×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели


Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели
Разследващите проверяват версията за повреда на главния двигател на товарния кораб, който срути моста в Балтимор. Капитанът на плавателният съд се оказа украинец
27 Март 2024, Сряда, 07:59 ч.
Автор: Флагман.Бг

52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението

Шест са жертвите на трагичния инцидент в Балтимор, при който мост рухна в реката, след като беше ударен от товарен кораб, съобщава БНТ.

Властите в щата Мериленд съобщиха, че спасителните операции са прекратени. Сега вече започва провеждането на такива по възстановяването на инфраструктурата.

Мостът Франсис Кий Скот рухна в 1:30 след полунощ местно време - секунди, след като един от пилоните му беше ударен. В този момент върху съоръжението са преминавали няколко коли, а също така и ТИР.

 

Междувременно телеграм каналът „Другая Украина“ съобщи, че капитанът на контейнеровоза, разрушил мост, е украинският гражданин Сергей, на 52 години. Публикувана е и снимка с личната му карта.

След срутването на емблематичния мост в Балтимор, властите прекратиха издирването на шестимата пътни работници, които са били на съоръжението по време на инцидента, съобщава Нова телевзиия. Според властите няма шанс те да бъдат открити живи.

 

Разследващите проверяват версията за повреда на главния двигател на товарния кораб, която може да е довела до сблъсъка му със съоръжението и до срутването на моста. На видеозаписи от инцидента се виждало, че светлините на плавателния съд премигват, което показвало, че има проблеми със захранването. Минути преди катастрофата екипажът е уведомил властите в Мериленд, че нямат контрол върху кораба, след като плавателният съд е изгубил мощност при излизане от пристанището.

"На базата на времето, което прекарахме в издирване, усилията които положихме и температурата на водата, в този момент не вярваме, че ще успеем да намерим тези хора живи. И така - тази вечер, около 7:30 часа, преустановихме активните спасителни дейности", заяви контраадмирал Шанън Гилрет от Бреговата охрана на САЩ.


 


В категории: Животът


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
34
Коментара по темата
34.
те си знаят кои са
28.03.2024 05:43:59
0
2
Пишете на кирилица....мършииии....!!!!
33.
до 24
28.03.2024 05:31:16
1
1
Също като българята,по-мръсно и долно племе от българите няма и досега от българин хубаво не съм видял ,ако и аз да съм българин.....НО....не слагай всички ни под един знаменател....и между тях и между на нас има свестни има и мърши.....
У каждую нацию есть гавно.....това ми го каза украинец,в разговор,кои са по-големи боклуци,ние или те...!!!
32.
Журналя до коментиращите големи разбирачи
27.03.2024 22:27:44
0
2
Линк към клип със реалното движение на кораба отдолу. Колегите са направили всичко възможно, движения на руля на борд, котви са отдавали, властите са уведомили и дори са успели да затворят моста. Отдавна съм капитан, бил съм в подобни ситуации, колкото и да се опитваме да избегнем такава ситуация понякога може да се случи натрупване на фактори водещи до инцидент, в случая блякаут в най неподходящият момент, нито пилота или капитана са успели да спрат движението докрай. Риска и отговорността винаги ги има и затова ни се плаща, понякога просто гориш, Капацитета с коментар 9, колега, върни се в училище за четене с разбиране, написал сте същото каквото твърдя, коментара ви е неуместен. Колкото до украинците, ами същите са като нас, има добри и лоши, разликата е че българите не се поддържат взаимно, опростяха и озлобяха.
https://www.facebook.com/share/r/7HSYX9Ru4CRQBN7j/
31.
Имаше ли динамит на моста? Видео
27.03.2024 20:54:06
0
0
Имаше ли динамит на моста? Видео
https://twitter.com/Lots_Of_Fun_696/status/1772629918720913807
30.
„събитие Черен лебед“
27.03.2024 17:38:48
1
1
„Събитие с черния лебед“ – генерал Флин задава въпроси за срутването на Балтиморския мост
„Можем ли да отхвърлим идеята, че това [срутването на моста в Балтимор] е терористична атака... и ние абсолютно не можем да направим това“, каза Майкъл Флин, бивш съветник по националната сигурност на президента Тръмп (и пенсиониран генерал-лейтенант) на Алекс Джоунс в онлайн интервю.
Флин нарече "черен лебед" контейнеровоза, който блъсна 2,6-милния мост в пристанището на Балтимор.
https://twitter.com/RealAlexJones/status/1772688991046730019
Настоящият проблем се върти около възникващо прекъсване на веригите за доставки в средноатлантическия регион. Основното пристанище на източното крайбрежие вече е парализирано поради повредения мост, блокиращ единствения корабен път за влизане и излизане от пристанището.
Bloomberg съобщава, че веригата за доставки на автомобилната индустрия в САЩ ще бъде прекъсната. Данните показват, че Mazda Motor и Mercedes Benz, Subaru от Америка, Mitsubishi Motors от Северна Америка и Volkswagen Group имат най-голяма експозиция към пристанището.
Голяма захарна рафинерия, собственост на American Sugar Refining Inc. предупреди, че нейната рафинерия Domino Sugar има доставки на сурова захар само за шест до осем седмици, тъй като блокирането засяга корабите, които влизат и излизат от пристанището.
Лара Логан:
https://twitter.com/laralogan/status/1772675651599770093
Вторият най-натоварен стратегически път в страната за опасни материали вече не се използва от четири до пет години - и според тях толкова време ще отнеме ремонтът му. Мостът е построен специално за превоз на опасни материали – гориво, дизел, газ пропан, азот, силно запалими материали, химикали и извънгабаритни товари, които не могат да се поберат в тунелите – чиято верига на доставки сега е осакатена.
Не се заблуждавайте: това беше изключителна атака по отношение на планирането, времето и изпълнението.
Двата критични компонента на този мост са двата носещи пилона във всеки край, най-близо до брега. Те са по-големи, по-дебели и по-дълбоки от всичко друго. Това са точките за закрепване и те знаеха, че удрянето на някоя от тях би било фатална рана за целостта на моста.
Мост от половин миля падна в реката - вероятно ще трябва да построите нов. Освен това причини толкова много щети на структурната цялост на долната бетонна секция, че не можете да видите и няма да разберете, докато не разглобят останките. Структурно разрушаване вероятно абсолютно.
Атаката е перфектно насочена.
https://twitter.com/MJTruthUltra/status/1772754425938895177
29.
CEO
27.03.2024 15:23:22
0
0
Абе дали е украйнец ,таджикистанец и тн.не е от значение в този случай.Видя се,че кораба направи два "Black out-а" преди да удари колоната ,видя се ,че опита и да реверсира ,съдеики по пушека от димохода и отклоняването му надясно ,но за съжаление не успя да спре(все пак това е поне 10TEU) .А при скорост от 8 възла и тоя размер пускане на котви може само да влоши ситуацията и няма да е от полза!
28.
CEO
27.03.2024 15:17:00
0
3
Определено кораба си направи два "Black out-а) преди да удари моста ,но пък факт е ,че реверсира и машината ,съдейки по пушека от димохода ,както и от това ,че започна да завива надясно(следствие от реверса).А пък пускането на котви с поне 8 възла и при размерите на съда(поне 10000TEU-а) ще влоши ситуацията и няма да има особени ползи.А и е достатъчно да се прегледа внимателно алармената история и разпечатките и веднага ще е ясно ,какво се е случило.Украйнци има масово по корабите(и свестни и супер боклуци) и народността на капитана в никакъв случай не води до факта ,че има такава следа.Да не говорим ,че точно по контейнеровозите не се спи понякога 24/7 заради нечовешките графици и постоянни проблеми и народа е масово изморен и неадекватен.
27.
До 24
27.03.2024 14:57:55
0
2
Прав си....не знам дали украинците са злобни, но някак около тях е взивоопасно. Познавах отблизо две момчета на по 6-7 години и бяха много умни, креативни, но и големи дивани! Сега не живея в България, но съседът е украинците и пак се случват някакви ненормални неща...
26.
17
27.03.2024 13:10:40
1
1
Дерзайте си със миризливите и маймунките. Отдавна не съм по кораби и не съм капитан . Пък ти си пускай котва с 20 мили скорост на 300 метра кораб . Направо половината бака ще замине . Разбирачи големи има много в морето . За съжаление моряци няма вече. Push button!
25.
хремав съм
27.03.2024 11:32:37
0
0
Върнете ми кокса иначе ще съборя и бургаския мост
24.
знаем си ги
27.03.2024 11:21:51
3
1
Където има украинци, трева не никне.Диви, нагли, зли, освирепели от злоба.
23.
Auto pilot baby
27.03.2024 10:52:58
2
0
Baro a taka kaji kolko rabota imate i kak vartite sindjircheto po cqlden .... osobenno kato imash prehod nad 10 dena ... napalno si prav za vsicko zabavqne i tem podobni ... toq papagal No 17 e kapitan na nqkoi valgobalt 3000 tona s morehodka ... ot bocman go napravili kapitan ... nachi maimuna da varjesh na mostika shte se opravi ... na tochno sega v open ocean pacific 05:00 mi se e razkudkodqkal edin filipino na 12 nm head on situation ... kvo shte pravim ... daje ne otgovarqm na VHF vika vika vika umori se i sprq .... istiinata e che poslednite 5 godini e nqkakva tragediq po korabite i oceanite samo papagali ... ama normalno na nikoi ne mu se plava samo india bangladesh i filipino ...
22.
Auto pilot baby
27.03.2024 10:52:24
1
0
Baro a taka kaji kolko rabota imate i kak vartite sindjircheto po cqlden .... osobenno kato imash prehod nad 10 dena ... napalno si prav za vsicko zabavqne i tem podobni ... toq papagal No 17 e kapitan na nqkoi valgobalt 3000 tona s morehodka ... ot bocman go napravili kapitan ... nachi maimuna da varjesh na mostika shte se opravi ... na tochno sega v open ocean pacific 05:00 mi se e razkudkodqkal edin filipino na 12 nm head on situation ... kvo shte pravim ... daje ne otgovarqm na VHF vika vika vika umori se i sprq .... istiinata e che poslednite 5 godini e nqkakva tragediq po korabite i oceanite samo papagali ... ama normalno na nikoi ne mu se plava samo india bangladesh i filipino ...
21.
До "Другия и"
27.03.2024 10:45:18
1
1
И какво ще стане ако спусне котвите с висока скорост? Ще се скъсат и ще го понижат (капитана)?
Вярно, вероятно ще се скъсат, но поне можеше да завъртят кораба и да не се удари в колоната !
А така , ако загубиш управление, е най-лесно да хленчиш на пристанищните власти, че нямаш управление и да им искаш да преместят моста !
Това (хленченето) можеше да го направи и камериера на кораба !
20.
как е възможно
27.03.2024 10:44:43
0
0
на ЕДИН пилон да се крепи целостта и здравината на цял мост?
19.
как е възможно
27.03.2024 10:44:12
0
0
на ЕДИН пилон да се крепи целостта и здравината на цял мост?
18.
До 17
27.03.2024 10:36:04
0
1
Ако имаш капитанско, връщай го !
И не се качвай да управляваш дори рибарска лодка !
Котва може да се спусне и с 20 възЕла скорост!
Не се казва 1 възл, а възЕл !
И при по-висока скорост котвата не служи да спре кораба на рейда , а да го забави !
Много кораби и кейове е спасило навременното реагиране на "заетия" с всичко капитан, на който първата задача е движението на кораба!
Аз съм капитан от 30 години!
Ти от колко си?!
17.
Другия и
27.03.2024 10:20:13
0
0
Той се изказа за капитански курсове . Каква котва при скорост повече от 5 възла . Тука се начетох на хора без образование и опит . Капитана си нямате на представа колко работа има . Просто ви е бедна фантазията . И ако си около Китай в риболовния сезон и офицерите са шматки и вдигнат телефона и му кажат Captain , I need you on bridge. И ела и гледай как се навигира кораб 32 часа без да слезе от мостика с рулеви на ръка . Пълно е със старпоми и примота ,които не искат да са капитани и главни механици. Не гледайте в канчето на другия . И като знам американските пилоти как обичат да плават с висока скорост. Стане ли blackout господ да ти е на помощ.
16.
Уха
27.03.2024 10:14:05
1
0
Какво стана? Украинците вместо кримския мост, събориха балтиморския. Бальшое ЧеПе, бальшое. Само за бачкаторите от нощната смяна на пътното жалко.
15.
Б@си
27.03.2024 10:13:37
2
0
Какво стана? Украинците вместо кримския мост, събориха балтиморския. Бальшое ЧеПе, бальшое. Само за бачкаторите от нощната смяна на пътното жалко.
14.
Всеки кораб
27.03.2024 10:00:37
0
1
ако е загубил тяга или управление , и се намира близо до брега, в река или канал, следва моментално да спусне аварийно котвите си, кото могат да се пускат и без ток !
Ако те не го спрат поради меко, кално дъно, то поне ще го забавят достатъчно и няма да направи големи поразии!
Това се учи още в първите капитански курсове!
13.
Kiro Breika
27.03.2024 09:58:38
1
0
Da samo v Panama e otgovornost na pilota i to zashtoto te zakachat s provolki na edni lokomotivcheta i te predarpvat ....
Inache za vsichk0 navsqkade kapitana e na topa i parvi obira parsata .. dori kogato spi ako nqkoi se odriska pak kapitana go poema napompan ... ama i zatova zaplatkata my e 30 000 lv na tanker - gazovoz naprimer ... a na konteinera 18 000 - 19 -000 lv koeto ne e nikak malko kato se ima napredvid che prez povecheto vreme samo se epravi na nachalnik i komandori - poten voda ne pie ... no edin pat kato te okepazqt i go poemash celiq :)
12.
Всеки кораб
27.03.2024 09:58:37
1
1
ако е загубил тяга или управление , и се намира близо до брега, в река или канал, следва моментално да спусне аварийно котвите си, кото могат да се пускат и без ток !
Ако те не го спрат поради меко, кално дъно, то поне ще го забавят достатъчно и няма да направи големи поразии!
Това се учи още в първите капитански курсове!
11.
Kiro Breika
27.03.2024 09:57:52
2
0
Da samo v Panama e otgovornost na pilota i to zashtoto te zakachat s provolki na edni lokomotivcheta i te predarpvat ....
Inache za vsichk0 navsqkade kapitana e na topa i parvi obira parsata .. dori kogato spi ako nqkoi se odriska pak kapitana go poema napompan ... ama i zatova zaplatkata my e 30 000 lv na tanker - gazovoz naprimer ... a na konteinera 18 000 - 19 -000 lv koeto ne e nikak malko kato se ima napredvid che prez povecheto vreme samo se epravi na nachalnik i komandori - poten voda ne pie ... no edin pat kato te okepazqt i go poemash celiq :)
10.
Върнете ми 180кг лекарства ! В.З.
27.03.2024 09:55:01
1
0
Укрите не изграждат мостове те ги разрушават!
9.
Много си се
27.03.2024 09:42:58
0
0
Объркал . Ама защото не ти е професия и не си учил. Пилота не носи отговорност. Само Панама и Суец мисля вече . Запомни ,че винаги е капитана на топа .
8.
Журналя
27.03.2024 08:58:34
0
3
Пълни глупости. На борда е имало местен пилот водещ навигацията който винаги е много опитен, юридически той се води съветник на капитана който носи цялата отговорност. Очевидно става въпрос за технически проблеми на кораба, за съжаление капитана ще поеме цялата вина въпреки че много малко би могъл да предотврати. Изобщо не става въпрос за националност или атентат, просто поредният морски инцидент. Можеше съвсем реално да е българин а не украинец, каква лайняна версия щяхте да тръбите тогава.
7.
Kiro breika
27.03.2024 08:51:41
1
0
Tai parvo do filosofa s izgniliq most ... brato ti imash li si na ideq che tozi korab e okolo 100 000 tona taka grubo kazano i se diviji s edni 10-12 km/h ... daje ne mojesh da si predstavish kakva sila e tova .. nqma spirane moi chovek ...
A otnosno YEs sir ... polujenieto e tragichno na korabite sa masovo ... chapati i chop-chop .. demek indiici i filipince ... zgan sabrana ot kol i vaje ... nishto hubavo ne ni chaka... i posledno do bai ganio .. bratochka ukrainec kade stapi treva ne nikne ,, mnogo si prav .. tiq sa nai otvratitelnite nahalni i nagli kopelata sled tqh sa rashkite ... mislqt si che sveta im e dlajen i sa nai golemite kapaciteti ...
PS sorry za shlqkavicata ama nqmam kirilica na koraba i ne moga da instaliram zashtoto ima protekciq ot kompaniqta ...
6.
Kiro breika
27.03.2024 08:51:08
1
0
Tai parvo do filosofa s izgniliq most ... brato ti imash li si na ideq che tozi korab e okolo 100 000 tona taka grubo kazano i se diviji s edni 10-12 km/h ... daje ne mojesh da si predstavish kakva sila e tova .. nqma spirane moi chovek ...
A otnosno YEs sir ... polujenieto e tragichno na korabite sa masovo ... chapati i chop-chop .. demek indiici i filipince ... zgan sabrana ot kol i vaje ... nishto hubavo ne ni chaka... i posledno do bai ganio .. bratochka ukrainec kade stapi treva ne nikne ,, mnogo si prav .. tiq sa nai otvratitelnite nahalni i nagli kopelata sled tqh sa rashkite ... mislqt si che sveta im e dlajen i sa nai golemite kapaciteti ...
PS sorry za shlqkavicata ama nqmam kirilica na koraba i ne moga da instaliram zashtoto ima protekciq ot kompaniqta ...
5.
Бай Ганьо
27.03.2024 08:38:31
1
0
Украинец където стъпи, трева не никне!
4.
Баткивщина
27.03.2024 08:29:11
0
0
Mного УКРАИНци всъщност са РУСНАЦИ и трудно се прави разлика кой какъв и за КОИ служби работи
3.
ХааааХа
27.03.2024 08:22:50
1
2
Тези тъпаци вместо да пращат ракети на фашистите в Украйна да си бетонират, подсилят изгнилите мостове. Един кораб цял мост срина. Утре ще им падне изгнилото метро лайняно. Цялата им кочина е такава срината, с Русия и Китай тръгнали да се мерят. Флагман първи реагираха, браво
2.
Ми то
27.03.2024 08:16:04
0
0
Хубаво капитана е украинец ама всичко надолу е всичко друго но не и професионални моряци . И още ще има . Но нали нашите си ги харесват да си работят с тях . OK sir не е достатъчно за да плава кораб .
1.
Кой нормален би го повярвал ?
27.03.2024 08:09:01
0
0
...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори