×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Господа държавници, вижте раздрънканите ни линейки, преди да се качите на суперлуксозните си Ауди А8


Господа държавници, вижте раздрънканите ни линейки, преди да се качите на суперлуксозните си Ауди А8
Няма ли държавни мъже, които биха се лишили от тези нови супермодерни луксозни седем автомобила по 124 000 лева единият и наместо тях да дарят на Бърза помощ седем нови модерни линейки?
21 Октомври 2014, Вторник, 19:58 ч.
Автор: Дневник.БГ

За 39 месеца щял да се обнови целият автопарк на МС със 75 нови автомобила и пет микробуса. Този факт е чудовищен


Миналата седмица по новините ни осведомиха, че България купува седем супер луксозни автомобила от престижна марка Ауди А8 за нуждите на Министерски съвет. Поредната порция лимузини за държавниците струват на българите по 124 хиляди лева бройката. Автомобилите разполагат със салон от естествена кожа, автопилот, електрически щори, телевизионен тунер, DVD-тунер и мултимедийна система с цветен дисплей и вдигат 250 км/ч. Разбра се също, че ултрамодерните возила предлагат лукс, но не и сигурност. За 39 месеца щял да се обнови целият автопарк със седемдесет и пет нови автомобила и пет микробуса.

По-нататък в телевизионния репортаж се казваше, че нашите министри и депутати се возят в много повече на брой и в по-луксозни автомобили от държавните мъже на най-богатите страни в Европа, че България е една от най-разточителните държави в Европа по отношение на скъпи автомобили за своите държавници.

Този факт е не само бездарен, нагъл и грозен. Този факт е чудовище.

През същата седмица, в която са пристигнали седемте супер луксозни автомобила за Министерския съвет, ми се случи да придружавам един човек в линейка. Линейката пристигна сравнително бързо. Лекарят беше млад, професионално и експедитивно вършеше своята работа. Сложихме болния на носилката и се качихме в линейката.

Потресът от возилото, в което попаднах, е неимоверен. Зная, че здрав човек би се разболял, ако трябва да се вози на него. Когато преди трийсет години пътувах на стоп из страната, попадах в камиони, които се друсаха по същия начин, в които пътуващите се тресяха и подскачаха. В тази линейка беше буквално същото. Двамата с лекаря застъпвахме с всички сили колелата на носилката, върху която беше болния, за да не се лашкат напред-назад. В близост имаше ламаринена кофа, която лекарят свенливо предложи, в случай че на болния или на мен ни стане лошо и започнем да повръщаме. Не видях никакви медицински съоръжения – нито стойка за банки за преливане на кръв, нито кислороден апарат или маска.

Разбира се, че зная, чета, слушам за проблемите на Бърза помощ и въобще здравеопазването. Но че проблемът е толкова чудовищен и толкова унизителен на фона на седемте нови супер луксозни автомобила за нуждите на Министерски съвет, не можех да си представя.

Оттук насетне изводите могат да бъдат единствено тежки, обвинителни. Много тежки и много обвинителни.

Няма ли държавни мъже, които биха се лишили от тези нови супермодерни луксозни седем автомобила по 124 000 лева единият и наместо тях да дарят на Бърза помощ седем нови модерни линейки? Нека линейките не бъдат нови, нека не бъдат суперлуксозни, да не са със салон от естествена кожа, да не са с телевизионен тунер и мултимедийна система, нека просто да возят човешки и да имат елементарното за оказване на спешна помощ! Да не унижават човешкото достойнство.

Дори тази разбита линейка не би унижавала човешкото достойнство, ако не беше на фона на свръхлуксозните депутатски возила. Защото

тези свръхлуксозни и свръхскъпи возила на фона на разбитите и негодни линейки са свръхцинизъм

И цинизмът е още по-голям, защото оправданието, че в бюджета не достигат средства, че държавата е в криза, явно е нагла и безочлива лъжа. И цинизмът е още по-голям, защото в луксозните возила ще пътуват тези, които са най-много виновни държавата да бъде в окаяно финансово и морално състояние. И цинизмът е още по-голям, защото те сами оценяват собственото си превозване като по-ценно и по-скъпо, отколкото на болните българи и европейските депутати. Защото в репортажа именно това беше най-фрапиращото – сравнението с други европейски държави, цветущите европейски държави, където разходите за депутатски лимузини са много по-ниски от българските. С това ли ще изпъкнем в Европа, в това ли ще сме на челно място – като държавата с най-луксозните депутатски лимузини. И в същото време с най-разбитите линейки. С най-циничното отношение към болните.

Когато една мутра има такъв манталитет, ние се възмущаваме, но в края на краищата в безсилието си казваме, че от една мутра друго не може и да се очаква. Но какво да кажем, как да реагираме, как да се примирим, когато българските парламентаристи имат манталитет на мутри и много по-лошо дори. Защото мутрата си е купила лимузината със свои пари, макар и придобити по престъпен начин, а депутатите придобиват лимузините си с пари от нашите данъци. И как очакват да бъдат уважавани от народа, който ги е направил свои народни представители? Как очакват народът да спазва законите, които те гласуват? Как очакват народът да уважава държавните институции? На фона на всичко това трябва ли да бъдем изненадани, че повече от половината български граждани не гласуваха на последните избори. Не гласуваха, защото сигурно всеки е преживял нещо подобно, всеки се е сблъскал с някакъв подобен цинизъм.

Склонни сме с лека ръка да обвиняваме хората в апатично отношение към политиката и към обществения живот. Но

какво друго би могло да бъде отношението на тези хора, с който политиците се гаврят по такъв безсрамен начин

Открай време е видно, че българските политици смятат хората за глупави и считат, че всичко им е позволено. Ето избрахме новите депутати, те ще се качат на новите си возила и отвътре ще ни гледат със същия нагъл и арогантен поглед. Как да се отърсим от омерзението си, от озлоблението си към самозабравилите се политици.

Проблемът с линейките сигурно не е най-големият проблем в държавата. Защото цялата държава е тресавище от проблеми – как да определим кой е най-тежкият! Но аз пиша за тази линейка, защото попаднах в нея. В нея се сблъсках с чудовищното озъбено лице на цинизма, бездушието, безчовечието, надничащо иззад електрическите щори на скъпите министерски лимузини.

Съзнавам, че сумата, прахосана за луксозните депутатски лимузини като процент не е решаваща за благосъстоянието на държавата. Затова наблягам не на сумата, а на наглата арогантност. Затова подчертавам, че нещата щяха да стоят по коренно различен начин, ако проблемите и тежестите бяха споделени.

Ето така започва работа новото 43 Народно събрание. Новите му свръхлуксозни лимузини на фона на линейките-душегубки са знакови за неговото начало. Чудя се дали ще се намери поне един такъв държавен мъж, на когото да му дойде наум, че вместо нови коли трябва да се купуват линейки?

В категории: Здраве


2
Коментара по темата
2.
неизвестна
22.10.2014 11:28:40
0
3
Елате и вижте линейките в ЦСМП-Бургас.Вече втори ден едната от тях е на ремонт,няма резервна и поради това се работи с един екип по-малко.СРАМОТА!!!
1.
komunista
22.10.2014 09:21:28
1
5
ТАКАВА ШАЙКА КРАДЦИ КАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СЕРГЕЙ НЕ Е ИМАЛО НИКОГА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори