×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Общински съветник от ГЕРБ: Трябват нови паркинги в ж.к. "Славейков", да се разчистят зелените площи


Общински съветник от ГЕРБ: Трябват нови паркинги в ж.к. "Славейков", да се разчистят зелените площи
Според мотивите му ж.к. „Славейков“ е вторият по големина комплекс в града и автомобилният парк се разраства непрекъснато
20 Ноември 2014, Четвъртък, 13:14 ч.

Предложението ще бъде разгледано на сесия следващата седмица


Да бъдат изградени паркинги между блокове 58-59 и 59-60 в ж.к. „Славейков“, както и джобове за паркиране между блокове 60-61 61-62. Това предлага в докладна общинският съветник от ГЕРБ-Бургас Георги Чавдаров. Той е входирал предложението си в Общинския съвет, то вече е минало през съответните комисии и ще бъде разгледано на предстоящата сесия следващата седмица. Общинският съветник предлага още да бъдат облагородени и междублоковите пространства на бл.124 и бл.30.
Според мотивите му ж.к. „Славейков“ е вторият по големина комплекс в града и автомобилният парк се разраства непрекъснато. Освен повече от един автомобил на домакинство, проблем се оказват и служебни автомобили на различни фирми.

„Все по-трудно става за живущите в посочените блокове да паркират колите си, особено в края на работния ден. Още по-сериозен проблем е, че често се използват зелените площи като паркинг. Между блоковете 58, 59, 60 има големи неравности и пукнатини и дупки, които при дъждовно време възпрепятстват каквото и да е преминаване.  Жителите на посочените блокове са направили и подписка, с която настояват за изграждането на нови места за паркиране. Джобовете за паркиране могат да бъдат направени, ако се отнеме част от тротоарите, които са достатъчно широки“, коментира Георги Чавдаров.

Той посочи, че се очаква в скоро време да започне реконструкцията на бул. „Тракия”, по който ще преминава бърз автобус по плана за интегриран градски транспорт. Това ще принуди шофьорите, които сега паркират от двете му страни, да си търсят ново място. Затова се налага и изграждането на новия паркинг.

Общинският съветник предлага в разчета за финансиране на капиталовите разходи през 2015 г. да се включи изграждането на паркинги в „Славейков“, както и да се осигурят средства в бюджета за благоустрояване на пространствата между блок 124 и блок 30.

В категории: Бургас


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
PARI NJAMA ZA TEZI GLUPOSTI na DS CENGETO
22.11.2014 01:30:54
0
1
39 от новите оперативни програми по еврофондовете са одобрени от Европейската комисия, но сред тях няма нито една българска. Това става ясно от официалната информация публикувана на интернет-страницата на Комисията.

Брюксел очаква общо 535 оперативни програми от държавите-членки. Като служителите на ЕК са поставили нов краен срок за представяне на програмите, които биха могли да се одобрят преди края на годината или в началото на следващата. Новият срок е 24 ноември 2014 г., понеделник, съобщи БГНЕС.

Днес официално бе обявено одобрението и на последното Споразумение за партньорство между ЕК и държава-членка на Европейския съюз, това с Ирландия. Първото СП, което Брюксел одобри бе това с Дания на 5 май 2014 г. България бе 12-та държава-членка, която финализира стратегическия документ, на базата на който до 2020 година страната ни може да ползва ресурс от близо 16 млрд. евро. Споразумението за партньорство бе подготвено от правителството "Орешарски", а официалното му одобрение дойде на 7 август 2014.

В следващите седмици България има шанс евентуално да получи одобрение единствено на новата Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020. Такъв шанс имаше и за новата Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020, ако обаче служебният министър на транспорта Николина Ангелкова не бе предприела действия по промяна на списъка от проектите, които могат да се финансират по еврофондовете. Действията на служебния кабинет, в лицето и на служебния вицепремиер Екатерина Захариева, бяха отхвърлени от Брюксел, но това доведе до фатално забавяне на програмата.

Тази седмица, на подпис, правителството на Бойко Борисов спешно одобри ОПТТИ 2014-2020 във вариант, който е близък до подготвения от кабинета "Орешарски" и я изпрати в Брюксел. Още две ОП бяха изпратени преди дни – "Региони в растеж" 2014-2020 и "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020. Финалните версии на ОП "Околна среда", "Наука и образование на интелигентен растеж" и "Добро управление" все още не са готови.

Три държави-членки – Дания, Литва и Латвия имат пълен пакет одобрени нови Оперативни програми. Германия има "зелена светлина" на 6 ОП, за които отговаря Генерална дирекция "Регионална политика" на ЕК, Франция 8, Словения 3 и Холандия с една.

Комисията уточнява, че според новите правила, Оперативните програми трябва да бъдат одобрени не по-късно от шест месеца от датата на подаването им, при условие, че държавата-членка се е съобразила изцяло със забележките на експертите на ЕК. Подчертава се също така, че новите правила целят много по-силен акцент върху резултатите от еврофондовете, заради което от решаващо значение при финализирането на новите програми ще е тяхното качество, за сметка на скоростта на тяхното одобрение.

Read more: http://business.actualno.com/Do-momenta-EK-ne-e-odobrila-nito-edna-bylgarska-operativna-programa-news_61687.html#ixzz3JkLKum2g
4.
цецо
20.11.2014 18:15:48
1
3
съветника от герб да вземе 211 и да се разходи из МЕДЕН РУДНИК да види ЛАМАРИНЕНИТЕ ГАРАЖИ на селяндурите от сикията пълни с дърва и вехтории ,да види калта и дупките по улици и тротоари , да види местата за паркиране да придобие представа за пейзажа на комплекса , не само да приказва на аба
3.
бургаски. шофер
20.11.2014 15:36:34
1
1
И ДА СЕ ЗАБРАНИ НА СЛУЖЕБНИ КОЛИ ДА ДОМУВАТ В Ж. КОМПЛЕКСИ НЕМОЖЕ ЕДНО СЕМЕЙСТВО С ДВЕ КОЛИ-ЛИЧНИ И ЕДНА СЛУЖЕБНА ДА ЗАЕМАТ МЯСТОТО НА ХОРАТА КОЙТО СИ ЖИВЕЯТ В БЛОКА
2.
Ahmak
20.11.2014 12:02:10
0
7
Трябват нови паркинги в ж.к. "Славейков"," да се разчистят зелените площи" Те колкото по малко зелени площи остават толкова по зле . А колкото до подписката , никои не е разписвал нищо да не приказват глупости в общината . Зад 58 и 59 тревните площи бяха използвани за игрища , през годините общината и една стотинка не са дали за облагородяване и тем подобни , заради което бяха и безплатни за ползване , нали . А и не може да направиш паркинг на 10 метра от терасите на живущите , и сутринта да си чистиш колата от боклуците хвърляни от блоковете .
1.
batman vliza
20.11.2014 10:52:50
0
5
Толкова години нищо не направихте сега ли се сетихте?!?!??!? Паркинг между блоковете направо защо не разкопаете и парка.. Толкова години никой не сложи една лампа между 58 и 59 блок малко ли неща се крадяха в тъмницата.. Зле зле..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори