×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо правителството гузно мълчи за Отделението по изгарянията в Бургас?


Защо правителството гузно мълчи за Отделението по изгарянията в Бургас?
Дали политическите интереси са по-важни от живота на тези хора? Попитайте кабинета "Орешарски", с левите убеждения
09 Април 2014, Сряда, 17:03 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА Снимки и видео Иван КОЛЕВ

Министър Андреева, ако дядо Стоян и баба Донка са Вашите родители, ще ги погребете ли заради политика



За трета поредна година Бургас е най-добрият град за живеене в България. Градът, чието летище всяка година посреща най-голям брой туристи в страната. Градът, до който се намира най-голямата рафинерия в Югоизточна Европа - най-големият работодател в България. Област Бургас – регионът, който ежегодно генерира над 14% от Брутния вътрешен продукт на страната.
Всичко това звучи прекрасно, докато не научим, че в административния център на най-голямата област в България няма Отделение по изгарянията. И това не е виц. Причините 13-те общини в Област Бургас да не разполагат с такова отделение може би са много. Аз обаче ще представя само фактите, и то само година и половина назад.

Ако имахме Отделение по изгарянията, животът на дядо Стоян и баба Донка може би нямаше да се преобърне за ден. Жестока трагедия прикова възрастното семейство на легло. На 6 март 2014 г. варненски лекари  ампутираха 9 от 10-те пръста на ръцете на стареца, седмица след като ги изгори, докато палеше печката в дома си.

Сигурно нямаше да има фатален край за 51-годишния Валентин и инцидентът с обгорените работници в ЛУКойл-Нефтохим. В петък, 13 декември, четиримата елтехници от Промишлено–монтажно управление АД (ПМУ) бяха ранени при отстраняване на кабели на територията на рафинерията.  51-годишният Валентин Стоянов, който беше с най-тежки изгаряния при инцидента, издъхна навръх Коледа в болницата във Варна.

Газовата бутилка-бомба в Долно Езерово почерни майката на обгорената Радостина през юли миналата година. Тежко  ранени бяха съпругът й Диян и 13-годишната им дъщеря Радостина. Експлозията пощади по чудо другото дете на семейството, което е болно по рождение и е трудноподвижно. В момента на експлозията то се е намирало в същата стая и не би могло да се спаси само. От силния взрив 40-годишният баща Диян Димитров беше с 90% изгаряния, а дъщеря му Радостина – с 50%. След като две седмици се бори за живота си в Клиниката по изгаряния към ВМА – Варна, Диян почина.

През септември 2013 г. 5-годишният Рамадан Мурад от руенското село Скалак изгори краката си, като стъпи в казан с вряща лютеница в дома на баба си в близкото село Рожден. Момченцето отново беше откарано по спешност във Военноморска болница Варна с 21% изгаряния.

През юни 2013 г. 22 деца на възраст между 11 и 13 години от Украйна бяха приети по спешност в МБАЛ – Бургас с различна степен на изгаряне на крачетата им. Седем от тях бяха в особено тежко състояние.

На 18 юли 2012 г. на паркинга на летище Бургас беше взривен автобус с израелски туристи. При атентата загинаха шестима израелци и един българин – шофьорът на автобуса Мустафа Кьосов. Ранени бяха 35 души.

Преди няколко години държавата закри в Бургас отделението по изгаряния в държавната болница. Затова всеки път се налага пациентите с тежки изгаряния да бъдат транспортирани 150 км до Варна, където е най-близката специализирана клиника. Често обаче този 1 час от Бургас до Варна се оказва решаващ. Дали политическите интереси са по-важни от живота на тези хора? Попитайте правителството с левите убеждения. Оборудване за такова отделение в града ни има, специалисти също, а Общината обещава подкрепа по всякакъв начин за разкриването му.

Какво още трябва да се случи, министър Андреева, питат хората от Бургас?

Преживяхме терористичен акт, в близост сме до най-голямата рафинерия в страната. Всеки един ден ли трябва да стават подобни инциденти, за да стане ясно на държавата, че градът ни няма как да е лишен от такова специализирано отделение?! Г-жо министър, дядо Стоян и баба Донка можеше да бъдат Вашите родители...



В категории: Лична драма


Флагман.БГ САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? 06/05/2024, Понеделник 08:31 25
Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица 06/05/2024, Понеделник 08:02 0
4
Коментара по темата
4.
by the way
12.04.2014 16:58:38
0
0
Знаете ли от кога е преместен?Защо чак сега се сетихте да протестирате?
3.
kaka
12.04.2014 12:49:26
0
0
Не е закрито, а преместено в Сливен, когато преместиха там Военна болница. Сега там има стаи за изгаряния в хирургичното отделение.
2.
New_79
10.04.2014 12:37:22
0
5
Жалко, горките хора!
Преди години, е имало такова отделение направено със средства от "Лукойл", но после е закрито!
1.
Smith
09.04.2014 19:48:04
0
15
Само тотален олигофрен може да вярва, че турско-съвеЦкото правителство няма да краде пари с програми из селца и махали, а ще направи нещо полезно. Съдейки по резултатите от последните избпри обаче, май болшинството от избирателите попадат в тази категория...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Днес официално бе открит и сезонът на остров „Света Анастасия“ Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пари и вълшебни мигове за Овена, а Стрелецът да носи дрехи в светли цветове! Пари и вълшебни мигове за Овена, а Стрелецът да носи дрехи в светли цветове! Хороскоп за деня – 6 май 2024, понеделник Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете
Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори