×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шефката на общинския бюджет в Несебър Антоанета Харизанова в афера с хиляди левове по фалшив проект


Шефката на общинския бюджет в Несебър Антоанета Харизанова в афера с хиляди левове по фалшив проект
След приключването на проекта лекторката Магдалена Цонева обикаля бутиците в Дубай, Гърция, Италия и Холандия, на малката снимка е бюджетар №1 на Несебър Антоанета Харизанова
03 Юни 2014, Сряда, 01:19 ч.
Автор: Флагман.бг Снимки Флагман.бг и Фейсбук

Флагман.бг иска от Прокуратурата, но не Несебърската, да разследва участниците във финансовата машинация


От бюджета на Община Несебър през второто полугодие на 2013 г. са усвоени от няколко лица хиляди левове под прикритието на обучителна програма в детските градини, училищата и сред служителите от общинското звено за самоохрана.  В схемата главно действащо лице е началничката на отдел „Бюджет” Антоанета Харизанова, съдейства й общинският съветник от мнозинството на кмета Николай Димитров  - Славчо Станелов, който е директор на професионалната гимназия по туризъм в Несебър, включени са и двама преподаватели от департамент на Софийския университет „Св.Климент Охридски”, по-важният от които е Магдалена Цонева. Странното е, че въпреки подадените през януари т.г. в министерството на образованието сигнали за съмнение в организирана престъпна група, до този момент проверка на компетентните органи не е започнала.


Училищният директор и общински съветник от мнозинството на кмета - Славчо Станелов не помни какви граждански договори и командировъчни е разписвал миналото лято
„Силно ме смущава поведението на прокуратурата в Несебър, защото тази афера е известна в града -  особено сред някои съпруги на настоящи и бивши служители на РУП-а.  Не е ясно колко души  уж са преминали през това т.нар. обучение, но със сигурност сме стотици, на които ни връчиха по един сертификат - без да сме стъпвали на такива занятия. Имам информация, че от общинския бюджет за един учебен ден по тези курсове за един човек са превеждани в банкови сметки, посочени от софийската преподавателка Магдалена Цонева, по 70 лв. Чух за общо поделени 270 хиляди лева, но разследване няма и настоявам да има, за да излезе истината. Тези пари са на данъкоплатците на Несебър”. Това са твърдения на източник на Флагман.бг, който, без да има и ни най-малката представа, че ходи на обучение, се оказало, че е преминал отлично курса и е получил диплома за спец по „Превенция на агресията за преодоляване на експанзията при подрастващите” - чрез тематична рамка със следната сложна терминология:

- теоретичен обзор по проблема за агресията;

- моделиране на агресивно поведение;

- методи за системно изучаване на агресията;

- детерминанти на агресията;

- развитие на професионалните умения на директорите и учителите за превенция на агресивното поведение на децата;

- превантивни мерки за овладяване на агресията;

- модели на взаимодействие: дете – дете, дете – родител, дете – учител.

В този сертификат като преподаватели стоят подписите на Магдалена Цонева и колегата й от същия департамент на Софийския университет Пламен Денев.

„На вашите въпроси нямам какво да отговарям, аз не съм превеждала пари на никого, който е превеждал да ви отговаря”, заяви бюджетар №1 на община Несебър Антоанета Харизанова,  на която от Флагман.бг предложихме да отговори на няколко от въпросите, свързани с тази програма. Бяхме готови да й зададем тези въпроси и в писмен вид, но Харизанова изпадна в истерия от това предложение.

По същия начин се отнесе и началничката на отдел „Образование, извънучилищни и други дейности” в Община Несебър – Яна Христова, която пък твърди, че с пари не се занимава, че това, за което я питаме, е минало и към момента няма какво да ни каже. Г-жа Христова отрече да познава софийската лекторка Цонева.

Нашата проверка установи, че Цонева е завършила специалността „Машиностроене” в Русенския висш институт, а академичната й  ангажираност във Софийския университет  не е свързана с преподаване на студенти или с научна дейност. Тя работи в департамента за информация и усъвършенстване на обучението на учители. Директорът на този департамент  проф.Росица Пенкова ни обясни, че курсовете от този род си имали възложител и ако той има оплакване – нека го подаде по надлежния ред. „На мен колегите не ми дават отчет къде ходят и какво преподават”, заяви проф.Пенкова. Един от въпросите ни към нея беше какво възнаграждение взема Цонева и дали знае колко време от втората половина на 2013 г.  е прекарала със семейството си из скъпите курорти в Дубай, Гърция, Италия и Холандия. Флагман.бг разполага с достатъчно информация за туристическите воаяжи на лекторката,чиито координати не успяхме да открием.

„Цонева има 48 дни годишен отпуск и може да си ги прекарва където си иска”, заяви проф.Пенкова.
В гимназията по туризъм в Слънчев бряг,  през която са минавали парите (или част от парите) от общинския бюджет за тези курсове,  затъмнението се оказа още по-голямо. Там директорът Славчо Станелов бе в отпуск, когато наш екип бе да провери как е организирал обучението с доц.Цонева и да го пита в качеството му на общински съветник на коя редовна сесия на ОбС е взето решението с витиеватата формулировка, какви пари за него са гласувани, имало ли е актуализация на определената сума. Станелов е възлова фигура в местния парламент. Член е на три от общо петте постоянни комисии, достъп до които опозицията от ГЕРБ няма. Заседанията им са закрити, а на редовните сесии на самия ОбС точките в дневния ред са пълна загадка и се гласуват без никакъв дебат. Станелов е зам.председател на Комисията по образование, култура, туризъм, спорт, здравеопазване, вероизповедания и социални дейности. Той е член на Комисията по законност, обществен ред, местно самоуправление, приватизация, следприватизационен контрол и контрол по изпълнение решенията на Общинския съвет, член е също така на Комисията по общинска собственост, жилищна политика, общински дружества и предприятия.

В повереното му училище, където броят на учениците е достигнал санитарния минимум и е пред закриване, заварихме пом.директора по производствената част Ваня Андреева. Тя не можа да си спомни колко души са преминали обучението по проекта на г-жа Цонева. „Бяха включени девет колеги, които подготвяха кандидатите, но кои от тях са ходили не знам, защото лекциите не бяха в училище, а в клуб „Менса” в Несебър, нищо не знам за пари, нека се върне от отпуск директорът и той да ви каже”, заяви Андреева.

Флагман.бг разполага със записи на проведените разговори в опита ни да разберем за колко пари става въпрос и как са разпределени между участниците в проекта на Цонева.
Гимназията по туризъм е на подчинение на РИО-Бургас, откъдето е била изпратена и проверка по сигнала за злоупотреба. Проверката е започнала на 21 януари т.г. и е била поискана от министър Анелия Клисарова. Основните въпроси, на които директорът Станелов е трябвало да отговори са: дали има решение на ОбС за финансиране на този проект, защо не е информиран Регионалният инспекторат, кой е дал разрешение на Станелов да сключва граждански договори по този проект с въпросните преподаватели от София.

„Разполагам с преписката от тази проверка, която стои незавършена. Става въпрос за някакво обучение на педагози, виждам четири граждански договора, подписани от Станелов. Плащани са хонорари и командировъчни. Курсът е траел май, юни, юли и август м.г.”, каза началникът на РИО-Бургас Георги Даутев. Даутев твърди, че не получил задоволителен отговор от Станелов и затова пратил искане до Община Несебър да извърши одит на този проект.

„Така писахме на министър Клисарова – чакаме одит от Община Несебър, чакаме”, заключи Даутев.
Флагман.бг се свърза с училищния директор и народен избраник от Несебър Славчо Станелов, за да чуем как е постъпил. Той не си спомни ОбС да е вземал такова решение, не пожела да каже каквото и да е за успешно приключилия проект на г-жа Цонева.

Ако от Прокуратурата в Бургас няма специален чадър за общинската служителка  г-жа Антоанета Харизанова, разполагаща с най-богатия и засекретен бюджет в България, Флагман.бг очаква бърза реакция  и отговор. В противен случай местните хора могат да чакат Харизанова сама да си направи одита някой ден и да излезе с нужното й становище.

Междувременно се оказа, че общинският служител Харизанова, според наши източници, води на частно счетоводствата на две детски градини на общинска издръжка – „Яна Лъскова” и „Мечо Пух”.
„Вижте в тези градини как се променя бюджетът с вътрешни машинации, по същия начин стои въпросът със счетоводството и в общинското звено за самоохрана, където началник е близкият до Харизанова Герасим Михалчев”, допълни друг източник от Община Несебър.

В категории: Разследване


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
53
Коментара по темата
53.
Иван
08.04.2015 11:22:07
0
2
Ако някой смята, че асистентката Магдалена Цонева се е притеснила от вашите разследвания, то се лъжете. Завършилата специалност ,,Машиностроене" продължава да обучава детските и начални учители в компанията на същия Денев (голям тандем, неразделен) и то по нова тема ,,Методика на обучение по безопасност на движението" (настоящ съвсем пресен пример http://odz.temeo.bg/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=47&cntnt01origid=58&cntnt01detailtemplate=Simplex_Detail&cntnt01returnid=58 ). Защо когато в близост до Несебър са бургаските университети и старозагорския ДИПКО с много добри доказали се научни работници, са им притрябвали на несебърци и околността такива ,,специалисти" като Цонева и Денев та чак от София са ги довели и то за три-четири топли месеци на морето? Или са много голям научен капацитет, непомирисали какво е училище и детска градина, та ще обучават и доквалифицират учителите? Ето това вече е пълно безобразие. Определено далаверата е голяма и е добре да се проследи до къде ще стигне разследването, ако още се води... Но да си припомним ,,Не е луд този, който яде зелника, а този, който му го дава".
52.
ани
31.01.2015 21:27:07
1
0
това четвьрта година си е пьлно
п-у-б-л-и-ч-н-о самоубийство.кой му даде на тоя ямболски селянин да управлява.жалко за несебьрлии ама и те си го знаят все някога кьсмета вобщината ще им изневери.онзи ден минах покрай града "свети само уличното осветление вечер"
51.
ПЕПИ
08.06.2014 17:53:29
0
5
Да разгледаме счетоводния баланс и усвояването на парите по : еко - проекта на общината. проекта за Подобряване енергийната ефективност в различните детски градини и училища и другите проекти минали през нашата община.
50.
сава
08.06.2014 16:03:11
1
7
Не само училищата в несебър,а цялата община и да не забравим къде си правиха всички обучения на учители ,директори,проекти и какво ли нееее.
49.
liv
06.06.2014 13:05:57
1
9
А защо не се споменава ,че по този проект са работели всички детски градини и училища в Несебър, където има много повече хора получели сертификати?
48.
ревизоро
05.06.2014 20:00:58
11
10
прокуратурата да разследва flagman.bg за измами и лъжи в особено големи размери
47.
До Тимур и неговата команда
05.06.2014 19:38:36
2
10
Това означава, че местния инспекторат, който е орган на работодателя МОН е превишил правата си. Заради това и ВКС връща делото за ново разглеждане. Началник на инспектората през декември 2012 година, когато е подсписана заповедта за уволнение е Виолета Илиева. Тя е общински съветник от ГЕРБ, като името и попадна и в други скандали свързани със събития в региона.
46.
сиси
05.06.2014 08:44:50
0
8
Нали вие ясно,защо е назначен?какви обучения,курсове и какво ли не ?????
45.
Тимур и неговата команда
04.06.2014 18:01:38
1
17
Кой назначи инж. Станелов на поста директор на ПГТ? Който го назначи, той носи цялата отговорност за последствията. Същата тази затова изприпка бързо, бързо в София и прекрати служебните си отношения срещу 6 заплати. Само че не знае, че след това я очаква .... Цацаров.
44.
Гражданин
04.06.2014 15:57:59
1
12
Наистина в Община Несебър не се краде , а се граби и смяната е наложителна. Но аз имам един въпрос . Ще се продадт ли пак несебърлии за 200-300 лв. и ако да как ще се случи промяната ?
43.
koi
04.06.2014 12:55:16
2
12
Много си прав ,, до 33 „ но как да го спрат Н. Димитров като тяхниа галеник И.Николов го надмина по далавери и кражби алооооо полицията и прокуратура по цял ден сте заедно( мазниа )и мислите как да крадете хората
42.
Попова
04.06.2014 09:37:24
1
15
Харизанова , стягай куфарите и си отивай в село Равда да си водиш счетоводството на частната пералня и нея да каталясаш, ама тогава с твойте пари , а сега с нашите на ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ се гавриш!Опропасти общината , подвеждаш и кмета , некадърничката ти с некадърничка.
41.
mitak
04.06.2014 09:16:17
2
15
Славчо си е стар измамник.
Но без знанието на кмета тази схема, която си е абсолютна реалност няма как да бъде реализирана.
Щом са паднали толкова ниско бог да им е на помощ.
40.
Димитрова
04.06.2014 08:34:01
10
0
Иформацията че ОДЗ"Мечо Пух"е със счетоводител Харизанова е невярна.
39.
образование
04.06.2014 07:07:15
9
1
тоя или тая дето е писал/а статията явно си няма представа как стоят нещата в образованието дори и в най богата община- от къде ги измислихте тия пари малоумници- по тяхната логика децата ни трябва да са ненахранени на студено ,учителите без заплати и т.н.
38.
несебърлия
04.06.2014 06:59:16
0
9
Я някой да се събуди и да провери как аджеба до помещението на банката в Стария град което беше свободно 2 години и използваха за галерия се е докопал Румен Кулев и веднага след като я взема под наем за без пари от общината я преотдаде на мазните фесове които продават кожи на десеторно по висок наем.Е това ако не е далавера-здраве му кажи.А същото се случи и преди 2 години със базара на пенсионерският клуб ,Румен Кулев-наем на общината 65000 за ПРЕДСТАВЕТЕ СИ за 5 години-отдадено веднага под наем за 70000 лв,за сезон ието ти едни 60 бона ЛАП,ЛАП.КАК ПЪК НЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ДА ГИ ПРОВЕРИ И ДА ГИ РАЗНИЩИ ТЕЗИ ХОРА БЕ
37.
Мими
04.06.2014 06:57:48
7
2
Браво на Диди- попадение точно в десятката.Явно откакто го разкараха мутрата Стоян от общината, тръгна да търси под вола теле- гладна мижитурка!!!
36.
Диди
04.06.2014 05:59:54
8
3
1 ПОРЪЧИТЕЛ -ДОСТАВЧИК СТОЯН 2 ПОРЪЧИТЕЛ СПОНСОР ВЕНКАТА 3 ИЗПЪЛНИТЕЛ - ВАША МИЛОСТ . МНОГО СЛОЖНО ХА-ХА
35.
Gogo
04.06.2014 05:38:53
7
2
Plateni statii.Edni i sshti pluvlnici.
34.
до 33
03.06.2014 22:49:56
1
15
Абе,мухльо или мухло.Какъв нюх има тоя ямболски потомък Димитров.Пълен селянин в комбинация с алчност.Виновни са простите Диневи,че го подкрепиха първия мандат,но сега ще трупат неготивите за отрочето си.И те уж бизнесмени,уж независими,уж за общината .....ама нали видяхте и те какви ги сътворяват.Никъкъв национален дух,никаква заинтересованост.Ако баха наистина пичове,отдавна трябваще да парират нещата,дои да се отървът от безхарактерни и алчни същества ,като Благо и сие.Ама не са.Може да живеят в град ,но са с психиката на Андрешковци.
33.
aaa
03.06.2014 22:32:27
19
2
Добре работят хората доста неща направиха.Кмета е с много нюх и направи много за несебърлии.
32.
боклуци
03.06.2014 20:50:34
0
19
Е не разбрахте ли платени,неплатени,симпатизанти и несимпатизанти,че напрежението ескалира в община несебър.Малоумни ли сте,че не виждате какво става тук.Винаги е имало корупция ,не само в Несебър,но и в цялата държава,но тук нещата станаха дебели.Не може необразовани хора ,като Пицата,Кулев ,Коцето да са председатели и замесник председатели на комисии и то знакови.За тези места и по закон трябва да имат ценз.Не сте малоумни и чудесно знаете,как се назначаваха комисиите.Това на мен лично ми е обидно ,защото абсолютни тъпанари ни командват,но какъвто кмета,такъв и бърдака.Браво на съветниците от море ,че гласуваха не под строй,но все пак всички знаем и видяхме,как толково години си мълчаха ,като п.....Не е достатъчен Венко,смешниците от ГЕРБ/защото и те сега се събудиха/,а хора ,сдружения,организации и др.за да има гражданско общество и отзвук.
31.
Мими
03.06.2014 20:22:30
11
1
Защо точно сега излиза тази статия за Антоанета Харизанова ?! Има ли връзка и платена ли е тази публикация от тия дето не им се получиха работите вчера и бюджета не мина ?!
30.
rokoko
03.06.2014 20:21:44
12
0
тази статия е платена от опозицията в местният парламент
29.
тиранозавър рекс
03.06.2014 19:36:18
2
13
Ако ,случайно намерите личните данни на тези " Несебърски " общински съветници , чиновници и прочие , с изненада ще установите ,че няма нито един от тях , който да е роден в град Несебър .
28.
Антоанета Харизанова
03.06.2014 19:24:54
5
12
И да уточня госпожица съм и съм малко използвана, то Герасим от писания тук и от проблеми с жена си вече не може да ме оправя качествено.
27.
Антоанета Харизанова
03.06.2014 18:02:42
12
11
Не съм госпожа, а ГОСПОЖИЦА!
26.
Да попитам
03.06.2014 16:33:03
3
13
Уважаема Касабова защо не предадете материалите които имате на главния прокурор? Във вас ни е надеждата за малко справедливост.
25.
osa
03.06.2014 16:24:05
1
18
Ква прокуратура ква полиция ..... дадоха им имоти и сергии а Манев няма пропусната екскурзия с общински пари то изложения то тимбилдинги а вие искате дори и да разследват , това е ясно но къде са Цетлин и Цацаров што не реагират ... ДА ама надали
24.
Петрова
03.06.2014 15:58:41
1
20
Несебърлии много хубаво да видят и да се замислят какви хора им управляват парите!!!
23.
оги
03.06.2014 15:55:38
1
18
В общината всеки чиновник гледа откъдето свари да краде. Кмета им е за пример. За 10 години платил 14 000 данъци - ега ти големия бизнесмен, по 1400 лв. на година - колкото един служител на минимална заплата. Фирмите на жените му не са плащали нищо. Несебърлии, не плащайте и вие като него данъци! Нека да го видим откъде ще краде тогава.
22.
???
03.06.2014 15:36:44
8
3
дайте ги тези общински източници и ние да ги поразпитаме
21.
33а
03.06.2014 15:27:03
1
4
Тази Г-жа бабева как "търпи" кмета над нея - доста многозначно звучи
20.
33
03.06.2014 15:21:24
0
6
Има и друг вариант. Г-жа Бабева не търпи да има директор над нея освен кмета.
19.
3
03.06.2014 15:10:53
1
4
тази Анка явно не се е отчитала където трябва - щом е отлетяла еднопосочно - ама то краденето давност не губи
18.
До напомка 2
03.06.2014 14:54:25
1
4
Въпросната директор дирекция Анка Николова вече не работи в Община Несебър , изпратиха я с еднопосочен билет към ОБЩИНА ВАРНААА , назад си с информацията :)
17.
напомка2
03.06.2014 14:47:49
1
9
И директорката на европроектите проверете - тя дърпаше и от Диневи и от Общината. Доста се е панаяла, понапълняла и поокръглила.
16.
Напомка
03.06.2014 14:35:38
0
15
Ало прокуратурата да не отминете и отдела по европроекти в Несебър? Там какво чудо става!!!!!!
15.
kobrata
03.06.2014 14:15:44
0
3
hahaha tovasa golemi plaki...
14.
счетоводител
03.06.2014 14:01:24
0
20
По-долу прочетох, че някой засегна и главния счетоводител Маринов. Флагман, стегнете си и вземете проверете и него. Когато и да почукаш на вратата на гл.счетоводител, тя винаги е заключена. Не си мислите, че няма никой вътре. Той е вътре в стаята и на спокойствие оправя с общинските консумативи частната си работа - води счетоводство на куп фирми. Нашите пари се харчат за частните работи на един куп началници в тая община.
13.
бюджет
03.06.2014 13:38:53
1
23
Схема:кмета-Благо-Пицата и още 9 съветника.
1.С пари от данъци-курсове и хонорари на участници фантоми.
2.Такса смет-12 000000 остатък -за строителство на обръчи от фирми.
3.Продажба на апетитни терени тайничко- без гласност на общински съветници.
4.Списъкът е дълъг-ще го оставим на проверяващите.
12.
!
03.06.2014 12:41:22
3
7
Новият бастион на Движението за Права и свободи не е нито в Делиормана или в Родопите, а се намира в сърцето на "Европата", в братска Полша. Там, в никому неизвестното градче Ленкница, Движението за още повече права и свободи има уникалния резултат в поредицата, наречена "Мистерията на българските гласове".

Историята е следната - през април 2014 година, 202 български граждани, повечето от които съдейки по имената им, са от турското малцинство, подават вкупом заявления в ЦИК за гласуване извън пределите на България. Ето заявленията - http://www.mfa.bg/.../Spisuci_glasuvane/Poland_Lenknica.pdf

Те заявяват своето желание да гласуват в никому неизвестното полско градче Ленкница. Малко по-късно, спазвайки буквата на закона, ЦИК откликва на молбите им, а МВнР им отваря секция, както е по закон. Ето решението на ЦИК за откриване на секция, заедно с подадените 202 заявления: http://www.cik.bg/registered

За да бъде всичко по реда си, българското външно министерство изпраща на мястото на събитието и своя представител - Даниел Банов Данов.

Той е Пълномощен министър, завеждащ "Консулска служба" в посолството във Варшава, ако вярваме на сайта на МВнР - http://www.mfa.bg/embassies/poland/bg/1614/index.html.

Ето решението на ЦИК за избор на Секционна Избирателна Комисия (СИК номер 127) http://www.cik.bg/reshenie/?no=337&date=10.05.2014

До тук всичко е в рамките на нормалното. Шокът идва след изборния ден.

Така назначената СИК издава протокол, който е изпълнен с печатни грешки, явно е писан от двама човека (личи си по почерците), от които единият от тях определено има проблем с изписването на цифрите на български език. В протокола пише "двадесет и четери" (вместо двадесет и четири), а когато се налага да напише с думи "268", то е така - двадесет шестдесет и осем. Ето сканиран и самия протокол - http://results.cik.bg/ep2014/protokoli/32/1900127.html

Резултатите от гласуването са шокиращи - от 231 гласа там има 100 % гласове за ДПС, без нито една грешка, без нито един глас за другиго, без нито една преференция, без нито една невалидна бюлетина. Наблюдатели, застъпници на някакви други партии - няма. Такова чудо не е имало никога, дори и в Турция.

До тук - скандално, уникално, невероятно, но не незаконно.

Аз обаче смятам, че държавата не си е свършила работата, като не е контролирала изборния ден там. Според мен изобщо не е имало гласуване, само са си попълнили протокола, макар и с печатни грешки и са си заминали по живо по здраво. Бързали са хората имат си друга по-важна работа. И именно това бързане им разваля хубавата работа. Защото са нарушили закона, било от бързане, било от невнимание или просто, защото така си я карат.

Оказва се, че зам. председателят на 127 СИК Ленкница Сашо Алексиев Хаджиев е бил и със статут на наблюдател от фондация „ЕВРОПЕЙСКА АЛТЕРНАТИВА ЗА РАЗВИТИЕ". Ето решението на ЦИК за това, той е в списъка с номер 40: http://www.cik.bg/reshenie/?no=402&date=17.05.2014

А това е решението на ЦИК, където Сашо Алексиев Хаджиев фигурира като зам. председател на СИК Ленкница: http://www.cik.bg/reshenie/?no=337&date=10.05.2014

Тънката подробност е, че наблюдателите нямат право да са членове на СИК. А това вече е формално и сериозно нарушение на ИК.

С една дума - иска ми се да чуя мнението на държавата за случая, КОЙ гарантира, че е имало изобщо секция там?

Поне едно селфи да си бяха направили за доказателство. Не, нищо такова - това е една "частна секция" с предвидими резултати. Чакам доказателства, че изборите в секцията са се провели наистина. Но едва ли ще получа доказателство за нещо, което не се е състояло.

И затова настоявам ЦИК да касира изборите от секция 127 в Ленкница.
11.
Приморско
03.06.2014 12:32:48
0
12
Нека някой да се поразрови и в Общинския съвет Приморско.И неговата шевка е в батака.Раздава сергии,ходи по екскурзии и разпределя пари,освен това,е винаги бутиково облечена,а има кредит за хиляди левове.
10.
ужасен
03.06.2014 12:05:17
0
14
То нямя лошо да има пограми.В цял свят това се прави,ама се прави с истински хора,прозрачно и с отчет пред обществото драга.
9.
Голям ужас
03.06.2014 12:04:24
0
12
Програмата е хубава, стига да се е провело действително обучението. А от статията става достатъчно ясно, че парите са усвоени, но обучението го няма.
8.
ужас
03.06.2014 12:02:01
8
1
цитата между другото е от Община Бургас
7.
ужас
03.06.2014 12:00:31
10
0
Програма "Превенция на агресията"

Програма "Превенция на агресията" е насочена към ученици в начален курс на обучение. Тя бе изработена от Отдел "Здравеопазване и превенции", съвместно с учители, педагогически съветници и "Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица". В рамките на програмата се издаде помагало за работа с деца от първи до втори клас, което бе разпространено във всички основни училища на територията на общината.

През учебната 2011г. и 2012г. стартираха обучения на ученици и учители в 3 основни училища на територията на града. За новата учебна година предстои стартирането на програмата в още 3 основни училища както и мониторирането на работещите да момента училища и клубове.



Я ВЗЕМЕТЕ ПОРОВЕТЕ ИЗ ИНТЕРНЕТ ДА ВИДИТЕ ЧЕ ТАКА СЛОЖНАТА МАТЕРИЯ Е АКТУАЛНА ВЪВ ВСИЧКИ ОБЩИНИ , УЧИЛИЩА - НЕ СТЕ ЛИ ЧУВАЛИ ЗА ПРОБЛЕМА С НАСИЛИЕТО СРЕД ПОДРАСТВАЩИТЕ!!!!~
6.
Местен
03.06.2014 11:47:47
1
18
Целият град е запознат със своеволията , които върши както вие наричате бюджетар №1, а ние си я знаем като общинската парцалана на Герасим Михалчев.Яна Христова поне да си изтрие снимките с тая Цонева и да не отговаря на въпросите неподготвена.Жалко е ,че Кмета не взема мерки и всичко това което се изписва е за негова сметка.Кмете , крайно време е да се отървеш от боклуците в общината!
5.
новини
03.06.2014 11:38:53
0
26
Тази Бургаска окръжна пркокуратура да вземе да се събуди и да поработи.Да провери цялата община Несебър и всички общински съветници.Цяла банда са се наредили на баницата,а доказателства и сигнали има колкото искате и не са анонимни доноси.Започвам да мисля ,че кмета,Благо ,Пицата и Кулев имат протекции,защото изобщо не им пука и продължават да богатеят на наш гръб.Какво още трябва да се слуи ,че прокуратура,полиция ,съд да проработят!?
4.
Виж се
03.06.2014 11:24:16
1
17
Тази Магдалена Цонева , да не ми ходи по почивки ами да вземе малко да си оправи фейса ,че на човек на прилича . Като е такава баровка да бъде малко по-поддържана , тя на баба прилича и с тая опърпана руса коса блякс ..... ОТВРАТИТЕЛНА СИ МАГДАЛЕНЧЕ ,вземи се погледни в огледалото ...разплут ОПОСУМ
3.
Максим Момчилов
03.06.2014 11:23:59
2
23
Също така може да се провери, как бившата банка в центъра на града ( огромно помещение) беше дадено почти без пари на общинския съветник Румен Кулев и ден след това той го отдава под наем на турците които в момента правят огромен магазин за кожи за колосална сума пари ( това ощетявеа общината и е лесно проверяемо престъпление) Цялата Несебърска община смърди и е за затвора, няма такава мафия, няма такъв кмет, няма такива глупави и послушни хора като Несебърци!
2.
ха-ха- ха
03.06.2014 11:06:16
0
33
Тази дебела лоена топка Антоанета Харизанова е с килийно образование. Проверете къде е завършила. Преди да дойде в общината не можеше като обикновен счетоводител в социални грижи да се оправи, а сега главен бюджетар се води. Крадлива твар, която беше назначена от братя Диневи, любовница на Герасим Михалчев. Отчита и на кмета естествено. Всички тези оядени свине са за затвора. Колегата й Георги Маринов също.
1.
Добро утро
03.06.2014 10:29:46
0
22
Освен тези градини, Харизанова дълго време беше и на друга несебърска градина. И освен този проекти, тя има участие и в много други. Флагман да провери и да изнесе фактите. Лесно може да се доберете до документи, ако следвате закона за достъп до информация.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори