могат да повлияят на зачеването.

Секс играчките, които се използват, споделят, винаги трябва да се поддържат идеално чисти, така че да се намали рискът от предаване или повторно заразяване с полово предавани болести като хламидия, гонорея и други.
Когато тези инфекции не се лекуват, могат да причинят безплодие при двата пола. За по-голяма безопасност освен предварителното почистване на секс играчките, може да поставяте върху тях презерватив.

Също така никога не използвайте непочистена секс играчка след анален секс за вагинален. Това носи сигурен риск от предаване на инфекции от ануса към влагалището.

Мит: Мастурбацията води до еректилна дисфункция
Факторите за появата на еректилна дисфункция могат да бъдат психологически или физически, а понякога и комбинация от двата. Но мастурбацията няма как да доведе до появата на еректилна дисфункция. Напротив, тя често се приема като част от терапията срещу този проблем.

Мит: Жените могат да се пристрастят към вибратори
Няма как да се пристрастите към вибраторите, но честото им използване може временно да ви накара да се усещате по-малко чувствителни при по-фина стимулация.
Използването на вибратор при секс играта с партньора или по време на мастурбация може да бъде вашето забавно допълнение към сексуалния ви живот.

Мит: Не е добре да се мастурбира по време на месечен цикъл
В действителност оргазмите по време на менструация са един естествен и приятен начин за постигане на мускулна релаксация и облекчаване на менструалните спазми.

Мит: Мастурбацията убива желанието за секс
Напротив! Мастурбацията е един от най-добрите начини да научите повече за вашата сексуалност. По този начин вие преоткривате своите сексуални желания и фантазии.
Опознавате тялото си, а всичко това споделено с половинката ви, може само да направи сексуалния ви живот по-вълнуващ, но не и да ви накара да се откажете от секса или да направи достигането до оргазъм по-трудно.

Мит: Обвързаните не мастурбират
Няма такова правило. Наличието на сексуален партньор няма отношение към това дали ще мастурбирате или не. Според проучвания голяма част от обвързаните хора мастурбират по-често за разлика от тези, които нямат сексуален партньор до себе си.
Това не означава, че сексуалният им живот не е вълнуващ.

Мит: Жените, които не мастурбират са фригидни, а при мъжете означава че също има проблем
Абсолютен мит. Според проучване 95% от мъжете и 89% от жените мастурбират или са мастурбирали през някакъв етап от живота си. За останалите проценти, не е задължително да имат някакъв проблем, а е по-скоро липса на желание или неразбиране и неприемане на този вид стимулация.

Мит: Мастурбацията носи рискове за здравето
Рядко мастурбацията може да доведе до рискове за здравето. Единствените рискове, които може да ви донесе са дразнене на кожата, алергични реакции към лубрикантите, материалът от който са изработени секс играчките, използването на непочистени секс играчки. Не забравяйте добре да почиствате играчките преди и след употреба.

Мит: Твърде много мастурбация може да ви навреди
Няма определение за това колко мастурбация е твърде много. Някои хора могат да се самозадоволяват всеки ден, повече от веднъж на ден или по-рядко. Ако това по никакъв начин не се отразява на социалния ви живот, на професионалните ви задължения, няма повод за притеснение.

Мит: След определена възраст хората спират да мастурбират
Също както няма точна възраст, на която започваме да мастурбираме, така няма и точна възраст, след която спираме да го правим. Редица изследвания показват, че хората от различни възрастови групи отделят някакво време за самозадоволяване.

В категории: Здраве


3
Коментара
Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
3
Коментара по темата
3.
MegeH PygHuk
24.11.2014 16:51:11
0
1
Истинския мъж не прави чекии....
... истинският мъж e6e юмруци!!!
2.
хахаха
24.11.2014 03:45:22
2
8
касабова, покажи си пора.
1.
shopo
23.11.2014 22:04:18
3
7
toq koito go e napisal tova e A sexualen shot kat si nabiem edna nojka i si legnem naqden na nerez na toplo v legloto jelanieto za sex e 0 i sam switch off rejim pri mene pri vazi ne va znam
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра 
Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори