×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Има риск от ръст на цените на горивата, а „Лукойл“ трябва да работи, за да няма шок, обясни премиерът


Има риск от ръст на цените на горивата, а „Лукойл“ трябва да работи, за да няма шок, обясни премиерът
Най-важният въпрос е как гарантираме борбата с корупцията и след попълването на ключовите съдебни органи, антикорупционна комисия и регулатори те да работят в полза на хората и на бизнеса, заяви Денков
01 Март 2024, Петък, 11:53 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Правосъдната система очевидно не функционира както трябва, полагаме огромни усилия тя да се изчисти, обяви Николай Денков

Има риск от ръст на цените на горивата. Това обяви премиерът Николай Денков. Той отговаря на въпроси на репортери в парламента тази сутрин.

След питане, свързан с предсрочното прекратяване на дерогацията от днес, има ли риск правителственият „Авиоотряд“ да спре да лети предвид писмо, че нямат договор за керосин, и как си обяснява, че това писмо е изпратено ден преди самата дерогация да бъде прекратена, при положение че това е ясно от доста време насам, министър-председателят каза: „Няма опасност да спре Авиоотрядът. Второ, изпращането на писмото в последния ден е или изключителна небрежност, или саботаж. Така че, ще има някакви последствия.“

А има ли риск от покачване цените на горивата за потребителите?

„Да, риск има, първо, защото те зависят от цената на нефта на международните пазари“, отговори акад. Денков. „И второ, защото с преминаването към неруски петрол се увеличават рисковете от забавяне, от доставяне на нефт от по-далечни дестинации. Това в известен смисъл е очаквано. Това, което трябва да знаем, е, че трябва да се запази „Лукойл“ да работи, за да нямаме шоково увеличаване на цените и за това се борихме досега. Оттук нататък, дали ще има последващо повишение, зависи на първо място от международните пазари и, на второ, дали „Лукойл“ ще успее да осигури доставките на нефт.“

В момента нямало риск от недостиг на горива, а за в бъдеще - „винаги има“.

След въпрос на "Флагман" - вярно ли е, че от месец е готов с оценката си за министрите, както твърди (съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ) Кирил Петков, премиерът заяви: "Да, действително. Вярно е. Още преди месец имах информация, тя беше предоставена и на г-жа Габриел за това във всеки един ресор, във всяко едно министерство кое е изпълнено, кое не е изпълнено. Така че, ние обменихме набързо няколко думи по отношение на това как изглежда картината, но остана от тогава да се срещнем и да обсъдим един по един министрите. Този разговор още не се състоял, но очаквам да се състои през следващите няколко дни."

Николай Денков не пожела да отговори - колко от министрите, според него, трябва да бъдат сменени: "Не, докато не го обсъдим с г-жа Габриел. Това е коректно според мен."

Една от парламентарните партии от няколко дни официално се ръководи от човек, санкциониран от САЩ и Великобритания за корупция /Делян Пеевски стана (съ)председател на ДПС/. По този повод репортер на "Флагман" попита това според Денков проблем ли е, включително от гледна точка на държавата. 

Той заяви следното: "За мен истинският проблем е, че нашата правосъдна система очевидно не работи както трябва. Така че, полагаме огромни усилия, за да може тази система да се изчисти от дълбоки проблеми, които станаха особено очевидни отново през последните седмици и дни; и съответно да може да се рестартира, така че който е направил нарушения на закона, който е корумпиран, да си получи съответното възмездие от институциите. Това, което виждам, е, че лепенето на етикети - "този е такъв е такъв, онзи е друг", може да помага в някакви политически спорове, но не води до устойчиви резултати. И хората очакват от нас всъщност промяна в работата на правосъдната система. Това е, което трябва да се случи."

"Флагман" попита по повод ултиматума на Борисов за поста на външния министър от тази седмица, дали отпада този въпрос категорично. Николай Денков обясни: "Първо, отново ще кажа, че предстоят преговори. В тези преговори точната позиция на външния министър не е най-важният въпрос. Най-важният въпрос е как гарантираме, че борбата срещу корупцията, попълването на ключовите съдебни съвети, антикорупционна комисия, регулатори, - ще бъдат направени по начин, така че те да работят в полза на хората и на бизнеса. Това е ключовото. Докато не видим тези гаранции, нищо друго няма да има значение. Надявам се, че ще успеем да го направим."

След въпрос дали са верни информациите, че Мартин Божанов-Нотариуса е бил сътрудник на МВР (както съобщи и депутат вчера), премиерът заяви: "Чакаме информацията от МВР. Видяхте, че вчера излезе твърдение от министъра, че не е бил. След това излезе твърдение от народен представител, че е бил. Трябва да се получи точна информация и ще ви я предоставим."

Гледайте тук:

 


В категории: Бизнес , Политика


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
43
Коментара по темата
43.
Хо хо хо
02.03.2024 08:53:18
0
2
ИЗВЪНРЕДНО! Делегатите на ДПС избраха Христо Иванов за заместник на Делян Пеевски!
Голяма изненада дойде накрая от конференцията на ДПС.
С пълно единодушие делегатите избраха Христо Иванов за заместник на съпредседателя Пеевски.
Мотивът е, че Пеевски държи в скута си Иванов, а той много обича да сърба мазно турско кафе. Ашкоолсун, викаха делегатите!
Нека съпредседателят има мъжка секретарка да върти кафетата с каймак в партията. Иванов благодари за доверието и само уточни, че не му е много комфортно да го приемат за куртизанка на Пеевски, а по-скоро като негова гейша. Анадолска гейша звучи добрее!
За куртизанката на Пеевски вчера всичко завърши, но днес е едно ново начало за гейшата Иванов, уточни заклет депесар и заключи “Машшаалах”. Аферим, ефенди!
Мъжът на Асенката е заявил , че няма да участват в порното с кафето, ще се клецат на снежеца.
42.
до 41
02.03.2024 07:02:47
2
2
Абе ватник, такива елементарни опорки! Айде измисли нещо друго! Колкото цената на газта се повиши, колкото ЕС остана на студено през зимата, толкова ще се повиши и цената на горивата! Друга ви е болката на вас! Намалява (и ще продължава трайно да намалява!) финансирането на 4-хилядниците! С приемане на БГ в Шенген и евро като национална валута влиянието на подръжниците на Путлер у нас ще се ограничи значително! Не се преструвайте, че ви е грижа за "бъларския" народ!
41.
До 25 и 38
01.03.2024 22:09:25
2
2
Явно теб трябва да пуснем на магистралата за да избиваш после разликата от горивата за бъларския народ, изумително е, че такива микроби, като теб дишат все още
40.
До перипетката
01.03.2024 17:17:05
2
3
Денкич нищо не каза, от къде очакваме новият “не руски” нефт? Сигурно Шиши е изкопал кладенец в задния си двор!
39.
nezavisim
01.03.2024 17:13:24
0
2
Tozi maloumnik e za besene!!!!!
38.
до 36
01.03.2024 17:06:03
3
9
Боли, щото от подобни данъчни мошеници се финансират 4-хилядниците в БГ. Щом квичите - явно посоката е правилна! Подобно предприятие няма как да съществува безнаказано в никоя друга страна от ЕС! Хем въртят данъчни измами (милиарди от спестени данъци на ръба на закона!), хем замърсяват околната среда! Всичко това безнаказано! В нормална страна щяха да ги запечатат още при третото обгазяване извън оградата на предприятието, а солените финансови санкции са допълнителен бонус! Тук обаче, в Задунайски Циганистан номерата минават! Зашо ги наритаха от Италия и Румъния?! Продажните копейкаджии много добре осъзнават горните факти и поради т'ва им е мноого мъчно, че далаверата вече няма да е толкова огромна, както до този момент!
37.
Гошо
01.03.2024 16:49:19
0
13
До Бобо
Тя, цената на дизела и бензина в Европа/Холандия към днешна дата е малко под 2€ при мин заплата 1800€ ,и им е скъпо.
Все едно 2лв/лт при мин.заплата 1800 лв.
Да, ама не!
2,50 лв/лт при мин.заплата 933 лв., въобще не ни е скъпо....
36.
До 25
01.03.2024 15:42:00
5
8
Прост си червата . Не ти пука че 5000 човека ще останат без работа ?
Ако стане горивото 6 лева много хора няма да има какво да ядат и ще изядат теб малоумник .
35.
Хахаха
01.03.2024 15:34:33
8
1
Лукоойл е руски и те ще дойдат за него !
34.
БоБо
01.03.2024 14:51:31
2
9
Цената най-вероятно ще стигне европейската ... около 3,50 за дизела и 3,20 за бензина!

Надявам се и качеството да стане европейско!

5-6 лева цени са много над-европейските и са изцяло спекулативни!
33.
Меден рудник
01.03.2024 14:46:09
7
11
Скоро чух разговор между две сервитьорки в едно заведение
Едната посочи група от около 15 мъже седнали на обща маса и попита колежката си тия какви са
От Лукойл отговори момичето
Аааа ония с меките пишки засмя се другата
32.
Rtf
01.03.2024 14:32:29
1
6
Пижо Гнома и Пенда Цицин налазиха Борисов с мартеници в парламента!
Заплашени от избори и излизане обратно на улицата от лъскавите държавни мерцедеси и меки кресла в кабинетите всички подлизурковци скочиха в скута на Борисов, за да молят да ги остави във властта.
Особено застрашен е джобният Пижо Генерал Наско от ДСБ, който се готви да се пенсионира като шеф на НС с безлимитна пенсия и чисто нов брониран мерцедес за 1 милион лева! Току що купен от НСО! Ами ако няма Ротация – гори! Как така? Невъзможно!
Сутринта Христо Иванов и Кирчо са били тайно при Пеевски, за да му вържат по една мартеница в скута.
Джобният формат политик Генерал Атанасов направо го яхна с молба да го впише лично в новия меморандум на ГЕРБ.
31.
Марк Твен
01.03.2024 14:13:01
2
11
Продължавайте да се възмущавате В ИНТЕРНЕТ. Време разделно иде напролет, няма да е нито красиво, нито ще е умно. До девето няма да е, но до трето поне ще ги утилизираме. Независимо кой е будителят ви - Карбовски, Цанов, Марков, Пасков, Киро брейка ако ще. Ще се видим когато засвири Седмата тръба. Ще има много Liber-Tears. Обещавам.
30.
Бургас
01.03.2024 13:40:44
2
10
Лукойл е в процес на продажба а какво ще стане след това?
29.
Вендета
01.03.2024 13:27:08
2
17
Ах ти маймунко мазна, колко си долен..
28.
Мдааа
01.03.2024 13:26:43
3
9
Отишъл Дени да се прави на Баце на Наполеон, но му отговорили , че няма да обсъждат със Сапунджиев тактиката му при Ватерло.
27.
Всички сме дъ пъ съ
01.03.2024 13:23:42
1
23
Викайте онова педалче дидко бандитко в НС да ви каже от къде ще вземе нефт. Нали той и дебелян магнитски реваха за дерогация.
26.
идиот русофоб
01.03.2024 13:21:09
5
6
Няма да качвате руски новини тука.
Аз ще пускам коейкини материалчета и ще прибавям коментари . Ще редуваме замръзнала Европа,мобилизация в България,гражданска война и разпада в САЩ и главозамайващо настъпление към Берлин.
Не търсете инфо в други медиии,аз и Подоляк котела сме хората.
Очаквайте бензин по 7 лева,мобилизация и унищожаване на натовска армия,самолети и кораби.
Мутрофанова ни гъ познаваме рубли не знам кой туй.
25.
идиот русофоб
01.03.2024 13:09:52
23
19
Браво на Сглобката! Удари руснаците и им спря финансирането чрез Лукойл! Ако ще бензина да стане 6 лв/л до две години, всичко е точно! Путлер да го духа! Лукойл да затваря, ще купуваме бензин от Гърция и Румъния, техните рафинерии си работят!

Браво на ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС!
Слава на Украiна!
Да живее САЩ!
24.
*****
01.03.2024 13:09:27
4
9
Какво им казаха Борисов и Пеевски на ПП и ДБ:
На 8 март решавайте дали да ви сваляме от скута, от мерцедесите, от бизнес класите и от правителствения самолет заедно с любовниците, а после ще решаваме за регулаторите с вас или без вас!
И без мазно турско кафе може да останат, само в скута да правят устни упражнения. На диета извън събранието, Аналев ще остане гладен, няма да може от бюфета да лапа по пет порции пържоли.
23.
ДенкоФ
01.03.2024 13:05:48
1
32
Няма значение дали ще се повишат цените на горивата Двойно.
Няма значение дали ще работи рафинерията, или Не.
Няма значение дали икономиката на България, която едва крета, ще спре окончателно.
Важното е да даваме колкото се може повече помощи
- пари, оръжия и боеприпаси, а накрая и жива сила на украйна и да подкрепяме Зеленски.
Важното е да скърбим за нЕвални, дори без да знаем защо!
22.
служител в амбасадата
01.03.2024 13:04:49
0
35
Нали нямаше да има покачване на цените бе, мишок?
Нали казахте, че това са руски опорки и всичко е точно?
Нали целта е да се вземе рафинерията от руснаците?
А на каква цена, това няма значение, нали, Мики Маус?
21.
Въх, въй
01.03.2024 13:03:56
1
20
ами сега ??!
Ако Лукойл не успее да осигури доставките нефт, ко прайм тогава ?!
Ще изстискаме вратлетата на тези, които съкратиха дерогацията и се разбързаха като пърлета пред майка си (посолството) ли?
Защото е ясно, че те нито Авиоотряда ще спрат, нито близо 300 - те луксозни държавни и правителствени автомобили!
20.
Тъпата ти ирония
01.03.2024 12:54:50
0
7
чрез имитиране на никовете и имената на постовете , представянето в псевдо-ироничен стил на обърканата ти мисъл, само издава сериозен дефицит на собствено мислене и оценки!
19.
До 9
01.03.2024 12:50:10
4
15
Стига , бе, тъпи, това си беше най-топлата зима от години насам !
Ами ако следващата е като оная , от 1941 год, когато бензина и нафтата замръзнали в немските танкове !?
И германците дупе давали за една стара ватенка ?
И за тези 42 бедстващи руски региона Урсула ли ти каза ?Какво по-точно им било бедстващото, казваш, че там температурите не паднаха под минус 10 градуса ?
Путин "едностранно " наложил санкции ??!Като той 100 пъти прфедупреди, че срещу "пакетите санкции" ще има адекватен отговор!
Е, това твоето ако не е шизофрения, не зная какво е ?!
18.
*********
01.03.2024 12:46:30
3
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
17.
Този израз
01.03.2024 12:43:29
0
22
"Дали Лукойл ще успее да осигури доставките на петрол" ми прилича в превод :
Абе ние нашето си го свършихме, вие се оправяйте кой както може !
16.
паткан
01.03.2024 12:42:28
0
29
Снимат го от далече да прилича на мишка.
Но не се заблуждавайте, това е плъх. Североамерикански.
15.
Денков,ако ми оставят 2 дни
01.03.2024 12:34:54
1
25
живот ще те причакам пред ми нистерски съвет с цялата тумба Американски проститутки от ПП-ДБ и един по един ще ви режа тиквите ,за по лесно с Един 9*19ще ви еба майката!
14.
Пееф
01.03.2024 12:34:52
3
35
Депесаро-герберастката мафия да излезе и да обясни от къде ще вземе петрол. Нали те настояваха за дерогация?
13.
пийраси и геюве
01.03.2024 12:31:22
11
6
До 6

"гласувайте пак за педераси и гейчета" - ний пийрасите и геювите, дет искаме евроатлантизъм, сме над два милиона - ВСИЧКИ 85% дет гласувахме за ЕС и НАТО.
12.
XX
01.03.2024 12:26:55
2
19
До 8

"КАК ходеха при Зеленски с ВЛАКа" - ходеха със самолет до границата на Полша и от там с влак, от страх урките да не ги свалят по погрешка.
11.
Така е
01.03.2024 12:26:11
6
29
И всички ние, без да сме академици, знаем, че да има нафта и бензин (че и газ) по бензиностанциите , Лукойла трябва да работи !
но и кретени да сме , пак ще разберем, че ако няма нефт , няма да има какво да работи !
А държавата нещо погрижи ли се да има нефт (това все пак е стратегическо производство, нищо че е частно)или грижата й беше как да спрем "финансирането" на руската армия ?!
Ето спряхме го, от утре руснаците хвърлят оръжията и светът плесва с ръце и всеки се прегръща с който където свари!
10.
XX
01.03.2024 12:25:11
3
19
"трябва да се запази „Лукойл“ да работи, за да нямаме шоково увеличаване на цените и за това се борихме досега. Оттук нататък, дали ще има последващо повишение, зависи ... дали „Лукойл“ ще успее да осигури доставките на нефт.“" - борили, борили, нищо не преборили.
9.
*********
01.03.2024 12:24:34
11
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
Пусть всегда будет Солнце
01.03.2024 12:19:55
0
23
Ми да одят ПЕШ тия от Авиотряд -28 и без тва само Преслава ,Ли.яна Павлова Боко и Бистришките тегри го ползваха
В Украйна Денков КАК ходеха при Зеленски с ВЛАКа значи може и без Авиотряда
7.
Дедовия
01.03.2024 12:19:34
4
30
До ком.1
Моли се да работи,че после както ядеш турски, гръцки,македонски домати, ще гориш пак руски бензин правен у комшиите ,само че с +намси колко процента отгоре.
6.
pf
01.03.2024 12:19:22
6
37
гласувайте пак за педераси и гейчета
5.
Зарежете
01.03.2024 12:18:58
5
40
го този мишок, питайте Делянчо Добревия, той ще ви обясни, как от 9 кладенеца сега ще потече нефт към България и как цената на горивата ще спадне с около 1 лв.!
4.
Аха
01.03.2024 12:15:02
4
41
Шоково поскъпване няма да има , споко, ще има плавно покачване за около месец до към 5-6 лв за литър !
3.
шеф
01.03.2024 12:11:13
5
49
Tоя бунак само дето разбута с Лукойл нещата- такава тесла могат да ни сготвят, че не е истина!
2.
глупци
01.03.2024 12:10:00
8
51
ми върнете руския петрол продажници, нали уж нямаше да скача
1.
Azov Burgas
01.03.2024 11:59:13
16
20
Лукойл няма да работи за дълго :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори