×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Любимата на Лукарски: Напуснах Реформаторския блок заради връзката ни


Любимата на Лукарски: Напуснах Реформаторския блок заради връзката ни
Ива напусна шефското място в Агенцията заради скандала, че е назначена по настояване на гаджето си
23 Октомври 2014, Четвъртък, 21:52 ч.

Ива Йорданова иска да се яви пак за шеф на Агенцията на българите в чужбина, но конкурсът да се излъчва на живо

Напуснах България за гражданите и Реформаторския блок заради връзката ми с г-н Лукарски. Това стана през август и беше личен избор, за да не създавам у никого съмнение за конфликт на интереси. Взех лично решение да не участвам в тези избори, за да не създавам подобни съмнения. Това коментира приятелката на лидера на СДС Божидар Лукарски - Ива. За жертви не може да се говори, посочи тя на въпрос защо е направила толкова компромиси и дали е заради любовта. Името й нашумя в последните дни покрай назначението й за шеф на Агенцията за българите в чужбина. Заради породилото се недоловство тя подаде оставка, която бе приета и на поста бе назначен досегашният главен секретар на агенцията.

Не съм извършила нищо незаконно, нито който и да било от правителството. Приех да застана начело на агенцията в кризисен момент и в един конкретен времеви диапазон, когато се извършва проверка за издаване на документи за българите в чужбина. Т.е. трябваше в тази агенция да влезе човек, който да съдейства за прозрачната проверка. Смятам, че имам опита и образованието, както и почтеност, обективност и прозрачност, посочи Йорданова.

Всеки един от нас с Лукарски, си има своя път и никой не е използвал другия за каквото и да било. Бях съветник в политичекия кабинет на вицепремиера Илияна Цанова и от нея произлиза кандидатурата за мен. Аз отговарях за този ресор, за Агенцията и познавам работата там, посочи още любимата на лидера на сините. Йорданова е завършила "Международен бизнес" в Бъркли, САЩ и "Национална сигурност" във Военната академия в София.

На 30 октомври трябва да бъде предаден доклада за Агенцията и тогава ясно ще се обозначат нередностите. От функционалния анализ, който направих аз и върху нормативната база, и по сигналите и по проверки вече, се оказа, че там наистина има противоречиви практики. Има съмнения за непрозрачни процеси, посочи Йорданова, но отказа да изрече, че има съмнения за корупция.

Агенцията издава удостоверение за български произход, въз основата на което се издава паспорт, а той е път към ЕС. Процесите, така, както са заложени създават предпоставка за непрозрачност, допълни тя. Йорданова настоява да има публичен конкурс за шефското място в Агенцията, който да бъде излъчен по интернет. Тя ще се яви отново за поста и иска да покаже това, което знае и иска да направи в Агенцията пред всички, пише БЛИЦ.

В категории: Политика


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
na
24.10.2014 05:29:46
0
4
* За втори път след назначаването на правителството пускам пост за Ива Йорданова. Защо ли?

Защото от днес съветникът в политическия кабинет на вицепремиера Илияна Цанова - Ива Йорданова е новият зам.-председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ). Всъщност е шеф, понеже Агенцията от години насам няма постоянен председател. Тя беше назначена днес на поста със заповед на министър председателя Георги Близнашки.
Налага се да преразкажа написаното преди месеци
.
Публичната си известност тя придоби в "Шоуто на Слави", където показа някои професионални умения, макар и не на пилон, а на пода на дансинга.
"На момичетата в залата, които идват, им обяснявам същото. Много ми е лесно да им покажа някакви движения, които знам, че изглеждат добре и които знам, че мъжете ще харесат. Но знам, че това не е смисълът. Смисълът е да имаш това вътрешно самочувствие и тази вътрешна интелигентност да знаеш как да управляваш тялото си, как да управляваш израза на очите си, как да управляваш движението на косата, на ръцете..."
https://www.youtube.com/watch?v=ct0aX05xWyk

"Аз съм Ива Йорданова и съм бъдещият министър на културата" - това е нейното изявление пред конгреса на партията на Меглена Кунева, в чийто Национален съвет беше избрана.
В момента Ива Йорданова живее с лидера на СДС Божидар Лукарски, за което той съобщи в интервю за вестник "24 часа" месец преди изборите. "Имам нова любов, вече живея с нея и след като се разведа, веднага ще падна на колене пред нея", заяви Лукарски.

Давам малко от официалната й напомпана биография, а после реалното състояние:
-------------------------------------------------------------------------------
Ива Йорданова е бакалавър по бизнес администрация, специалност международен бизнес, от колежа "Бъркли" в САЩ – 2009 г. Има магистърска степен по национална сигурност от Военна академия "Г. С. Раковски". Работила е в Hewlett-Packard и Pfizer като специалист по управление на бизнес процеси. Стажувала е в отдел "Публична информация" на ООН в Ню Йорк, както и в Световната бизнес коалиция за борба със СПИН, туберкулоза и малария. Създател е на Клуба на ООН в Бъркли, член е на Младежкия борд на Millennium Promise – организацията на Джефри Сакс за борба с бедността. Печели програмата на Европейската комисия "За повече жени в европейската политика" – 2014 г. До август 2013 г. е била председател на Контролния съвет на ПП "Движение България на гражданите", по-късно...
----------------------------------------------------------------------------------------
И т.н., и т.н. Стоп!
Никакъв авторитетен "Бъркли" няма в образованието й, както я представя правителствената информационна служба и медиите.
Не става дума за много престижния University of California, Berkeley.
Образованието е в някакъв си Berkeley College в Ню-Йорк, базиран в кварталите Бруклин и Ню Джърси.

В този ВУЗ въобще няма магистърски програми, а само бакалавърски и associate степени.
Wikipedia е лаконична - над 60% от студентите са афро-американци и испано-говорящи, 8% са бели, а 11% са чужденци и повече данни няма.
На сайта на учебното заведение могат да се открият доста повече факти, които лично мен ме хвърлиха в потрес не за заведението, които си е полезно за САЩ, а за критериите у нас за висши административни длъжности.
http://berkeleycollege.edu/home.htm
"Предимствата" на този "Бъркли" включват гъвкаво обучение, вечерни и неделни курсове, обучение онлайн. Всъщност този ВУЗ не е истински пълноценен ВУЗ, а е нещо като съществуващите навремето в в първите години на социалистическа България "университетски" курсове за представители на класата-хегемон - работническата.
Не смятам да се разпростирам за образователен ценз и управленчески качества на дамата, както и за др. детайли от пребиването й в САЩ, понеже и само тази злоупотреба с името на Бъркли от правителството и медиите у нас е показателна за манталитета на поредната Калинка във властта и покровителите й във властта.
1.
Туйто "реформатори"
23.10.2014 22:52:02
1
4
Покажи на тия хора как го лапаш, как са бараш, как ги гепиш, как ги харчиш!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори