×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Турски вицеконсул цъфна на процеса за автобуса-ковчег на магистрала „Тракия” в защита на скандалния Ениз Ченгел


Турски вицеконсул цъфна на процеса за автобуса-ковчег на магистрала „Тракия” в защита на скандалния Ениз Ченгел
Ениз Ченгел /на снимката/, управителят на фирмата му Николай Точев и шофьорът на автобуса Светослав Димитров са обвинени за зверската катастрофа на 15.06.2011 г. по автомагистрала „Тракия“
31 Юли 2014, Четвъртък, 13:42 ч.
Автор: Флагман.бг

Собственикът на амортизираното превозно средство, което уби 9 души, не познавал нормативната база и възложил на своя екип да ръководи транспортната дейност на фирмата му, бяга от отговорност

Мега процесът за автобуса-ковчег на магистрала „Тракия”, където в жестока катастрофа починаха 9 души, започна днес в Бургаския апелативен съд. Съдебното заседание бе наблюдавано от вицеконсула на Генералното консулство на Република Турция в Бургас Решит Сагкол. Той е ангажиран от Министерството на правосъдието на Република Турция в отговор на молба на Ениз Ченгел да му бъде оказана помощ по делото, тъй като било нарушено правото му на справедлив процес.


В съдебното заседание Апелативен съд – Бургас разпита четирима свидетели, поискани от защитата на подсъдимите. Съдът заличи от списъка на свидетелите други двама, които бяха нередовно призовани за днешното съдебно заседание.
Прокурорът поиска да бъдат увеличени наказанията на Ченгел и Точев в рамките на смекчаващите и отегчаващите вината им обстоятелства. За Димитров той смята, че трябва да бъде потвърдено от първата съдебна инстанция наказание.
Аргумента на Ченгел за друга причина – състоянието на пътното платно, е отхвърлена след като Агенция „Пътна инфраструктура” е отговорила, че то е бил в нормално експлоатационно състояние, без да се осъществяват ремонтни дейности. Прокурорът намира за несъстоятелни твърденията на Ченгел, че не е познавал нормативната база и възложил на своя екип да ръководи транспортната дейност на фирмата му. Според публичния обвинител не са допуснати процесуални нарушения при разглеждане за делото на първата съдебна инстанция. Прокурорът не приема твърденията на подсъдимият Точев, че не бил компетентен като ръководител на „Група транспорт”, тъй като трябва да е познавал нормативната уредба от предходната си работа. Относно възраженията на шофьора, прокуратура смята, че те са намерили отговор в мотивите към присъдата.
Двамата адвокати на Ченгел пледираха той да бъде оправдан или  постановеното му наказание да бъде намалено и изтърпяно условно. Те смятат, че подзащитният им е невинен по повдигнатите му обвинения. Твърди се, че той не е знаел и не можел да знае, че не е изпълнен технически преглед и съществува технически проблем на катастрофиралия автобус. По делото не било установено, че доказателството за извършен технически преглед е невярно и това обвинение се базирало на предположение. Адвокатите смятат, че са допуснати процесуални нарушения при разглеждане на делото на първата съдебна инстанция, тъй като в обвинителния акт не било посочено какъв подзаконов акт е нарушил при организацията на транспортната дейност на фирмата си и Ченгел не разбирал в какво точно е обвинен. Защитниците оспорват вмененото му обвинение за „особено тежък случай” като посочват, че той е неосъждан.

Припомняме, че Ениз Ченгел, управителят на фирмата му "Ентуртранс" Николай Точев и шофьорът на автобуса Светослав Димитров са обвинени за зверската катастрофа на 15.06.2011 г. по автомагистрала „Тракия“. Тримата получиха ефективни присъди от Бургаския окръжен съд.  Съдия по делото беше Денчо Стоянов.

Ченгел и Точев бяха осъдени на 10 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Димитров получи наказание 5 години зад решетките.
Присъдата е протестирана от Окръжна прокуратура – Бургас само по отношение на наложените наказания.


В категории: Темида


7
Коментара по темата
7.
DO MI4AL
01.08.2014 06:43:27
1
3
NE SAMO PARI I BEZPLATNI BILETI,I TOPLI ZAKUSKI GI 4ERPI ENIZ4O.DO 1 RPU FURNATA AKO POSTOITE MALKO VATRE 6TE VIDITE KAK POLICAITE SE HRANQT BEZPLATNO PRI ENIZ 4ENGEL.TAKA 4E 6TE MU PRADNETE NA RQZANATA PURA. :)))
6.
DO MI4AL
01.08.2014 06:43:26
1
1
NE SAMO PARI I BEZPLATNI BILETI,I TOPLI ZAKUSKI GI 4ERPI ENIZ4O.DO 1 RPU FURNATA AKO POSTOITE MALKO VATRE 6TE VIDITE KAK POLICAITE SE HRANQT BEZPLATNO PRI ENIZ 4ENGEL.TAKA 4E 6TE MU PRADNETE NA RQZANATA PURA. :)))
5.
Мичъл
01.08.2014 01:31:27
1
0
Не сте сте далеч от истината, която е в случая пари, безплатни билети за определени хора и т.н. "услуги".
4.
От Гошо до Пешо
31.07.2014 20:24:49
1
2
Досетлив момък си ти!
3.
пешо
31.07.2014 16:15:42
2
5
Дали собственикът на фирмата е плащал"данък спокойствие" за да не бъде проверяван ? Дали на инспекторите на ДАИ-Бургас е оказан натиск, за да не са спрели от движение технически неизправния автобус навреме ? Защо уволниха , а после върнаха на работа пенсионера Рашев , който е отговорен за проверките на транспортни фирми ?
2.
C-300
31.07.2014 15:55:23
5
10
Турския консул да ходи в Крим да брани правата на Татарите
1.
miro
31.07.2014 15:55:23
3
19
Ако го оправдаят, значи турци управляват съда в Бургас...а и не само.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори