×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Биячи и джебчии напълниха ареста в Бургас след серия грабежи


Биячи и джебчии напълниха ареста в Бургас след серия грабежи
Бой, последван от грабеж, е най-популярната схема сред дребната престъпност в морския град
25 Октомври 2012, Четвъртък, 13:15 ч.

Трима малолетни и един непълнолетен са сред крадците, тормозещи града през последния месец

През последните 20 дни серия грабежи бяха осъществени в Централна градска част в Бургас. Благодарение отличната координация и анализ, предприети от служителите от сектор «Криминална полиция» при Първо Районно управление «Полиция» - Бургас са задържани десетина младежи и мъже, по отношение на които са предприети различни законови мерки, съобразени с тежестта на деянието и повторяемостта във времето.

Серията грабежи стартира на 30 септември. Около 05:20 ч. 18-годишна бургазлийка е нападната в района на пл. «Св.Св. Кирил и Методий». Между оградата на строежа на подземния паркинг и банка «Пиреос» двама непознати мъже й се нахвърлили и я съборили на земята. Единият от тях издърпал дамската й чанта, след което двамата побягнали, изоставяйки момичето в безпомощно състояние. В чантата й се съдържали : два мобилни телефони на обща стойност 1 100 лв., кожен портфейл със сумата от шест лева, личната й карта и дамски принадлежности. Седмица по-късно в резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от служителите от сектор «Криминална полиция» при Първо Районно управление «Полиция» - Бургас, са задържани извършителите на престъплението. Това са криминално проявените  Рамадан Юсеин, 18 годишен от Айтос, и връстника му Ержан Мюмюнов от с. Карагеоргиево. Те са „стари познайници“ на полицията, поради неколкократни  грабежи и кражби. Ограбените от младата бургазлийка вещи са намерени и иззети, като същите без липси са върнати на пострадалата. Ержан Мюмюнов е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка „подписка“. Спрямо Рамадан Юсеин също ще се приложи предвиденото по закон наказание.

Вторият грабеж е осъществен около 23:10 ч. на 03 октомври в района на входа на блока, разположен на ул. «Констатин Фотинов» № 1. 44 годишен бургазлия, при прибирането си към дома, е застигнат в гръб от непознат мъж, който го блъснал и му нанесъл удар в лицето с бокс. Пострадалият изпаднал в безсъзнание, като след свестяването си констатирал липсата на мобилен телефон и банкнота от 20 лв. Часове след жестокия грабеж нападателя намира нова жертва. 41-годишен бургазлия бива нападнат около 03.00 ч., в района на ул. «Климент Охридски» в близост до Бургаска опера. По думите му непознат мъж го ударил в областта на дясното слепоочие, като го привел в безпомощно състояние, ограбвайки му златен синджир, тежащ 20.5 грама, 14 карата и златен медальон с разпятие на „Исус Христос“, тежко 6 грама, 14 карата.

Двата грабежа са разкрити благодарение действия на служителите от сектор «Криминална полиция» при Първо Районно управление «Полиция» - Бургас, като е задържан криминално проявения Колю Русев, 39-годишен от с. Трояново, общ. Камено. Същия наскоро е изтърпял присъда в бургаския затвор за сходни престъпления. Ограбените от двамата бургазлии вещи до една са намерени и иззети, като на Русев е повдигнато обвинение и с постановление на Бургаска окръжна прокуратура му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Четвъртият грабеж е спрямо 36-годишна бургазлийка, извършен на 07 октомври около 22:15 ч. в райна на кръстовището на ул. «Гладстон» в близост до магазин «Браво». Двама непознати мадежи я нападат и издърпват от врата й златен синджир с тегло около 20 гр. Часове по-късно криминалистите от Първо Районно управление «Полиция» - Бургас със съдействието на служители от сектор «Криминална полиция» към ОДМВР - Бургас задържали бургазлията Румен Темелков, който продал ограбения златен накит в златарско ателие, разположено на ул. «Александър Велики». Темелков не е пряк извършител на грабежа, но е съучастник, продал отнетата златна вещ. При извършеното претърсване в ателието са открити и иззети близо 2.5 кг. златни заготовки и бижута, без документи за произход, за което спрямо собственика на златарския обект е образувано досъдебно производство.

Петият грабеж от серията, стартирала в началото на м. октомври, е осъществен спрямо 42-годишен помориец.  На 09 октомври около 3 ч. сутринта в района на Бургаската опера е нападнат от непознат, който събаряйки го на земята, му отнел портфейл, съдържащ сумата от 270 лева, дебитна карта, лични документи и мобилен телефон. По даденото от помориеца описание и благодарение отличните и професионални умения на криминалистите от Първо Районно управление «Полиция» - Бургас е установен извършителя на престъплението - това е криминално проявения Милен Иванов, 25-годишен от Бургас. Ограбеният мобилен телефон е намерен и иззет, а спрямо Иванов е повдигнато обвинение за грабеж. С постановление на Бургаска окръжна прокуратура му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Шестият грабеж се случил на 11 октомври. Около 23:30 ч. 25-годишен бургзлия е застигнат в района на ул. «Калоян» в близост до магазин «Европа» от двама младежи. Те го нападали като  единият му отнел със сила мобилен телефон. Два дни по-късно бургазлията забелязал около 02:30 ч. в района на Бургаска община младежите, извършили грабежа. По думите на пострадалия нападателите се придвижвали с велосипеди в посока ж.п. гара - Бургас. Той успял да задържи единия от тях и го довел в Първо Районно управление «Полиция» - Бургас, където е установено, че това е 14-годишния Андрей И. от Бургас. От проведените незабавни заградителни мероприятия от служители на Първо Районно управление «Полиция» - Бургас е заловен и втория участник в грабежа. Оказва се, че това е 15-годишния Галин А. от Бургас. Последния е обявен за общодържавно издирване за бягство от Възпитателно училище-интернат - с. Керека. Констатирано е, че двамата младежи в съучастие с криминално проявения Стоян Х., 17 годишен от Бургас, който също е беглец от интерната в с. Керека. Тримата тийнейджъри, заедно с Божидар Х. на 13 години от Бургас, са извършители и на следните престъпления:

- грабеж на територията на Четвърто Районно управление «Полиция» - Бургас, осъществен на 10.10.т.г.,
- кражба на монетник от кафе-автомат, разположен на територията на Първо Районно управление «Полиция» - Бургас, осъществена на 12.10.т.г. и
- взломна кражба на велосипед и мобилен телефон от гараж, разположен в ж.к. «Меден Рудник» до бл. 56.

Част от отнетите вещи са намерени и иззети, а Галин А., Андрей И. и Божидар И. са настанени в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас. На Стоян Х. с постановление на Бургаска районна прокуратура е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Седмият грабеж е спрямо 23-годишен бургазлия, извършен около 23:40 ч. на 19 октомври. Непознат мъж с грубост и заплаха му отнел сумата от 100 лв. Деянието е извършено, докато пострадалия бил в автомобила си «Опел Астра», с бургаска регистрация, паркиран на ул. «Тракийска» № 2. В резултат на полицейските действия на служители от сектор «Криминална полиция» при Първо Районно управление «Полиция» - Бургас е задържан извършителя на престъплението. Това е 27-годишния бургазлия Красимир Чакракчиев, по прякор Рамбо,  от когото е иззета ограбената парична сума.

Паралелно с дейността по разкриване на грабежите служителите от сектор «Криминална полиция» при Първо Районно управление «Полиция» - Бургас са успели да неутрализират и 34 годишния Диян Михов-Ченгето от Бургас. Същият на 16 октомври в 05:15 ч. проникнал в офиса на рекламна агенция, разположен на бургаската улица „Михаил Герджиков“. След като счупил  бравата, откраднал метална касетка, съдържаща сумата от 52 лв. Михов  е привлечен в качеството на обвиняем, като с постановление на Бургаска районна прокуратура му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. В резултат на решение на състав на Бургаски районен съд Диян Михов е осъден на 4 месеца лишаване от свобода. Същият отново е стар познайник на полицията, като до преди месец е бил в бургаския затвор.





В категории: Крими


0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори