×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Строителят на Океанариума в Бургас пред фалит


Строителят на Океанариума в Бургас пред фалит
Кметът на Бургас Димитър Николов подписа договора за Океанариума на 12 юни 2013 г.с изп.директор на НПО "Мостовик" Олег Шишов(вдясно). До този момент обаче не е направена и една стъпка по реализирането на проекта
Тема в развитие
Общината потвърди! Океанариумът в Бургас ще го бъде, започна нулевият цикъл Инвеститорът в Океанариума: Не сме се отказали, още проектираме Руският инвеститор: Проектът за Океанариума не е спрял, инвестирали сме 2 млн.евро Бургаският океанариум пред крах – три банки съдят „Мостовик“ за 25 милиарда рубли просрочени кредити Строителят на Океанариума в Бургас пред фалит До дни започва строежът на Океанариума Строителството на бургаския океанариум може да започне още през ноември Руските инвеститори на Океанариума удрят джакпота, очакват по 1 млн. посетители годишно От БСП не искали да бъдат шарани за Океанариума, 29 съветници одобриха "Мостовик-Бургас" за концесионер Приключи процедурата за Океанариум, предлагат договор на руснаците от "Мостовик" Първо във Флагман.бг! Виж как ще изглежда Бургас след пет години с Океанариума в парк "Езеро" Руснаците готови да инвестират 50 млн.евро в Океанариума, почват го през октомври Бургас даде 117 дка край морето за Океанариум, кандидат-инвеститорът имал офис като замък Инвеститори искат да правят океанариум в Бургас
виж още
скрий
04 Април 2014, Петък, 06:46 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Архив Флагман.бг

Фирмата дължи 19 млрд.рубли на Сбербанк

Компанията-майка на инвеститора в бургаския Океанариум НПО „Мостовик“ е в технически фалит, съобщават руските информационни агенции (виж тук).

Най-голямата банка в Руската федерация „Сбербанк“ предяви пред съда претенции за възстановяване на 18,8 млрд.рубли. Средствата са за отпуснати заеми на дружеството през последните няколко години. На този етап „Мостовик“ не е в състояние да върне средствата.

„Строителят на мостове“, както е известна компанията в Русия, инвестира в множество смели проекти, в това число и Океанариума в Бургас, където плановете са да излеят над 100 млн.лв. Много от тях обаче очевидно не носят никаква възвращаемост на компанията, чиито дългове растат лавинообразно.

В Бургас те изразиха планове да реализират мащабната инициатива и чрез дъщерната си компания „Уотър Атракшънс Къмпани Плюс" АД взеха на концесия 117 дка в сърцето на парк „Езерото“. Там още преди месеци трябваше да започне строежа на Океанариума, но до този момент не се случва почти нищо. На никому не бе известно на какво се дължи забавянето, докато не стана ясно, че компанията-майка е в технически фалит.

Шансове за дружеството все още има, но при променена политика, стана ясно днес. В официално съобщение до медиите от банковата институция изразяват готовността си да преструктурира дълговете на НПО „Мостовик“ заради ключовото й значение за руската икономика. „Предвид мащаба на фирмата и нейното значение за региона като един от най-големите данъкоплатци и работодатели , "Сбербанк" и ръководството на дружеството разработва мерки за преструктуриране на дълга , за да се поддържа и за запазването на финансовата стабилност“, се казва в официално изявление на пресслужбата на банката. Като един от инструментите за постигане на стабилност е влизането на синдик в компанията.

Никой от дъщерното дружество в България на НПО "Мостовик" не се нае да коментира дали инвестицията в Бургас е заплашена от финансовия колапс на компанията майка.

От Община Бургас съобщиха за Флагман.бг, че до този момент фирмата си изпълнявала коректно поетите ангажименти в концесионния договор. Първоначалната такса от 660 хил.лв. била внесена в срок, а последно от дружеството са информирали, че смятат да изграждат довеждащата инфраструктура до обекта.

Реални действия обаче не са предприети, показа проверка на Флагман.бг. на мястото, където трябва извие снага огромния комплекс с хотел и океанариум. "Уотър Атракшънс Къмпани Плюс" АД има срокове за реализирането на всеки един от етапите в проекта и в случай, че ги наруши, може да се премине към късането на концесионния договор.


В категории: Бизнес


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
G.G.P
05.04.2014 18:56:30
0
3
Абе да не ви плащаме заплатите в Общината да защитавате шефовете си по форумите? От далеч си личи поредната далавера. Ама всичко е наред - нали ви оправя наглото кметче.
9.
мафия
05.04.2014 18:54:52
0
3
ПОРЕДНАТА ДАЛАВЕРА НА КМЕТА-МИШОК СЕ ПРОВАЛЯ.
8.
машенка
05.04.2014 11:13:47
0
5
Даааа,номер седем, на концесия е, и ще си изпълни "ангажимента" само в частта с руското хотелче, и аз това казвам. И ще донапълни града с руските келемета.
7.
$h@IdEr
05.04.2014 03:28:14
2
3
Хубаво прочетете, че теренът е отдаден на КОНЦЕСИЯ, както и писа №5 ! Теренът не е никаква РУСКА собственост! Не се чудете каква простотия да напишете, само за да се вижда никът ви и безпочвеният ви коментар!
6.
kiro
04.04.2014 21:48:56
5
8
Kmeta nali vze edin kufar pari, boli go za burgaskiat mat'rial.
5.
XXX
04.04.2014 19:30:48
9
9
Само дето руснаците не са купували терена а са концесионери с конкретни ангажименти. Ако не ги изпълнят концесията се прекратява и общината ще е напред най-малкото с 600 000лв.
Тролове, не се опитвайте да манипулирате.
4.
G.G.P
04.04.2014 19:05:49
10
12
Eвала Бургас, евала! Айде - трети мандат на Николов, Марков и другите престъпници!!! НАЙ-МНОГО ПРАВЕЩИТЕ ЗА ГРАД БУРГАС!!! УРА!
3.
оооооо
04.04.2014 18:52:48
11
12
Ха сега да попитаме кой им даде на братушките терена и кой ги доведе въобще в Бургас??
ОТГОВОР- ТОЗИ НА СНИМКАТА -ДИМИТЪР НИКОЛОВ
ХА СЕГА ВЗЕМЕТЕ ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТОВА "СКРОМНО" И "ДОБРО" МОМЧЕ
2.
merak
04.04.2014 18:09:48
4
4
tuka ima edno drugo link4e ako iskate vijte go, tam pi6e 4e mostovik e podal v suda dokumenti za likvidaciq i falit, toest porednata shashma, v toq burgas se postroiha nebosturga4i, okeanariumi, sled nqkoq druga godina moje da postroqt i palma kato v dubai
http://www.knia.ru/news/11365.html
1.
машенка
04.04.2014 16:36:59
16
17
Еееееееейййййййййййй, каква изненадаааааа!!! Тази неочаквана развръзка ще доведе до строежа само на едно спретнато руско хотелче или комплексче за братушките и за дядя Путя....А след десетина години- и за войските му...ПРОДАЖНИЦИИИИИИИИИИИИ! НИТО МОРЕТО ЗАСЛУЖАВАТЕ, НИТО ДА СТЕ БУРГАЗЛИИ! ДАНО ПАРИТЕ, С КОИТО ВИ ПЛАТИХА ДА НАТЪПЧЕТЕ ГРАДА С РУСКАТА СВОЛОЧ, ВИ ПРЕСЕДНАТ. И ДЕЦАТА ВИ ДА СЛУГУВАТ В РУСКИТЕ КОМПЛЕКСИ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори