×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри)


Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри)
Един от петимата еднакво облечени яки мъже, които са се грижили вратите да са плътно затворени, за да останат повече хора пряко на прицела на терористите
26 Март 2024, Вторник, 19:27 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

„Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей

Шестима яки момчета, изглеждащи като тайни полицаи, са се погрижили вратите на изходите на залата в Международния изложбен център „Крокус“ да бъдат затворени секунди преди началото на стрелбата там. Това става ясно от видео, което се разпространи вирусно в социалните мрежи. Шестимата са облечени еднакво – със сини пуловери и сини джинси и са еднакво набити. Те са застанали в радиус от пет метра един от друг. В началото снимат обстановката с телефоните си. А буквално преди първите изстрели един подир друг започват да крещят и заповядват: „Затваряйте вратите“. До момента няма никаква официална информация кои са тези хора.

Видеото бе излъчено и в предаването на руския журналист Антон Хардин, който живее на Запад. Той разкрива още много странности около терористичния акт, отнел живота на повече от 130 души. Подробностите са във видеото по-долу.

Междувременно докторът на историческите науки Валерий Салавей, който в момента е единственият останал на свобода опозиционер в Русия, заяви в интервю от дома си в Москва, че случилото се е по всяка вероятност „началото на битката за власт в Кремъл“. На 26 октомври миналата година д-р Салавей обяви, че руският президент Владимир Путин е починал от рак, а на негово място е поставен двойник, намерен в Беларус, на когото е извършена пластична операция. Властта в Кремъл се е озовала в ръцете на няколко клана, начело на които стои секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев. „Те имаха джентълменско споразумение да оставят нещата такива каквито са до изборите, а да се договорят за разпределението на властта след това.

Патрушев обаче е идеологически обременен съветски апаратчик и неговите представи за Русия са в тази посока. Той смята да извърши национализация и да отстрани конкурентите за властта, като постави начело на страната сина си Дмитрий. Това никак не се харесва на останалите представители на клановете. Очакваше се те да се скарат сериозно, което в един момент да придобие обществено проявление.

Терористичният акт в „Крокус“ може да се разглежда като началото на това проявление. Данните, с които разполагам, и онези, които са достъпни официално, подсказват, че това е по всяка вероятност организирано мероприятие под чужд флаг.

Руските тайни служби има солидни възможности в ислямския свят, включително да направляват подобни събития и в Западна Европа. Но доколкото в момента битката е за Кремъл, ние ще бъдем свидетели на сериозна криза, която ще надмине всичко онова, което Съветският съюз преживя при разпадането си в началото на 90-е. Това ще е нещо, което още не се е случвало в Русия с много подобни проявления в съвсем скоро време“, каза той.

Валерий Салавей обяснява факта, че е на свобода въпреки всичко, което говори, с това, че е лицето на едната от групировките, оформили се в Кремъл след 26 октомври 2023 г.: „Те търсеха човек, който да застане с лицето си пред хората. Предложиха на няколко изявени журналисти, но всички се уплашиха и отказаха. Аз се съгласих. В замяна получих от тях гаранции за сигурност и неприкосновеност, макар в Русия днес никои гаранции да не важат на 100%“. В предишно свое видео той призова руснаците да се запасят с хранителни стоки, защото в предстоящата криза, която ще обхване Русия, доставките ще бъдат една от първите жертви.

 




42
Коментара по темата
42.
Българин
29.03.2024 19:18:47
0
1
Сащ Великобритания Украйна да терористи те няма да спрат ще опитат отново да извършат атентат в Русия . Сащ Великобритания Украйна са бесилни те са заплаха за демокрацията. Русия трябва да заличи тази измет
41.
полк. Дъглас Макгрегър пред Redacted
28.03.2024 20:33:21
1
1
Български СМИ:
"Дъглас Макгрегър: Зеленски прибягва до терор като агонизиращо смъртно ранено животно.
ЦРУ и МИ6 са му съдействали за атентата (ВИДЕО)"
https://trud.bg/дъглас-макгрегър-зеленски-прибягва-до-терор-като-агонизиращо-смъртно-ранено-животно-цру-и-/
Това е интервюто с Дъглас Макгрегър, включете субтитри и бълг.превод на субтитрите:
https://youtu.be/gjM9Uz_6hOE?t=75
„Това беше ПОСЛЕДНАТА капка за Украйна, всичко свърши“ полк. Дъглас Макгрегър
Redacted с Клейтън Морис
40.
Виктория Нюланд е отговорна
28.03.2024 13:33:24
1
3
Джими Дор сравнява Виктория Нюланд с Гьобелс и Хитлер.
Нюланд е отговорна за ужасяващата терористична атака в Москва, "този Гьобелс в антуража на Хитлер" Това заяви американският публицист Джими Дор (The Jimmy Dore Show):
https://youtu.be/2NTzXuep99s
Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд не подаде оставка, тя беше уволнена за това, че е подготвяла ужасяваща терористична атака в Москва.
Бившият разузнавач Тони Шафер се съгласява, припомняйки, че Нюланд открито е заплашила Русия с "неприятна изненада".
Ето я Виктория Нюланд, преди да се пенсионира. Въпреки че сега вече чух, че тя е била уволнена, защото е организирала тази терористична атака. Но ето какво обеща тя няколко седмици преди атаката.
ВИКТОРИЯ НЮЛАНД, бивш заместник-държавен секретар на САЩ: Г-н Путин ще получи някои приятни изненади на бойното поле.
ДЖИМИ ДОР: "Той ще получи някои хубави изненади." Малко по-късно тя прави същото изявление. Виждам. Ето го.
39.
Кой изтри вота по коментарите?
28.03.2024 02:22:26
0
1
Малиии, флагман са нулирали вотовете по коментаритe!
38.
"Украйна е отговорна, а не ISIS"
27.03.2024 17:27:30
2
1
Анонимните:
"Московският терор: Украйна е отговорна, а не ISIS"
https://cutt.ly/yw3elXAg
https://www-anonymousnews-org.translate.goog/meinung/moskau-terror-verantwortlich-ist-die-ukraine-und-nicht-isis/?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=bg
Снимката казва всичко:
https://www.anonymousnews.org/wp-content/uploads/2024/03/fce12421738c87ff5ab1c061b3a5681f.webp
Ислямистки лидер: Владимир Зеленски, президент на Украйна
Украинската тайна служба ГУР е научила всичко за тероризма от ЦРУ. Но все още напълно начинаещ, той направи серия от небрежни грешки, които доведоха до това Украйна да бъде обвинена за терористичната атака в Москва вместо ISIS-K.
37.
следите водят до Киев
27.03.2024 17:19:57
1
1
Москва съобщава за арест на всички терористи, следите водят до Киев
Появи се потенциален ръководител на име Абдуло Буриев. Турските разузнавателни служби по-рано го идентифицираха като контакт на ISIS-K, или Wilayat Khorasan, в Афганистан. Един от членовете на командването на Крокус каза на ФСБ, че техният „познат“ Абдуло им е помогнал да купят колата за операцията.
И това ни води до огромната кутия с червеи, която да сложи край на всички тях: ISIS-K.
Към 2020 г. предполагаемият емир на ISIS-K е афганистански таджик Санаула Гафари. Той не е бил убит в Афганистан през юни 2023 г., както рекламираха американците: в момента може да е в затвора в Белуджистан, Пакистан.
И все пак истинската личност тук не е таджик Гафари, а чеченецът Абдул Хаким ал-Шишани, бивш лидер на джихадистката група Аджнад ал-Кавказ („Войници на Кавказ“), който се биеше срещу правителството в Дамаск, Идлиб, след което избяга в Украйна поради репресиите на Hayat Tahrir al-Sham (HTS) – в още един от онези класически спорове между джихадистите.
Шишани беше видян на границата близо до Белгород по време на скорошното нападение, планирано от украинските тайни служби в Русия. Наречете го друг вектор на „неприятни изненади“.
Шишани беше в Украйна повече от две години и получи гражданство. Той всъщност е истинската връзка между жестоките пъстри банди на Идлиб в Сирия и ГУР в Киев – тъй като неговите чеченци работеха в тясно сътрудничество с Джабхат ал Нусра, която беше практически неразличима от ISIS.
Яростно против Асад, против Путин и против Кадиров, Шишани е класическият „умерен бунтовник“, който беше рекламиран от години от ЦРУ и Пентагона като „борец за свобода“.
Някои от четиримата нещастни таджики изглежда са следвали идеологическата/религиозна индоктринация в интернет, разпространявана от Wilayat Khorasan, известен още като ISIS-K, в чат стая, наречена Rahnamo ba Khuroson.
Играта за индоктриниране се оказа контролирана от таджик, Салмон Хуросони. Той е човекът, който направи първата стъпка, за да вербува командоса. Khurosoni може да е пратеник между ISIS-K и ЦРУ.
Проблемът е, че начинът на действие на ISIS-K гарантира, че нито една атака не изисква дори шепа долари: обещанието е рай чрез мъченичество. Но в този случай изглежда, че самият Хуросони е одобрил наградата от 500 000 рубли.
След като водачът Буриев предаде инструкциите, командването изпрати баята – клетва за вярност на ИД – на Хуросони. Украйна може да не е била крайната им дестинация. Смята се, че друга връзка с чуждестранно разузнаване – неидентифицирана от източници от ФСБ – ги е изпратила в Турция и след това в Афганистан.
Точно там може да се намери Хуросони. Khurosoni може да е бил идеологическият мозък на Crocus. Но най-важното е, че той не е клиентът.
Руският военен кореспондент Марат Хайрулин за британската следа при нападението в кметството на Крокус, част 1:
Терористична атака в Москва: Таджикска следа води до британците
Лондон извади стари скелети от гардероба
https://t.me/voenkorkhayrullin/2343
Част 2:
https://t.me/voenkorkhayrullin/2344
36.
Всички разбрахме,че КГБ стои зад атентата
27.03.2024 08:04:13
1
4
Дано да оцелее този журналист.
35.
Пълни глупости
27.03.2024 06:44:12
0
1
В днешни дни е невъзможно да се предотврати тер. акт. Не може да сложиш тежко въоръжени хора пред всеки обществен обект. Въпроса е кой е поръчителя. Който поръчва и плаща, той е изрода, заедно с извършителите.
34.
Пълни глупости
27.03.2024 06:43:30
1
0
В днешни дни е невъзможно да се предотврати тер. акт. Не може да сложиш тежко въоръжени хора пред всеки обществен обект. Въпроса е кой е поръчителя. Който поръчва и плаща, той е изрода, заедно с извършителите.
33.
Пълни глупости
27.03.2024 06:42:52
0
1
В днешни дни е невъзможно да се предотврати тер. акт. Не може да сложиш тежко въоръжени хора пред всеки обществен обект. Въпроса е кой е поръчителя. Който поръчва и плаща, той е изрода, заедно с извършителите.
32.
Уаааа
27.03.2024 00:56:37
3
1
Не знам кой ще се върже на такава глупост!
То ако беше така, те нямаше да се облекат еднакво.
Путин се издъни за пореден път. Дори и да му е направена постановка от свои за да го компрометират или пък от украйнци, след предупреждението на американците на което той се присмя, цялата отговорност е негова.
31.
да, бе, да
27.03.2024 00:40:44
1
2
И за моста в Балтимор, дето го бутна кораб-влекач, пак Путин бил виновен?
Оказа се, обаче, че капитанът на кораба бил 52 год. украинец, а всичко било нарочно:
Лара Логан: „Срутването на моста беше целенасочено действие – агенциите за сигурност го знаят“
Генерал-лейтенант Флин: "Инцидентът с черния лебед"
https://cutt.ly/sw99Go5o
30.
Божка, мноо си зле
26.03.2024 22:54:41
0
0
Бoжката е по-пoсредствен и от 9станалите във флaгман даже
29.
Божка, мноо си зле
26.03.2024 22:53:58
0
0
Божката е по-посредствен и от останалите във флагман даже
28.
Сър Стенли Ройс - бащата на грубия секс!
26.03.2024 22:14:51
1
1
Постановка на Путин е всичко!
27.
24
26.03.2024 22:00:47
0
0
По безмислена глупост още никой не е писал, идиот такъв. За какво ти е да го откриваш бе тъпир ? Проблема е в сайта,наркоман малоумен суполив.
26.
24
26.03.2024 21:59:32
0
0
По безмислена глупост още никой не е писал, идиот такъв. За какво ти е да го откриваш бе тъпир ? Проблема е в сайта.
25.
24
26.03.2024 21:58:48
0
0
По безмислена глупост още никой не е писал, идиот такъв. За какво ти е да го откриваш бе тъпир ? Проблема е в сайта.
24.
следене
26.03.2024 21:50:55
0
0
Ако се публикуват два коментара един след друг е лесно да се открие писача.
23.
Критично мислене трябва!
26.03.2024 21:22:11
0
1
Много ясно че са от службите! Получена е оперативна информация че може да има атентат преди това, където ще има голямо струпване на хора!
Само че не са знаели къде ще бъде!
Добре че са затворили вратите иначе щеше да има още убити!
Това е на терасата, а терористите са излезли долу на сцената и има видеа как стрелят нагоре към терасата понеже вратите са били затворени и не са имали достъп!
22.
Критично мислене трябва!
26.03.2024 21:21:22
0
0
Много ясно че са от службите! Получена е оперативна информация че може да има атентат преди това, където ще има голямо струпване на хора!
Само че не са знаели къде ще бъде!
Добре че са затворили вратите иначе щеше да има още убити!
Това е на терасата, а терористите са излезли долу на сцената и има видеа как стрелят нагоре към терасата понеже вратите са били затворени и не са имали достъп!
21.
Go4oolu
26.03.2024 21:16:26
0
1
Божкооооооооооо......ооооооо......много си злеееее....
20.
!!!!!!!!!!!!!!!!!
26.03.2024 21:15:46
0
3
Флагмани, вижте изгнилия мост в САЩ в Бълтимор днес където падна блъснат от кораб. Десетки коли паднаха във водата, има много жертви. Скоро и метрото им ще падне на тези банановите американски боклуци. Самостоятелно някоя статийка за това няма ли да напишете ?
19.
!!!!!!!!!!!!!!!!!
26.03.2024 21:15:10
0
2
Флагмани, вижте изгнилия мост в САЩ в Бълтимор днес където падна блъснат от кораб. Десетки коли паднаха във водата, има много жертви. Скоро и метрото им ще падне на тези банановите американски боклуци. Самостоятелно някоя статийка за това няма ли да напишете ?
18.
Бай Колю
26.03.2024 21:07:00
0
4
Дааа, както взривиха северен поток така и организираха този теракт, така и убиха затворника. На ЕС в този вид му се види края, жалко че пак сме от грешната страна, ама ни е простено все пак сме народ със Стокхолмски синдром !
17.
до независимия
26.03.2024 20:54:58
0
1
пич, не ме яд, че си тъп. яд ме е, че си неграмотен. не можеш да пишеш на български, а пък иначе акъл даваш и мнение изразяваш. Ей заради такива като теб в България няма референдуми.
16.
Бай.....
26.03.2024 20:33:17
3
1
Русороб и дебил:
Путин е стар джудист, каратист, шофьoр на самолет, на Камаз, разведчик, мент, главнокомандващ на непобедима армия, така че няма как да не му вярваме, че в Киев има "нацистки режим" и нациките стоят зад атентата.
Дали ватенките вярват на императора с Москвича?
Амиии от връхна дреха ватенка с резиновьlе сапоги, всичко се очаква!
15.
Бай.....
26.03.2024 20:32:20
4
1
Русороб и дебил:
Путин е стар джудист, каратист, шофьoр на самолет, на Камаз, разведчик, мент, главнокомандващ на непобедима армия, така че няма как да не му вярваме, че в Киев има "нацистки режим" и нациките стоят зад атентата.
Дали ватенките вярват на императора с Москвича?
Амиии от връхна дреха ватенка с резиновьlе сапоги, всичко се очаква!
14.
АНАЛизатор
26.03.2024 20:05:07
4
0
Путин пак сгафи! Толкоз са елементарни, че винаги се дънят!
13.
Батман
26.03.2024 20:01:52
4
0
Русия така или иначе ще се разпадне в този си вид, въпрос на време, исторически няма нито една империя или диктатура да не се е разпаднала. Можем само да гадаем какво се случва там, чисто исторически в Русия винаги следва мазало след военна излагация.
12.
Христо Грозев
26.03.2024 19:59:20
0
4
Последно !?
Умрелият преди година от рак Путин е направил това ли ?
Значи и Навални не е убит от Путин а от беларуският му двойник.

Курило или Раднево но без специализирана помощ няма да премине от само себе си !
11.
божу
26.03.2024 19:57:52
0
1
кравата е полуидиот
10.
nezavisim
26.03.2024 19:56:35
1
0
Abe pisman novinai,kade gi namirati tezi palycovci ! Vzemete se v race-kraino vreme e . Tolkova mnogo li se strahuvate ot SEM. A moge ida ste naistina galki dusici pazeiki mizernitr si zaplati!!!!
9.
божу
26.03.2024 19:55:45
0
1
кравата е полуидиот
8.
nezavisim
26.03.2024 19:52:07
1
0
Abe pisman novinai,kade gi namirati tezi palycovci ! Vzemete se v race-kraino vreme e . Tolkova mnogo li se strahuvate ot SEM. A moge ida ste naistina galki dusici pazeiki mizernitr si zaplati!!!!
7.
ВВП
26.03.2024 19:43:55
0
5
Божко е хубаво да намали ред булчетата , не му действат добре , сините пуловери са стюарди които ангажират организаторите , така е по цял свят , какъв е мотива на службите да уплашат народа си , или на Путин със 76 милиона гласували за него да прави всичко което е планувано …И то точно в момент в който си притиснал противника в ъгъла ….Божидар по-скоро да се запита защо един от заподозрените поръчители Данилов заедно с Буданов , беше уволнен днес от Зеленски ..там е “заровено кучето “ за което говори днес ВВП и Бортников ат ФСБ…
6.
1
26.03.2024 19:43:00
3
0
само нашите путлеротъпаци не могат да го разберат
5.
Професорът
26.03.2024 19:42:40
0
2
дрън дрън ярина
4.
1
26.03.2024 19:42:24
3
1
само нашите путлеротъпаци не могат да го разберат
3.
*********
26.03.2024 19:36:18
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
2.
Fakir
26.03.2024 19:35:29
0
0
Тъмна Индия......
1.
Fakir
26.03.2024 19:34:32
0
0
Тъмна Индия......
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради
В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори