×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас заяви лидерски амбиции в туризма за 2024 година


Бургас заяви лидерски амбиции в туризма за 2024 година
Председателят на ОбС Бургас Михаил Хаджиянев, с Радовеста Стюърт, директор на ОП "Туризъм" и Манол Тодоров, зам.-кмет по туризъм на Бургас
18 Март 2024, Понеделник, 18:17 ч.
Автор: Флагман.БГ, снимки: Иван КОЛЕВ

Експерти, представители на местната и национална власт се събраха за дискусионната среща "Развитието на туризма в Бургас"

Отчет за изминалия туристически сезон, представяне на рекламната стратегия за Сезон’2024, водещи събития  и дискусия за проблема с концесионера на Летище Бургас събра депутати, общински съветници, заместник–кметове, представители на хотелиерския, транспортния  бранш и медии на среща-дискусия за „Развитието на туризма в Бургас“.

 „Това е широка дискусия по една от най-важните теми за нашия град – туризмът. Днешната среща е част от поредица такива, които като председател на Общински съвет – Бургас ще инициирам. Туризмът е основополагащ елемент в нашата икономическа дейност, в цялостен социален и икономически аспект. Затова и срещата днес е съвместно с Консултативния съвет по туризъм към кмета на община Бургас – една работеща структура, изключително продуктивна и открита, която генерирa успешните идеи и инициативи” , каза Михаил Хаджиянев, председател на Общински съвет-Бургас, който откри срещата.

Той подчерта, че се работи върху нов Проектоустав за обединяване на всички черноморски общини от цялата област, с цел финансиране на нови авиолинии.

„Разпределил съм докладна записка към всички постоянни комисии и нямам съмнение, че всички те ще я гласуват единодушно. Тя е свързана със създаването на „Алианс Българско Черноморие“ през 2021 година, където ще искаме да прекратим участието на Бургас, защото се касае за некоректно отношение, няма никаква реклама за Южното Черноморие, а ние няма да позволим да се подиграват с усилията на Община Бургас и да нарушават интересите на съгражданите ни”, добави Хаджиянев.

Модератор на инициативата „Развитието на туризма в Бургас” бе Радовеста Стюърт, директор на ОП „Туризъм“. Тя представи  доклад за изминалата 2023 година и направи своеобразно сравнение за показателите и развитието на туризма спрямо предходните две години, запознавайки присъстващите с дневния ред на събитието.

От представените доклади стана ясно, че Бургас бележи ръст на вътрешния пазар с 8.6 % спрямо 2022 година и 19.4 % спрямо 2021 година. Чуждестранните туристи също са с 14 % повече, ръст има и в леговата база за местата за настаняване - от 8072 през 2023 са се увеличили на 12 298.

„Бургас търси целогодишна заетост. Тази година отправяме поглед към спортния туризъм, популяризирането на нова информационна платформа, а на 15 август ще отбележим една голяма годишнина – 10 години туристически комплекс остров Света Анастасия.”, допълни Радосвеста Стюърт.

 На срещата бе презентиран и най-новият рекламен видео клип на Бургас за сезон -2024. Зам.-кметът по Стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата Весна Балтина представи ползите от иновативния проект за Анаеробната инсталация в контекста на туристическия бизнес 

„Разчитам на обратната връзка на хотелиерите и ресторантьорите. Искаме да работим в тясна връзка с тях, за нас са важни всички сигнали и препоръки. Към момента тече актуализация на приложението Смарт Бургас, предвидили сме да раздадем биоразградими торби за събиране на боклук и ежедневно извозване на отпадъците. Работата на анаеробната инсталация е 24 часа в денонощие, което означава реагиране по всяко време”, сподели зам.-кметът по „Стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата”

Зам.-кметът по „Култура и вероизповедания” Диана Саватева представи презентация на тема „Култура и туризъм – взаимодействие и синергия”. Тя постави фокус върху емблематичните събитията в културната програма и интегрирането на независимия  сектор.

Сред водещите събития са Spice music festival, Teen boom fest, Пясъчният фестивал , филмовите и фолклорни фестивали.

Тази година, в дните 6-8 юни, ще се проведе и първото издание на Международен литературен фестивал на страните от черноморския регион. Бе презентирана и концепцията „Бургас привлича, Бургас създава, Бургас излъчва,” както и първите 14 тематични уикенда за 2024, които се превърнаха в запазена марка на града.

Акцентите на Сезон 2024 г. – спортен туризъм и фестивален туризъм представи Манол Тодоровзам. – кмет „Спорт и туризъм”.

„На Бургас му се носи славата на „Спортна столица”, това го казват всички промоутъри, клубове и организации. Тук има перфектна спортна инфраструктура. Ние вече сме готови да приемем големи лагери и ще работим в тази посока. Сред важните спортни събития са Купа Дейвис в тениса, баскетболни турнири, през април ще има спортна купа по акробатика, събития с бойните спортове  с участието на големи звезди от ММА, а домакинството на града ни ще бъде избрано пред това на Истанбул и Букурещ. Бургас ще е домакин на международния Гимнастически фестивал „Златни години“ Golden Age Gym Festival за хора над 50 години, вече са регистрирани над 2000 участници”, коментира още Манол Тодоров.

Андрей Рунчев, депутат и зам-председател на Комисията по „Транспорт и съобщения” в Народното събрание, и общинският съветник Евелина Михалева, председател на Комисията по транспорт и безопасност на движението, насочиха разговора към Летище – Бургас, важна тема сред общините в целия регион. Събитието се реализира по съвместна инициатива на бургаските общински съветници, председателя на местния парламент Михаил Хаджиянев и Консултативния съвет по въпросите на туризма към кмета на Община Бургас.




В категории: Бургас


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
12
Коментара по темата
12.
Георги Иванов
19.03.2024 12:19:57
0
2
За съжаление Бургас по Гербово време се превърна в едно голямо село, въпреки инвестициите които направиха. Няма нощен живот, в центъра няма едно заведение. Събота и неделя центъра е като в Припят, всеки бяга на село. Черноморец играят финал за купата на България след 50 години залата полупразна. Само гербаджийските фирми и Караненов поизпраха някой милион. Летището празно с един полет на ден. За съжаление всичко в този град приключи, ако не е сезона ще приличаме на Сливен и Ямбол. Производство няма, работни места също. Само прекупвячи, търговски представители и продавачи на кюфтета и кебапчета.
11.
наблюдателен
19.03.2024 10:00:43
0
3
Колкото и да се опитват да го разтягат, туристическия сезон в региона с тази инфраструктура и с тези туристичеси услуги е три месеца през лятото, който естествено не може да се конкурира с този в Гърция, Турция, а вече и с Албания. Дали 2.5млн.лв реклама на региона насочени към тразиционни пазари, ще доведе до повече туристи, ще покаже статистиката за броя нощувки. Най-вероятно отново ще видим усвояване на пари без видим ефект за туризма и региона
10.
Янко
19.03.2024 09:20:30
1
2
Обществеността незабавно трябва да осъществи натиск за увеличаване на заплатите на членовете на Общинския съвет и най-вече на председателя им - ами вижте го, милият, едно делово сако не може да си позволи да си купи, жал ми става.
9.
и тоя плондер
19.03.2024 08:11:08
1
6
навсякъде намесен. Голям специалист и компетентен по всички въпроси. Я се поспри малко. Та полиция ли не вика да му дават отчет, та пожарна ли и сега с туризъм се е захванал.
8.
работа работа работа
18.03.2024 21:55:59
0
17
Една ДУПКА на площад"Тройката" в центъра на града НЕ могат да запълнят Туризъм ще правят
7.
Милена
18.03.2024 20:00:47
0
18
Шегобийци, Бургас Не е лидер
6.
Бургазлия
18.03.2024 19:33:35
1
26
Пълни безделници и хрантутници, търсещи облаги.
5.
5
18.03.2024 18:58:06
1
13
свинчо мишо разправяше Биткойн измама взе $18000 до 72000
4.
До 1
18.03.2024 18:50:26
1
15
Не само той спи. И една друга даскалица си подремва сладко на наш бюджет!
3.
Бургас на крачна спирачка
18.03.2024 18:40:17
1
32
Едни и същи-мазни герберски физиономии и тук- там някой машмурок- еднодневка
2.
batebogo
18.03.2024 18:38:46
1
28
Мили мишлета, оправете си инфраструктурата, спрете да се учите на наш гръб, и инвестирайте нашите пари в неща от които имаме нужда, а не в кухи проекти със съмнителен бюджет и изпълнители.
1.
Бургазлията
18.03.2024 18:34:02
0
18
Дракалиев си спинка сладко!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори