×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кирил Петков изненадан от ГЕРБ, загрижен е за нотариусите, джуджетата и елфите


Кирил Петков изненадан от ГЕРБ, загрижен е за нотариусите, джуджетата и елфите
Мария Габриел може да вземе папката и да довършим тези 2-3 изречения, които ги притесняват, каза бившият премиер Кирил Петков
18 Март 2024, Понеделник, 09:39 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Съпредседателят на ПП призова Бойко Борисов да мисли държавнически, защото ако се стигне до избори, ще загубим шанс за еврозоната

Искам да кажа на Бойко Борисов да мисли държавнически, защото с тази социология, отивайки на избори, нищо няма да променим, но ще загубим шанс за еврозоната. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Прекарах вечерта с надеждата, че утрото е по-мъдро от вечерта, сподели той, след което водещата Мария Цънцарова го изненада с въпроса „с кого“, на което съпредседателят на „Продължаваме промяната“ отговори с „ами сам“, но след това заговори в множествено число. „Събудихме се тази сутрин. Де факто не разбрахме снощи какво се случи“, призна той.

Цънцарова обаче го пита за дамите, с които предната вечер се е срещал, не са ли се виждали отново, а той с усмивка отговори, че не ги е виждал, но бил готов по всяко време. „Като изляза от студиото, може веднага да отида на среща“, изтъкна Петков. 

„Вчерашният ден беше изненадващ. След като прекарахме много дни, пишещи това споразумение, бяхме оптимисти“, добави той.

„В „120 минути“ Асен Василев каза, че сме оптимисти. В 18 часа снощи колегите ни казаха, че са готови да се върнат към първоначалната уговорка. Тя беше да има управление 18 месеца, да има ротация по средата на премиерите, а министрите да се сменят само при взаимно съгласие. Ние даже се зарадвахме – казахме „аха, хората решиха да си спазят думата за това, което се бяхме уговорили преди 9 месеца“, заяви бившият премиер. 

„Ние приехме желанието на Мария Габриел да е и министър-председател и министър на външните работи. Спорихме много, но накрая отстъпихме, защото решихме, че трябва да направим крачка назад. Акад. Денков щеше да е вицепремиер по европейските въпроси“, добави той.

„Основните моменти от споразумението са, че става дума за следващите 9 месеца. След това - два пъти по 15 месеца. Така управлението става четири години. На първо място ограничаваме плаващите мнозинства. Оттук нататък трябва да имаме общо съгласие по всички дейности, които се случват в парламента и в правителството. Плаващите мнозинства бяха точка на раздор, когато с няколко гласа на „Възраждане“, ИТН и ДПС се обръщаше мнозинството. С преговорния екип нямахме проблем“, разказва съпредседателят на „ПП“.

„Написахме споразумението. Имахме на два пъти дискусии по темата. Нямаше проблем с преговорния екип. Опитах се няколко пъти да направя връзка с Бойко Борисов, но нямаше отговор. При регулаторите решихме, че няма да има квоти и ще направим прозрачен процес – обществени организации да предлагат, ние да припознаваме, да минаваме през етапи през различните комисии в парламента. Процесът ще е бавен, но много отворен. Казахме, че регулаторите ще се попълват на база индивидуални качества на кандидата“, добави той.

„Следващата голяма тема е съдебната система. Имахме дълъг дебат, в който казахме, че искаме да търсим допълнително мнозинство, но нито една друга партия да няма гарантирано място на масата. С други думи – заедно търсим гласове и заедно преговаряме. Колегите искаха да има рестрикция и ограничение с евроатлантическото мнозинство, но това ни притесни, че даваме място на ДПС“, заяви Петков. 

„Не искаме на ниво споразумение една партия да бъде с гарантирано място на масата. Ако ограничим в споразумението и махнем „Възраждане“ и БСП, а от ИТН не са достатъчни – това означава, че има гаранция за ДПС. Ние казваме, че не ограничаваме никого на партиен принцип. Заедно търсим мнозинства. Заедно търсим на база най-добрите кандидати, но без партийни гаранции“, добави той.

„Последната точка беше за реформа в службите. Ние искахме реформата там да е в споразумението и да започне в следващата пленарна сесия. Колегите имаха проблем с дефинирането на точната дата за започване на реформите. Предпочитаха да има открито и отворено говорене за тази реформа. От наша гледна точка 9 месеца говорихме за реформи, които не се случват. Искаме в следващите 9 месеца да имаме дефиниции. Сложихме като дата 31 юли 2024 година като крайна датата за започване на реформите в службите“, изтъкна депутатът. 

„Чувството беше, че остават 2-3 изречения, които да се дооформят. Вчера колегите ни изненадаха, че не могат да подпишат този договор и са готови на първоначалната уговорка за Министерския съвет. Това споразумение се оказа пречката. Това е обръщение към тях. Мария Габриел може да вземе папката от президента и в следващите седем дни да довършим тези 2-3 изречения, които ги притесняват от споразумението. Нищо не предполага папката да се върне празна и да идем на избори“, подчерта той.

„В бъдеще няма да влезем в никакво управление, ако тези основни реформи – съдебна реформа, регулатори и служби, не бъдат започнати“, каза Петков. 

„Явно има разлика между това, което преговорният екип постигна в това споразумение, и когато са седнали на ниво лидери в ГЕРБ. Минали са го и са казали, че тези договорки не работят за тях. Това не са наши реформи. Това са общи реформи“, добави той.

„На хората им омръзнаха от приказки. Искаме да ги направим, защото иначе остава чувството, че театралничим, каза народният представител, след като водещият Златимир Йочев го пита дали е случайност, че две години след ареста на Бойко Борисов, в нощта на прошка лидерът на ГЕРБ е поставил „промяната“ в ситуация, в която да му се молят да управляват заедно.

"Никой не се моли. Има държавническо чувство за отговорност. Няма лична молба", заяви Петков. 

"Има видеоклип, на който се вижда как казвате, че мястото на Борисов е в затвора, а сега го призовавате за мъдрост. Това тежи ли ви", попита водещият. 

"На мен би ми тежало да погледнем след три години назад и да видим, че сме изгубили още три години, че имаме още нотариуси, джуджета и елфи“, коментира депутатът. 

„Стана като приказен свят. Или си беше. Ако на моите три дъщери трябва да дам завет, при който сме оставали приказни герои в съдебната система, в регулаторите, в службите, аз моля не партийно, а за отговорност нашите деца да не живеят в приказка на ужасите. Днес можем да кажем – отиваме на изборите, късаме споразумението, забравяме за реформите и се връщаме в старите времена на мътно, сиво, мафиотско грабителство и корупция“, добави той.

„Приемаме тяхното предложение – само премиерите да се ротират, а Мария Габриел ще е и външен министър. Не можем да влезем в управление, в което ще се залъгваме, че реформите ще бъдат направени, но да не ни стиска да подпишем споразумение, в което ясно да се дефинират“, подчерта бившият премиер. 

Според него е било постигнато съгласие Росен Желязков да бъде министър на иновациите.

„ГЕРБ си запазват позицията за вътрешен министър. Ако те искат Калин Стоянов, ще си го оставят. Ще имат и министър на образованието. За иновациите се съгласихме Росен Желязков да е министър. Ще поемат и министерствата на културата, и на околната среда. Няма много смисъл да правим уговорки, ако те не се спазват. Разбираме, че трябва да се движиме към по-равно представителство в Министерския съвет. Готови сме да направим по-добра за тях позиция в следващите 9 месеца“, уверява Петков. 

„Ако след този период, тези реформи, за които си говориме тука, са постигнати, ще стигнем до балансирам Министерски съвет“, добави той, а след като водещият го пита дали това означава 50:50%, отговори с „да“.


В категории: Политика


Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
18
Коментара по темата
18.
ТБС
18.03.2024 20:07:04
0
1
Пелтечещия, немигащия и останалата малоумна секта са загрижени за състоянието си, положението си и жевотеца си, и с право. До утре ще кървят от всяка разпрана дупка, щото баце в момента не е с двеста, а с 400 ги врътка. Джуджето е изтощен от гърчене, Абе баси унижението. Съжалявам всички, които гласуват за тая сган, но пък си го заслужават.
17.
дебили бургас
18.03.2024 16:19:21
0
6
Кирето лайното защо го публикувате. Той е за психото, олигофрен по рождение.
16.
А той?
18.03.2024 13:23:56
1
10
Киро простото е загрижен вероятно за завода за електромобили в Ловеч! Който се провали с гръм и трясък чрез фалит! Или за авиолинията София Скопие! Как може човек да е толкова самоуверен, а да не е показал че 1 копче не може да привлече инвестиция? Изумителна липса на капацитет!
15.
Плъха Денков
18.03.2024 12:50:36
3
6
Циркаджилъкът свърши.
...
До сега бяха само лафове, локуми, Тиквеников плашеше (така както се плаши куче с кокал), Корсар Мореплаватела, владетела на моретата около Росенец - Ристю плашеше Мара Жирафата че ще я клепе из Европата и след като Киро Гнидата обяви че не го е страх, Леля Асена пак стана финансов министЕр, пак ще държи чувала с пачките въпреки заканите на Тиквеников, който сега ще го духа по Харвардска рецепта.
...
Цирка свърши, плебеите са доволни и стадото блее щастливо!
14.
Rtf
18.03.2024 11:58:18
3
12
Киро, ставай! Че Асен пътува към Сарая да прави усни упражнения на кафе с вазелин, но какво разбират едни курсисти ,необразовани от Космос и астронавтика.
13.
асен
18.03.2024 11:08:15
5
10
Не няма да се счупи държавата тя отдавна е счупена от както тези малоумници са на власт Хората искат избори и ПП завинаги да се изметат от страната все се е крало ама тия поставиха рекорд да ходят да си ядат пиците с кристали навън и никога повече да не се появяват тук
12.
XX
18.03.2024 11:05:23
7
16
Тиквата е права да унищожи ПП изцяло! Успех!
11.
XX
18.03.2024 11:03:19
5
9
До 2

И какво като Тиквата е бил комунист?
И целият род на цветан цветанов са били члнове на БКП. Същото с терзиев, същото с плевнелиев - кадровчика на ДКМС и БКП в ВМЕИ София, същото с дайнов - обещаващ кадър и стипендиант на ЦК на БКП.
Към 1 милион са били комунистите и аз личо не виждам нищо лошо от това.
Лошите са гореизброените кадровчици, доносници и въртиопашки.
И да не забравя сДС проминентите соломон паси и александър йорданов - първи евроатлантици, които 1990 г. подкрепиха Луканов да няма лустрация на ДС доносниците и БКП секретарите (като башата на плевнелиев).
10.
я
18.03.2024 11:02:06
8
16
Кире ти си умен само за Лена иначе си пълен тъпунгер даже за това време което си в нашата страна и български не можа да научиш ами ги ръсиш едни за шоу на народа Е с тази твоя висока образованост в кавички как искаш да управляваш държава или тати ти каза че си супермен и ставаш за всичко И не се притеснявай за Еврозоната с Кокорчо скоро няма да ни приемат там некадърници нещастни съсипахте страната с лакомията си
9.
В 12.00 Бойко може да счупи държавата
18.03.2024 11:00:51
3
6
В 12.00 Бойко и Габриел може да счупят държавата ... Всички ги търсели те се криели
8.
XX
18.03.2024 10:55:16
10
20
Кирил Петков е патологичен лъжец.
7.
преди малко
18.03.2024 10:30:22
3
14
Пеевски рече,че трябва да има правителство.Не се вълнувайте излишно от долнопробните шмекерии на тези,дето ще ни видят сметката окончателно.
6.
Оптимист
18.03.2024 10:12:04
12
24
“но ще загубим шанс за еврозоната. “

Нека, нека! Аз съм против приемането на Еврото.
И съм “За” Кирчо и компания да си ходят.
5.
Гешефтурата
18.03.2024 10:11:54
12
32
Ех, Киро, Киро...и твоята не е лесна.
Отзад надупен на Посолството, отпред правиш бибитки на Тиквата и Пеевски.
Искаш да обслужиш всички! Всички, без народа си, разбира се. Него кучета го яли, важното е господарите отвъд Океана да са доволни!
4.
И при регулаторите няма да има промяна
18.03.2024 10:10:26
3
14
При регулаторите решихме, че няма да има квоти и ще направим прозрачен процес – обществени организации да предлагат, ние да припознаваме
------
Всно! Пак ще напулнят регулаторите по старому. Той Бойко затова се е съгласил. Регулаторите са лостове на управлението, никой не ги е изтървал от контрол досега. Явно спорът е кой колко от неговите хора ще набута в регулаторите
3.
Бойко чупи държвата
18.03.2024 10:05:05
5
22
Абе Бойко ще взриви държавата , за да спре
Еврото , Шенген и Реформите !?
Защо бе Бойко чупиш държавата
2.
Верен Гербер
18.03.2024 09:56:43
12
32
Бойко не е бил Комунист и не е Комунист .
Никога не бил бодигард на бай Тошо и
Няма нищо общо с БКП и КГБ и не в строил
турски паток ...
1.
Бойко Велики мачкай матряла
18.03.2024 09:53:32
8
26
Браво бате Бойчо , мачкак Матряла , никакви
Реформи за Ганя ... Дръж здраво с Доганя
и Цацаратурата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори