×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас дари 80 хил.лв. за бедстващите във Варна (ОБНОВЕНА)


Бургас дари 80 хил.лв. за бедстващите във Варна (ОБНОВЕНА)
Общинските съветници приеха предложението на кмета Димитър Николов и отпуснаха 80 хил.лв. за пострадалите от наводнението във варнеския квартал "Аспарухово"
Тема в развитие
Дядо Владика Иоаникий, вижте това място – дали Богородица не се обръща на Небето? (ВИДЕО, СНИМКИ) Майка Серафима болна: Неверници откраднаха 500 лв. от кутията с дарения на манастира „Св. Богородица” Майка Серафима срещу Деня на Света Богородица: Нахални сте, дарения пред вас няма да отчитам! Манастирът „Света Богородица“ бавно се възстановява след потопа, ние питаме как и на кого се отчитат даренията (ВИДЕО) Местният парламент отпусна 12 хил.лв. за ремонт на манастира "Света Богородица" Бургас дари 80 хил.лв. за бедстващите във Варна (ОБНОВЕНА) Ето как да помогнете на майка Серафима, за да върне живота в манастира „Света Богородица“ Саид от Сирия се моли за манастира „Св. Богородица“: Важна е вярата, Господ е един! (ОБЗОР, ВИДЕО И СНИМКИ) След призива на Флагман.бг: Десетки доброволци запретнаха ръкави, измъкват от калта манастир „Света Богородица” (СНИМКИ) Бели лястовици спасяват манастира „Св. Богородица“ край Бургас, вижте уникални кадри от акцията им (СНИМКИ) Спите ли спокойно, палите ли свещи, четете ли молитви по празниците? Само! И сега къде сте, Ной ли чакате да ни спаси По инициатива на Флагман! Автобус с доброволци тръгва утре за манастира „Св. Богородица“, вижте от къде След призива на Флагман! Братята Петър и Станимир дойдоха от Свети Влас, за да помагат в манастира „Св. Богородица“ Помогнете! Трябват повече мъже за разчистване на манастира „Св. Богородица“, работата е тежка След като Флагман алармира: Първите петима доброволци вече са в манастира „Св. Богородица“, майка Серафима пак плаче, но от радост Кметицата на ж. к. Меден рудник: Положението в манастира е трагично, при следващ порой пак ще се наводни Двуметровата вълна едва не убила майка Серафима, игуменката гледала безпомощно как животните й се давят Само във Флагман! Потоп помете манастира „Св. Богородица“, майка Серафима рине кал и плаче: Стара съм, нямам сили, помогнете
виж още
скрий
24 Юни 2014, Вторник, 10:22 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Съветници дариха заплати за пострадалите от бедствието
Бургас дари 80 хил.лв. на Община Варна за възстановяване на щетите от бедствието. Извънредната докладна записка, която бе внесена от кмета Димитър Николов, бе подкрепена от 35 общински съветници. Дебатите продължиха близо час, а участие в изказванията взеха представители на почти всички парламентарни сили, предложенията валяха едно след друго, но в крайна сметка се прие основният текст, предложен от вносителя.

„Ще гласувам „против“ тази докладна, кощунство е да отделяме от парите на бургазлии за бедствия в други общини. По същата логика можеше да вкарам докладна, с която да взема от всичките от вас заплатите и да ги дарим. Ще гласувам против защото тази игра е нечистоплътна. Не можем да вземем пари от всеки един бургазлия, след като знаем какво е състоянието на Бургас в момента. Има положителни неща, които се случват, но има и много проблеми. Помощта за Варна е функция на държавата. Тя си има достатъчно институции, които не правят нищо. Не можем да бъдем по-силни от държавата, не можем да бъдем по-богата община от Варна и държавата“, каза Георги Манев и нажежи страстите в зала.

„Това, че няма да гласувате тази докладна си е ваш проблем – носете си своя грях. Когато хората имат нужда заради това, че нещо не е станало по тяхна вина, ние сме длъжни да помогнем, г-н Манев“, реплекира го София Иванова от ГЕРБ.

„Не  вменявайте на мен грях. Затова, че вие гласувате си поемете отговорността. Дарението е личен акт. Аз съм емоционално свързан с този район. Моят род е от Добрич. Може и да съм помогнал съм, но с лични средства, без да се тупам по гърдите, не с обществени, както вие искате да правите“, отговори й Георги Манев.

„Не ми харесва формулировката на докладната“, каза от своя страна парламентаристът от БСП Йордан Георгиев и поиска промяна на докладната – не Община Бургас да дарява пари на Община Варна, а на бедстващите. „Ако дарим парите по този начин, те могат да отидат там, където са разходваните предните бюджетни пари от кмета на Варна  - за улици, които ги няма“, призова Георгиев. Колегата му от БСП Евгений Мосинов пък предложи сумата от 80 хил.лв.да бъде разделена на две вноски от по 40 хил.лв., които да отидат по дарителските сметки на пострадалите във Варна и Добрич.

Общинският съветник от НФСБ Ангел Божидаров призова всеки един от съветниците да дари лични средства за бедстващите. „Не знам защо, но този дебат започва силно да мирише. И мирише на гузна съвест и купуване на индулгенция. Извъдихте се големи християни, след като съсипахте храма, който е на път да падне. Питам ви: защо вашите бизнесмени не дадат личен пример и дарят собствени средства на бедстващите във Варна. Дайте да си дарим целите заплати. Това е дарение. Стига с този политически популизъм на гърба на хората“, заяви в емоционална реч от трибуната на местния парламент Валентин Касабов от НФСБ.

„Г-н Касабов, г-н Божидаров ясно казвам от тази трибуна: Личните дарения, които правим няма да бъдат оповестени, защото ще бъдат изкривени“, отговори на нападките Димитър Людиев, председател на групата на ГЕРБ и отбеляза, че неведнъж с колегите му са дарявали лични средства и не са търсили публичност.

Общинският съветник от СЕК Константин Бачийски веднага изчисли, че 80-те хил.лв., които Община Бургас иска да дари на бедстващите във Варна са равни на две месечни заплати на общинските съветници и предложи – всеки един от парламентаристите да даде съгласие следващите му месечни възнаграждения да отидат за тези дарения.

По отношение на личните средства, които ще дарят общинските съветници Георги Манев от СЕК показа декларация, с която дава съгласие следващите му две месечни заплати да бъдат преведени по дарителските сметки за бедстващите във Варна и Добрич. Същото е сторил и колегата му Константин Бачийски. Съветниците от НФСБ си дариха месечните заплати за пострадалите.

"Дарителството е личен акт и не искаме да го политизираме. Ще дарим лични средства без да го афишираме", каза от своя страна Димитър Людиев.


В категории: Политика


4
Коментара
Батето се оказа пророк
Батето се оказа пророк 06/05/2024, Понеделник 14:00 0
4
Коментара по темата
4.
Браво!
24.06.2014 12:00:58
0
7
Като варненец искам да благодаря на Бургас за оказаните средства! Когато държавата спи, поне ние нека си помагаме
3.
някоя си
24.06.2014 11:46:32
0
3
Жалки сте, Флагман /Скат !Набързо направихте реклама на Манев на фона на бедствието!
2.
АБВ
24.06.2014 11:40:40
0
8
Адмирации за Община Бургас!!!
1.
bold
24.06.2014 11:06:00
0
8
От Аспарухово БЛАГОДАРИМ от сърце на Бургас!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Блондинката побърза да уточни, че не говори за децата си, защото все още не е станала майка и не е раждала Идва краят на Капките, призна продуцентът Идва краят на Капките, призна продуцентът Шоуто все още е лидер в телевизията, но рейтингът му спада с всяка измината година Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Бързото законодателство не винаги води до желания резултат", лаконичен бе държавният глава  Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности В детството си Дебора Иванова била убедена, че по някакъв начин има силата да предизвиква предстоящите събития само с мисълта си и поради тази причина дълго време била измъчвана от непоносимо чувство за вина Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Днес официално бе открит и сезонът на остров „Света Анастасия“ Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл
Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение  Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбас и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори