×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща


Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща
Създадена е и организация за предстоящите избори 2 в 1, отчетоха от ОДМВР-Бургас
23 Април 2024, Вторник, 17:45 ч.
Автор: Флагман.БГ

Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова

Областният управител на Бургаска област проф. Мария Нейкова организира среща с кметовете на общини и председателите на Общинските съвети в региона във връзка с предстоящия летен сезон. На нея присъстваха още директорите на териториалните дирекции на МВР, РЗИ и ОДБХ. Тема на срещата бяха още и предстоящите избори 2 в 1 - за народнипредставители и евродепутати.

Най-общо кметовете споделиха, че проблемите им са свързани най-вече с липсата на добро взаимодействие, качествена междуселищна инфраструктура, липсата на дежурни екипи от страна на ВиК дружеството и ограничаване загубите на вода следствие на аварии по водопроводната мрежа.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов акцентира върху приоритетния Южен обход на к-с „Меден рудник“, разрешаване на проблема със свлачището на алеята към кв. Сарафово и уреждане на имотния казус между държава и община, с който ще се привлече голям чуждестранен инвеститор.

Кметът на Община Айтос Васил Едрев призова за намиране на разрешение за изграждането на обходния път на Айтос, който ще изведе товарния трафик от града, което допълнително ще реши и проблема с автомобилните задръствания и  в съседната община Руен. За обходен път настояват и от администрацията на Община Карнобат.

Кметът на Община Средец Иван Кичев постави темата за безводието в Странджа, незаконната сеч и незаконното строителство от ромската общност в общината – проблеми, с които общината полага усилия да се справя, но и търси съдействие от държавните териториални структури.

При миналогодишните наводнения община Царево пострада най-много. Нанесените щети от проливните дъждове са за десетки милиони лева. Заместник-кметът на общината Георги Стоянов сподели, че все още се справят с последиците от наводнението и най-вече с възстановяването на отнесената пътна и мостова инфраструктура от пороите. На дневен ред е справяне и с незаконното къмпингуване и обезопасяване на свлачищните процеси на Централен плаж – Царево.

От Община Сунгурларе заявиха, че наред с общите проблеми, характерни за всички общини, при тях има остра нужда от поне още една или две линейки, осигуряваща Бърза помощ, както и обезпечаващ медицински персонал. Към настоящия момент те разполагат с една линейка и е крайно недостатъчна за района, който покрива. Областният управител препоръча добра практика, установена в други общини, които поемат обучението на студенти от съответната община и след завършването им се назначават веднага на работа.

Директорът на ОДМВР старши комисар Емил Павлов съобщи, че е създадена необходимата организация както за предстоящите избори за евродепутати и народни представители, така и за обезпечаване сигурността през летния сезон. По курортните градове ще има командировани полицаи от Полша, Чехия и Германия, както и 428 служители от вътрешността на страната, които ще подпомагат местните служители на ОДМВР в справяне с битовата престъпност, свеждане до минимум злоупотребите на предстоящите избори, обезпечаване на пътната безопасност и осигуряване на спокоен летен сезон.

Директорът на РЗИ докладва, че няма опасност от епидемична обстановка в област Бургас за което и да е вирусно заболяване.

Всички присъстващи поздравиха проф. Мария Нейкова с встъпването й в длъжност, като заявиха, че, познавайки стила й на работата, са уверени в добронамереното сътрудничество и намирането на общия път към разрешаването на проблемите.

„Винаги можете да разчитате на мен и на колегите ми от Областна администрация Бургас за съдействие, бърза комуникация и добро взаимодействие в посока развитието на общините и област Бургас. Ще продължим да работим конструктивно“, заяви областният управител проф. Мария Нейкова.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
7
Коментара по темата
7.
Въъх въй въй чуеек
23.04.2024 19:18:08
3
8
Ужас ПАК ЩЕ има пиар ,четки хвалебствия и снимки в пост комунистически стил и баткети където лелката заралийка областен ЩЕ е накипрена като булка от ромска маала в Стара Загора
6.
Запознат
23.04.2024 18:58:26
6
1
Със сигурност е любима и много за предпочитане този областен управител.
5.
Флагмане
23.04.2024 17:58:44
1
12
Коментара на номер 2 си беше "баш" по темата на материала, но вие можехте да изтриете като напишете мотив, че материала беше изтрит, защото автора напада незаслужено нашата любима областна управителка или нещо подобно!
Някак си по-човешки, по-демократично щеше да бъде !
А така, както го правите си е чиста проба цензура!
4.
Някой
23.04.2024 17:39:35
3
5
Еи ся ше видите промени...
3.
А защо
23.04.2024 17:24:49
0
6
от ВиК е нямало човек ?
Лятно време всеки втори въпрос и проблем опира до тях -я канал ще е запушен , я прясна вода няма да има....!
И наистина, пак ли се объркахме с годината или наистина са разглеждали въпроси от миналата година ?
2.
*********
23.04.2024 17:23:40
3
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
G
23.04.2024 17:16:05
1
10
В крак с времето, догодина ще готвят организацията за лято 2024

Готвят организацията на Лято 2023 г., областният управител
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори