×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Убийците на Кирил Русев били неадекватни, Ботьо Ботев с нова версия за престъплението


Убийците на Кирил Русев били неадекватни, Ботьо Ботев с нова версия за престъплението
Действията на Петър Александров и Александър Кинов прикриването на трупа са смешни, коментира Ботьо Ботев. Кирил Русев не е единственият длъжник на бившия министър
09 Януари 2024, Вторник, 08:53 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Петър Александров и Александър Кинов не са искали убиват длъжника, но планът им се е объркал, каза топ криминалистът 

Действията на Петър Александров и Александър Кинов са неадекватни по отношение на прикриването на престъплението. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ топ криминалистът Ботьо Ботев. 

Синът на покойния бивш финансов министър Стоян Александров – Петър и собственикът на погребална агенция са обвинени за убийството на 49-годишния Кирил Русев и последвалия опит да заблудят полицията с преминаването на сръбската граница с личната карта на жертвата, уточни водещият на Златимир Йочев. 

В основата на убийството стоят неуредени финансови взаимоотношения, за което бТВ прави разследване още през 2016 г., добави той, а колежката му Мария Цънцарова, която е била автор на репортажа, излъчен тогава, каза, че Русев е бил измъчван. 

„Двамата отвличат и измъчват жертвата. Предават го накрая в погребален ковчег под предлог, че е болен от COVID-19, за да бъде кремиран. Планът им почти успява“, добавя тя. 

Майката на убития подава сигнал и половин час след това от полицията обявиха, че е заловен единият убиец, а по-късно и вторият, заяви Цънцарова. 

„Познавам жертвата. Това е човекът, който се свърза с нас през 2016 г. и подава сигнал, че е жертва на лихварска дейност, извършвана от бившия финансов министър“, добавя тя. 

Кирил Русев не успял да върне парите на Стоян Александров и по бързо производство частен съдебен изпълнител обявява за продан ипотекирания имот

„В репортажът на Цънцарова, излъчен през 2016-та, Русев говори за схемата – дава му се една сума, а трябва да върне друга с т.нар. скрити лихви“, обяснява Златимир Йочев. 

„Разговарях с Кирил Русев през 2016 г., а неговите отношения със Стоян Александров датират 10 години преди това, когато се подписва, че е взел една сума, а му дават значително по-малка. Това са т.нар. скрити лихви. Текат и наказателни. Това не е изолиран случай“, каза пък колежката му. 

„Запознанството със Стоян Александров бе в неговия кабинет. На въпроса ми дали може да получа заем ми отговори, че няма проблем да го взема като физическо лице“, казва Русев пред бТВ през 2016 година. 

Той се подписа, че получава 306 800 долара, но твърди, че са му преведени по банков път едва 260 000. Подписали и записна заповед за 40 000 долара. За да гарантира, че ще върне парите, длъжникът ипотекирал пред нотариус игрална зала с бар в полза на бившия финансов министър. 

„0,5% е наказателната лихва за всеки просрочен ден. Това са 15% месечно. Годишно става към 150%. Дори бързите кредити не си го позволяват това“, коментира Русев. 

За да гарантира, че ще върне парите, длъжникът ипотекирал пред нотариус игрална зала с бар в полза на бившия финансов министър

Той не успял да върне парите на Стоян Александров и по бързо производство частен съдебен изпълнител обявява за продан ипотекирания имот. На търга се явява единствено Стоян Александров и го купува, а цената е двойно по-ниска от експертните оценки.

Русев не е единственият длъжник на бившия министър. 

Заем от Стоян Александров взема и Богдан Богданов. В неговия случай имало и посредник. Трябвали му около 80 000 евро. Не успява да се справи с погасяването на дълга. Следва поредица от промени в договорите и в имотите, които длъжникът ипотекира в полза на лихвара. В крайна сметка бившият министър съди Богданов за около 280 000 евро. Длъжникът обаче твърди, че е получил по-малко от половината от тези пари. 

Длъжниците твърдят, че Александров имал механизми да влияе на съда и на прокуратурата. От БНБ коментираха писмено пред бТВ, че физически лица могат да дават заем срещу лихва, но законът не позволява да извършват тези сделки като дейност по занятие. За лихварска дейност Наказателният кодекс предвижда до 5 години затвор. 

„Този случай (б.а. убийството на Русев) е от лесно разкриваемите и е ясен от самото начало.  Много неща има като предпоставки довели до тази ситуация. По този начин да се прикрива и да се унищожи труп оставя такава следа, че рано или късно ще бъдат заловени“, заяви Ботев. 

„Имали сме данни за изгаряне на тленни останки дори нелегално, но за прикриване след сигнал за изчезнало лице такава ситуация просто няма“, добавя той.

„Може би целта не е била убийство. Примамили са го, за да се разправят и дори насилствено да му поставят някои условия, за да вземат парите. Станало е обаче нещо извън плана, който са предвиждали да реализират. Действията им за прикриването на престъплението са смешни“, заяви криминалистът. 

„По мое мнение не се е целяло убийство, но е възникнал конфликт, за да се стигне до тази ситуация. Знаете ли колко много подобни конфликти съществуват в тези среди“, добави той.

„Защо смятате, че целта на привикването на Русев е била отмъщение? Искали са да го принудят, чрез физическо насилие, но се е случило нещо и се е стигнало до този край“, заяви Ботев. 




6
Коментара по темата
6.
До 2
09.01.2024 12:02:06
0
12
9 милиона ли?Отдавна сме под 6!
5.
До 1
09.01.2024 11:26:47
1
20
Не е апартамент,а игрална зала с бар е ипотекиран,продаден на половин цена.Четете бе хора,четете с разбиране...И тъй като цената е наполовина длъжникът пак си е останал длъжник,което е целта на лихврите,да им плащате доживот!Един път кацнали на лихвар е по-зле отколкото,ако сте се зарибили по едноръките бандити
4.
До 3
09.01.2024 10:02:44
3
17
Няма как, редакционния екип и те са в задръстването .А и някои са си платили зс медиен чадър.
3.
Дааа
09.01.2024 09:57:13
3
23
Защо не давате информация зажогромноъо задръстване от Карабайр. Пак пазите общината. До кога ще търпим!
2.
9 милиона мишлета...
09.01.2024 09:29:14
1
82
Министърът - лихвар, синът му - убиец.
1.
нб
09.01.2024 09:28:11
3
39
Нали е придобил ипотекирания му апартамент- не ми е ясно, защо са го убили тогава ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори