×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1"


Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1"
"Когато ГЕРБ управлява, тя управлява лидерски и с цялата си мощ"
28 Март 2024, Четвъртък, 11:29 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести

Бойко Борисов моли президента да не предлага на Росен Желязков и Димитър Главчев да станат служебни премиери. Лидерът на ГЕРБ говори пред парламентарни репортери.

Желязков е председател на Народното събрание, а Главчев – на Сметната палата. Двамата са свързани с партия ГЕРБ. По тази причина Бойко Борисов не иска те да са служебни премиери. Ако това се случело, щяло да изглежда, че ГЕРБ управлява.

"Когато ГЕРБ управлява, тя управлява лидерски и с цялата си мощ", посочи Борисов.

От думите му стана ясно, че той не държи изборите за български и европейски парламенти да са "2 в 1". След въпрос трябва ли да се побърза, за да може вотовете да бъдат обединени в един ден (на 9 юни), Бойко Борисов каза: "Не мога да дам съвет на никого, защото провеждането на изборите изисква една истинска готовност, за която аз нямам никаква информация - машини, флашки, разнасяне нагоре-надолу... Един сложен процес. Така че тези, които взимат заплата за тази работа - имаме Централна избирателна комисия (ЦИК), те трябва да си дадат своите доклади, да запознаят хората, които се занимават с избори и да вземат най-правилното решение."

Прехвърлянето на казуса към ЦИК от страна на Борисов е любопитно. Всъщност, това, което може да предотврати изборите да са "2 в 1", според анализатори, са новите конституционни правила за назначаване на служебните кабинети. 

Ако двата вота на са заедно, това ще струва със 100 млн. лв. повече на бюджета според ПП-ДБ и БСП. След като бе попитан какво мисли за това, лидерът на ГЕРБ изкоментира лаконично: "Когато (изборите) струваха 1 милиард, беше нормално."

Бойко Борисов посочи, че не е виждал Димитър Главчев "от седем, осем, десет години". А към Росен Желязков щял да впрегне цялата агитационна мощ на парламентарната група, партията и Изпълнителната комисия на ГЕРБ, за да го убедят "да не им причинява" това да стане служебен премиер. 

Борисов отново нападна ПП-ДБ, като обвини тях за провала на преговорите за ново правителство, защото те имали "жажда за власт". 

По думите му, ГЕРБ се страхуват МВР да не попадне в ръцете на "Продължаваме промяната - Демократична България", защото те извършвали незаконни арести. Бойко Борисов обясни, че настоящите трима зам.-министри и главният секретар на МВР са излъчени от ПП-ДБ. 

С това той пак, може би неволно, призна, че настоящият вътрешен министър Калин Стоянов по-скоро е свързан с ГЕРБ и ДПС. Припомняме, че тези две партии защитиха Стоянов, след като през ноември м.г. от ПП-ДБ му поискаха оставката. Така благодарение на ГЕРБ и ДПС той запази поста си.

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 5
14
Коментара по темата
14.
Златена
29.03.2024 19:46:17
0
1
На новите избори в България пак малко българи сте ходят да гласуват хората се отвратиха от всички български политици в България и няма да ходят да гласуват на изборите.Извод сте имаме служебно правителство доста години докато не се появи свястен български политик които да заслужава подкрепата на нас българите в България а сега няма такъв свястен български политик и точно поради тази причина малко хора ходят да гласуват на изборите за съжаление всички български политици в България не го проумяха в кухите си празни кратуни и след изборите оставят шокирани що толкова малко хора са отишли да гласуват но кои каквото си надроби това сърба.
13.
Молил се!
28.03.2024 18:02:41
11
5
Тикво празна нали това се очакваше след промените в Конституцията! Моли се на Господ да ти прости, и бай Стави да не извади 30 сантиметрова паламарка
12.
Анонимен толуп от банкя.
28.03.2024 18:02:33
10
3
Такива поразии направи тоя престъпник, че поне 20 години след това тая държава няма да може да се възстанови.
11.
Простака от Банкя
28.03.2024 17:17:46
10
4
Що да не са му лична собственост на тоя боклук, някакви Роби подчинени. Кой ги гласува тия промени в Конституцията
10.
*********
28.03.2024 17:10:40
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Шпионин на ПП-ДБ
28.03.2024 14:45:33
4
40
Настимир Анананиев шпионира Бойко Борисов зад фикуса. Може би по поръчка на ген. Атанасов, на когото такива оперативни комбинации са тавана на разузнавателните способности:) Ало, ало е положението при ПП-ДБ :)
8.
292
28.03.2024 13:42:54
36
28
Ей, милиционер нещастен! Нали ти изтропа тези говна в Конституцията. Що сега искаш друг да ти ги рине?
7.
ups, корекция
28.03.2024 13:42:54
34
28
"Когато ГЕРБ управлява, тя КРАДЕ лидерски и с цялата си мощ"
6.
ФлЕгми,
28.03.2024 13:37:45
32
28
Обожествения боко не дава Желязков и Главчев за служебни премиери,
Или БорисоФ Моли президента да не предлага на Росен Желязков и Димитър Главчев да станат служебни премиери.
Има голяма разлика. Нали!
5.
Ники няма да пътува
28.03.2024 12:03:02
6
32
Гнома няма да е Председател на Парламента :)
4.
Нормална реакция на Борисов
28.03.2024 11:58:08
16
42
Заради ХараКиро и Борисов ли да си направи харакири?!?
Остава да се промени Изборния кодекс, като се опростят бюлетините, премахвайки прИференциите и машинките, които са предпоставка за АЛА-БАЛА на ПП-ДБ и ще се върнем при нормалните държави!
3.
Ха ха
28.03.2024 11:56:26
47
35
Тоз индивид като не ги дава,що гласува промените в конституцията?Гласувайте още за такува,които грам не им пука за вас,а си спасяват добствените кожи.
2.
Дернев
28.03.2024 11:50:41
41
10
Изхождайки от дългогодишната практика от времето на Тато, лека му пръст, на снижаване и изчакване да се види посоката на вятъра на промените, избори 2 в 1 няма да има. Да минат европейските да видят как там ще се очертае пътя на Европа и тогава ще направят нашите за да решат дали да пуснат Възраждане напред или да ги дръпнат на зад и пуснат Левицата и БСП напред. Като това ще е за сметка на непроменящите се променливи и ИТН. Макар че, не бих се изненадал да прехвърлят антиатлантизма на Възраждане на ИТН.
Снижаване или не, антиатлантизма трябва да бъде най-силно очертана тенденция у нас след изборите. Такава трябва да бъде и в Европа за да избегнем 3СВ, към която сега усилено вървим.
1.
Никога повече гр0б!
28.03.2024 11:36:21
51
42
Закопа държавата тоя малоумник. Гласувайте още за "евроатлантика от банкя "
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори