×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Украйна завря: 22 наши деца изгорени в Несебър, местната власт си изми ръцете


Украйна завря: 22 наши деца изгорени в Несебър, местната власт си изми ръцете
През цялото време Flagman.bg бе единствената медия, от която украинските колеги можеха да научат какво се случва с 22-те деца от група Ювента. Другите мълчаха като риби
Тема в развитие
виж още
скрий
20 Юни 2013, Четвъртък, 16:43 ч.
Автор: Веселин ВАСИЛЕВ

Медиите коментират и бруталното нападение над екипа ни от общинската охрана, начело с Герасим Михалчев

Огромен отзвук в Украйна предизвика инцидентът с 22-те деца от група „Ювента“, които изгориха краката си, докато танцуваха върху нагорещената сцена в Несебър по време на фестивала „Слънце, радост и красота“. Редица украински агенции и водещите телевизии коментират случилото се в Бургас. Всички са възмутени от наглостта и безочието на местната власт, която се скри и се опита да прехвърли вината за нещастието върху ръководителката на групата Ирина Шепеленко. Потресени са и от бруталния опит да се потули грандиозния скандал.

В нощта на нещастието, когато наш екип пристигна на злополучната сцена, той беше нападнат от директора на общинското звено за охрана Герасим Михалчев и хора от звеното му.

Създава се впечатление, че организаторите на фестивала чувстват своята вина и се опитват да се презастраховат. Те са знаели, че децата ще танцуват боси, защото цялата им програма е съставена „на боси крака“, казва пред "Обозреватель" председателят на Районния съвет в Кривой рог Ирина Салтовская. "Обозреватель" е водещото интернет-издание в Украйна.

„Ще има ли наказан за случилото се засега не е ясно. В България инцидентът не се коментира даже в регионалната преса. Местната власт в Несебър се страхува, че заради този случай ще пострада имиджа на фестивала, който се провежда за 14-ти път. Програмата предвижда украинските деца да се приберат, но момичетата, останали в болницата, най-вероятно ще се върнат по-късно,пише авторитетният в. „Комсомолская правда“.

 

Сайта на "Комсомолская правда", където е качен клипа с нападението над екипа ни

Руските колеги недоумяват защо всички местни медии мълчат като риби за скандала, макар че за бургаската журналистическа гилдия това е въпрос с понижена трудност.

На сайта на вестника е качено видеото на Флагман. Бг с бруталното нападения над екипа ни от страна на Герасим Михалчев и хората му и е написано: „Охраната на българския фестивал би журналисти“.

Днес нападнатият ни екип даде показания в Районното полицейско управление в Несебър и съвсем скоро Герасим Михалчев и хората му ще бъдат подведени под отговорност. Редакцията на сайта ще заведе и съдебно дело срещу насилниците.

Въпреки че много дълго време Флагман.бг бе единствената медия, информирала за случая, той не успя да се потули, а напротив – набра огромна скорост. Два дни телефоните в редакцията ни прегряха от обаждания на колеги от Украйна, които искаха информация за пострадалите деца. Случаят стигна до най-високото място - министър-председателя на Украйна.

На спешен брифинг зам. говорителят на украинското външно министерство Василий Зварыч каза пред журналисти, че посолството на Украйна в България е изразило безпокойство от инцидента и е поискало разяснения за причините, които са го предизвикали, съобщава най-голямата опозиционна телевизия ТВі.

Мнозина се питат защо още в началото танцът не е бил прекратен. Според Централния украински телевизионен канал - TSN – 1+1, момичетата от Кривой рог са тренирали много и са били амбицирани да спечелят. В навечерието на тръгването към България танцьорка от групата написала на страницата си във Фейсбук: Ювента: ние непременно ще победим. Защото сме най-задружния, веселият и силен колектив!“

Всички деца сами са поели разноските по пътуването си. Родителите им научили за нещастието по интернет и изпаднали в паника. Те настоявали момичетата веднага да се приберат обратно, за да бъдат лекувани в Украйна.


В категории: Несебър


Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
4
Коментара по темата
4.
чифутович Зукърбъргър
23.06.2013 09:28:34
1
1
ВРАГОВЕ които не с а далече имат опасния навик да крадат атмосферни балони купени с много труд.Комунистите не разбират от добро! НЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ ПРИСПЯТ С ЛЪЖЛИВИ ОБЕЩАНИЯ! ИСТОРИЯТА ГО ДОКАЗВА! ВЪН, НОВИ ИЗБОРИ! НЕВЯРВАМ ДА СТАНЕ С ПЕСНИ И ХОРА ПО ПЛОЩАДИТЕ!
3.
охранител
21.06.2013 13:09:01
2
8
Мафиота Герасим да си ходи, кмета трябва да го уволни. Другия побойник е Стоян, но той има собствена охранителна фирма. Касабова правилно е решила да ги съди.
Кмета потулва винаги издънките на подлогите си като Герасим, защото те се ОТЧИТАТ РЕГУЛЯРНО.
2.
Гей
21.06.2013 11:53:32
0
1
Началник на кабинета на премиера Пламен Орешарски става Мария Дивизиева.Тя живее с Петър Стоянович,министър на културата,който е баща на детето на Таня Андреева,министър на здравеопазването и личен гинеколог на Моника Станишева. Мария Дивизиева беше шеф на предизборния щаб на Меглена Кунева за президент, тя е бивш зам-министър на Царското юпи Николай Василев в министерството на държавната администрация в правителството на Сергей Станишев. Моника,Мария и Ники сега са партньори в частната фирма Експат.
Моника Йосифова беше пиар на НДСВ, когато Мария Дивизиева беше шеф на предизборния щаб на царистите, но те останаха извън парламента.Зинаида Златанова, министър на правосъдието, е била съдружничка с Моника Йосифова-Станишева във фирма, която е спечелила от министерството на държавната администрация обществена поръчка за 1 милион лева.Моника Йосифова-Станишева е близка приятелка със заместник-председателя на Парламента Мая Манолова, която живее на семейни начала с Ангел Найденов, министър на отбраната.Моника Йосифова вкара на избираеми места в листите на БСП приятелката си политоложка Таня Буруджиева и Мартин Захариев, издател на еротичното списание Playboy и организатор на конкурса за голи красавици Playmate – той се гласи да оглави Държавната агенция по туризма.
1.
KAMEN
20.06.2013 18:47:09
2
4
Gerasim da bade otstranen , a drugia e Stoian dvamata geroi , koito napravixa sme6tni firma VI TI AI .Nikoi ne moje da gi pipne
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Вчера момиченцето бе пометено от товарен автомобил на ул. "Славянска" Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Който откаже да плати - си пати жестоко   Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Всъщност измиването може само да увеличи риска от разпръскването на бактериите в месните сокове по други храни, прибори и повърхности в кухнята
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори