×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тези неща струват жълти стотинки, но правят чудеса със семейния ви бюджет!


15 Март 2024, Петък, 21:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Голяма част от доходите ни отиват за покриване на всекидневните ни нужди

Едва ли има човек, който да не си мечтае електроуредите в дома му да работят вечно, да се радва на любимите си вещи по-дълго време и сметките му за ток и вода да са ниски. Голяма част от доходите ни отиват за покриване на всекидневните ни нужди. Пръскаме куп средства за неща от първа необходимост, а накрая се оказва, че сме хвърлили парите си на вятъра. 

Хората по цел свят открай време се стараят да постигнат разумно (отговорно) потребление, което да им позволи да спестят пари, да удължат живота на старите си вещи и да спасят природата. Тази философия предполага не само отказ от ненужни покупки, но и умение да се избират максимално полезни придобивки на минимална цена.

Днес ще ви предложим малък списък с вещите, които няма да ви струват много пари, но за сметка на това ще ви помогнат да спестите за една истинска почивка. Може да ви звучи странно, но си е точно така! Започваме!  

Филтър за омекотяване на водата
Хубавата домакинска техника е скъпа и ни се иска да ни служи възможно най-дълго време. Но ако от тръбите в дома ви тече твърда вода, пералнята или миялната машина могат да се износят прекалено бързо. Стандартният филтър за омекотяване на водата не е много скъп, а пълнителят му се сменя веднъж годишно. 

Такива малки вложения защитават вашите електроуреди от преждевременен ремонт. Нормалният живот на подобна техника е между 8 и 10 години, но без филтър машината може да излезе на строя още на 4-ата година. 

Акумулаторни батерии

Батериите са един от най-опасните домакински отпадъци. На сметището те се разпадат, отделяйки тежки метали като живак, манган, кадмий, цинк, никел. Затова е  най-добре да бъдат предадени за рециклиране или веднъж завинаги да се откажете от тях и да ги смените с акумулаторни. 

Всяка една акумулаторна батерия може да бъде зареждана до 500 пъти. Като пресметнете колко пари ще дадете за няколко такива батерии и едно зарядно устройство, ще установите, че ви излиза много по-евтино. А и няма да се налага всеки път да ви тежи на съвестта, че убивате природата, когато ги изхвърлите на боклука! 

"Умен" контакт

"Интелигентният" контакт може да изключи електрическите уреди в случай на прегряване и да контролира по график разпределението на енергията. Можете да управлявате този помощник през смартфона си, а той ще ви научи как да не плащате много за електроенергия, дори на излизане да сте забравили някой уред включен. Освен това, ако случайно токът спре, "умният" контакт може да предпази уредите от счупване.  

Този вид контакти са малко по-скъпички от обикновените, но ще се изплатят за няколко месеца в зависимост от енергията, която консумирате. 

Чувал за пране

Когато перем дрехите си в пералнята, те се износват, независимо от това дали сме избрали деликатен или ръчен режим. А всички сме наясно колко е трудно да се разделим с любимата си тениска. Чувалът за пране ще защити дрехите ви, ще предотврати образуването на топченца по тях и те няма да загубят първоначалната си форма. 

На вниманието на всички дами: има и чантички за сутиени, благодарение на които ще започнете да ходите до магазина за бельо само по специални поводи. 

Мултиварка 

Най-простата мултиварка струва колкото една хубава тенджера. С нея можете да приготвяте кисело мляко, сирене и други млечно-кисели продукти за цялото семейство.

Специалните бактерии могат да се купят от аптеката или да си ги набавите от киселото мляко, купено от магазина. Резултатът, който ще получите в домашни условия, ще е много по-евтин и качествен от продуктите в хипермаркета. 

Бутилка за вода със сокоизстисквачка

Подобна бутилка е изключително полезна, особено през лятото, когато пием повече течности. Тя винаги ще бъде с вас и с лекота ще си приготвяте най-разнообразни и полезни напитки, с които да утолявате жаждата си.

Спестявате пари и се наслаждавате на истински сокчета! Какво по-хубаво от това?!?

Накрайник за пестене на вода 

Когато си мием ръцете или чиниите, обикновено пускаме водата по-силно, за да приключим процеса по-бързо и качествено. Един аератор за смесител с подвижна глава засилва налягането и пести много вода. Той не струва скъпо, но за сметка на това ще ви спести стотици литри месечно! 

Уред за запечатване на пакети

Тази джаджа струва около 20-ина лева, но е страшно полезна. С нея можете да запечатвате бързо и лесно храната, която вече сте отворили, за да я съхраните свежа. И няма да харчите излишни пари за допълнителни опаковки. 

Сапун от неръждаема стомана

Много често, когато сме рязали лук или пък почиствали риба, неприятната миризма по ръцете ни остава. А сапунът от неръждаема стомана е в състояние моментално да премахне натрапчивия аромат благодарение на способностите на метала да унищожава молекулите на устойчивите киселини.

Цената на този "вечен сапун" варира от 5 до 20 лева. 

Датчик за движение 

Тези сензори се задействат автоматично в зависимост от интензивността на естествената светлина и присъствието на хора в стаята. Пестят пари и са много удобни и вече имат цяла армия от почитатели по цял свят. 

Универсален силиконов капак 

Тези силиконови похлупаци са подходящи за всякакви съдове и ще ви спестят парите, които непрекъснато давате за кухненско фолио и кутии за храна.

Капачетата са за многократна употреба, увеличават срока на годност на приготвената храна и запазват продуктите свежи за по-дълго време. Стойността на комплекта се равнява на една не много голяма кутия. /jenata.blitz.bg


 


В категории: Животът


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Candy beko beko i 3afir
16.03.2024 01:32:39
1
1
Tyi peralnata na flagman lii LG 12kg

12kg to kat banq moje sa kapite vatre
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори