×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кои са милиардерите, починали през 2023 година


03 Януари 2024, Сряда, 16:35 ч.
Автор: Флагман.бг

Общо 21 милиардери починаха миналата година

През 2023 г. умират някои по-големи от живота личности сред милиардерите, включително Джими Бъфет, който превърна песента си Margaritaville в лайфстайл империя, певецът от круизен кораб, превърнал се в медиен магнат, и италианският министър-председател Силвио Берлускони, както и Чарли Мънгър, прямият бизнес партньор на инвестиционния магнат Уорън Бъфет.

Общо 21 милиардери починаха миналата година – от общо 2640, които Forbes включи в най-новия си списък на милиардерите в света. Девет от тях бяха граждани на САЩ, произхождайки от осем различни държави. Индия и Малайзия са единствените други държави, в които починаха няколко милиардери: трима индийци и двама малайзийци. Фармацевтичният предприемач Джао Нинг беше единствената жена милиардер сред тях, чието богатство беше оценено на 1.2 млрд. долара. Тя почина на 56-годишна възраст след двугодишна битка с рака.

Знаковите личности от Бургаска област, които завинаги останаха в 2023 година

Малцина можеха да предположат, че Бъфет, който през 1977 г. издава албума Margaritaville, ще стане милиардер. Той накрая основава верига ресторанти, курорти и затворени общности, които до смъртта му на 76-годишна възраст му носят състояние, оценено на 1 млрд. долара. “Едва по-късно осъзнах, че съм поставил палеца си на общия пулс на хората, които свързват песента “Cheeseburgers in Paradise” с този начин на живот”, казва Бъфет пред Forbes през 2022 г.

Гордън Мур прави рискован ход, когато основава Intel Corporation през 1968 г. Под ръководството на Мур Intel успява да създаде нови технологии за компютърна памет, превръщайки се в един от най-големите производители на полупроводникови чипове в света. Мур беше интелигентен инженер, известен със свой собствен закон (според който броят на транзисторите в една схема се удвоява на всеки две години). В края на 2022 г. той и съпругата му дариха близо 6 млрд. долара от богатството си за благотворителност, като голяма част от тях бяха предоставени от тяхната фондация “Гордън и Бети Мур”. През 2009 г. двойката е удостоена с медала “Андрю Карнеги” за филантропия. Бети почина на 95-годишна възраст в началото на декември миналата година.

Индийският магнат в областта на боите Ашвин Дани, който почина на 80-годишна възраст през септември, беше най-богатият от починалите 2023 милиардери със състояние, оценявано на 8 млрд. долара. Състоянието на останалите надхвърля 5 млрд. долара и сред тях са бившият италиански министър-председател Силвио Берлускони (6.9 млрд. долара), съоснователят на Intel Гордън Мур (6.8 млрд. долара), магнатът в областта на недвижимите имоти Сам Зел (5.2 млрд. долара) и Мики Джагтиани, председателят на базиран в Дубай конгломерат (5.2 млрд. долара).

Средната възраст на милиардерите, починали през миналата година, е 85 години. Почти половината от тях бяха на възраст поне 90 години, включително египетският хотелиер и собственик на Harrod’s Мохамед Ал Файед, който беше на 94 години. Автомобилният бизнесмен Ред Маккомбс беше на 95 години, а индийският конгломерат Кешуб Махиндра и заместник-председателят на Berkshire Hathaway Чарли Мънгър бяха двамата най-възрастни милиардери, и двамата на 99 години.

Най-скоро почина Гастон Глок, австрийски инженер и изобретател на пистолета “Глок”. Глок, който почина на 27 декември на 94 години, започна кариерата си с проектиране и производство на пистолети за австрийската армия през 80-те години на миналия век. Към 2020 г. неговата компания, Glock GmbH, е имала пазарен дял от близо 65% от пистолетите в САЩ. Глок не е попаднал в списъка на милиардерите на Forbes за 2023 г., както и останалите споменати в тази статия; последната му поява в списъка е през 2021 г., когато състоянието му е оценено на 1.1 млрд. долара.

Ето кои са починалите милиардери, подредени по азбучен ред:

Мохамед Ал Файед
Мохамед Ал Файед

Гражданство: Египет

Нетно състояние към момента на смъртта: 2 млрд. долара

Умира на: 30 август 2023 г.

Възраст: 94

Египетският бизнесмен е израснал по улиците на Александрия, като се твърди, че е продавал бутилки Coca Cola, за да се издържа. Но след като се ожени за саудитско семейство, търгуващо с оръжие (първата му съпруга Самира Хашоги почина през 1986 г. на 51 години) и основава собствена корабна компания през 60-те години на миналия век, Ал Файед става известен с няколко придобивания на висок профил през 80-те и 90-те години, включително Хотел Ritz в Париж, универсален магазин Harrods в Лондон и британския футболен клуб „Фулъм“. Синът му Доди Файед загина в автомобилна катастрофа заедно с Даяна, принцесата на Уелс, през 1997 г.

Силвио Берлускони 
Силвио Берлускони

Гражданство: Италия

Нетно състояние към момента на смъртта: 6.9 милиарда долара

Умира на: 12 юни 2023 г.

Възраст: 86 години

Четирикратният министър-председател на Италия притежава дялове в медийни, издателски и банкови компании, което увеличава нетното му състояние до приблизително 6.8 млрд. долара към момента на смъртта му. Преди да започне да се занимава с политика на 57-годишна възраст, Берлускони натрупва състояние в областта на строителството на недвижими имоти през 60-те години на миналия век, след което през 70-те години разширява дейността си в областта на медиите чрез кабелната компания Telemilano. След това създава холдинговата компания Finivest и придобива дялове във футболния отбор AC Milan, кабелната мрежа MediaForEurope и най-голямото италианско издателство Mondadori. Берлускони е избран за първи път за министър-председател на Италия през 1994 г. и става най-дълго служилият министър-председател на страната след Втората световна война. Въпреки това кариерата му е съпътствана от 20 обвинения, вариращи от злоупотреба със служебно положение до склоняване към проституция на непълнолетни – всички обвинения, с изключение на две, са оттеглени. През 2012 г. е осъден за данъчни измами, а през 2015 г. – за подкупване на бивш сенатор, но последното дело е прекратено след изтичане на давностния срок. От 2014 г. до 2018 г. му е забранено да заема политически длъжности, но през 2022 г. се завръща в италианския Сенат.

Джими Бъфет
Джими Бъфет

Гражданство: САЩ

Нетно състояние към момента на смъртта: 1 млрд. долара

Умира на: 1 септември 2023 г.

Възраст: 76 години

Джими Бъфет, певец и автор на песни, известен най-вече с хитовете си Margaritaville и Cheeseburger in Paradise, казва, че дори не се е научил да свири на китара, докато не е бил студент в университета в Обърн. “Взех китарата в колежа, защото момичетата я харесват”, казва той пред Forbes. Музикантът успява да се възползва от спокойния си вайб, превръщайки марката Margaritaville във верига ресторанти, облекла, текила, курорти, радиостанция, затворени общности и дори старчески дом. До 2022 г. приходите на неговата глобална лицензионна фирма Margaritaville Holdings възлизат на 2.2 млрд. долара, което прави богатството на Бъфет приблизително 1 млрд. долара до пролетта на 2023 г.

Чен Лип Кьонг
Чен Лип Кьонг

Гражданство: Малайзия

Нетно състояние към момента на смъртта: 1.3 млрд. долара

Умира на: 8 декември 2023 г.

Възраст: 76 години

Чен започва работа в хазартната индустрия донякъде случайно. Докато е в командировка и проучва възможностите за добив на петрол в Сиамския залив, той се възползва от възможността за придобиване на лиценз за казино в Камбоджа, виждайки го като възможност за стабилен доход и развитие на недвижим имот. През 1995 г. Чен основава NagaCorp – компания за хотели и игри и първата компания за казина, представена на фондовата борса в Хонконг. Към момента на смъртта си Чен е седмият най-богат човек в Малайзия, като богатството му се оценява на 1.3 млрд. долара.

Ашвин Дани
Ашвин Дани

Гражданство: Индия

Нетно състояние към момента на смъртта: 8 млрд. долара

Умира на: 28 септември 2023 г.

Възраст: 80 години

Нетната стойност на Дани от 8 млрд. долара към момента на смъртта му през септември го прави най-богатият милиардер, починал през 2023 г. Дани, химик, който изучава пигменти и бои, постъпва на работа в компанията Asian Paints, основана от баща му, през 1968 г. и две години по-късно е назначен в управителния съвет. Той прекарва 55 години в предприятието, което сега е най-голямата компания за бои в Индия, като от 1998 г. до 2009 г. е заместник-председател и управляващ директор. Той преобразява Asian Paints, като въвежда компютъризирано съчетаване на цветовете. Asian Paints отчита приходи от 4.2 млрд. долара през фискалната година до март 2023 г.

Карл ДеСантис
Карл ДеСантис

Гражданство: САЩ.

Нетно състояние към момента на смъртта: 1.7 млрд. долара

Умира на: 10 август 2023 г.

Възраст: 84

Карл ДеСантис е сериен предприемач, чиято най-печеливша инвестиция – в енергийни напитки Celsius – идва в края на кариерата му. Акциите на компанията за напитки поскъпват с 1000% през 2021 г., което го поставя в списъка на милиардерите на Forbes. За първи път той трупа състояние, като основава компанията за витамини Rexall Sundown в гаража си през 1973 г. като компания за поръчки по пощата и я продава за 1.8 млрд. долара през 2000 г. Инвестициите на ДеСантис варират от недвижими имоти и ресторанти до марката лют сос Tabañero. “Някои хора колекционират коли”, казва пред Forbes Джон Фийлдли, главен изпълнителен директор на Celsius Holdings. “Това не е неговият почерк – Карл колекционира бизнеси.”

Г. Гнаналингам
Г. Гнаналингам

Гражданство: Малайзия

Нетно състояние към момента на смъртта: 1.4 млрд. долара

Умира: 11 юли 2023 г.

Възраст: 78 години

Г. Гнаналингам е изпълнителен председател на Westports Malaysia, един от водещите пристанищни оператори в страната. В края на 60-те години на миналия век Г. Ганалингам започва кариерата си като търговец в British American Tobacco, а през 1980 г. е назначен за маркетинг директор. През 1994 г. той съосновава Westports Holdings, компанията майка на Westports Malaysia.

Масатоши Ито

Гражданство: Япония

Нетна стойност към момента на смъртта: 4.4 млрд. долара

Умира на: 10 март 2023 г.

Възраст: 96 години

Масатоши Ито е най-известен с превръщането на 7-Eleven в глобална верига от магазини. Ито започва кариерата си, работейки в магазина за дрехи на родителите си. През 1973 г. той въвежда концепцията за магазини за смесени стоки 7-Eleven в Япония чрез споразумение с базирания в Далас оператор Southland. През 1991 г. неговата фирма за търговия Ito-Yokado, по-късно преименувана на Seven & i, придобива мажоритарен дял в Southland, а през 2005 г. придобива и останалата част от нея. Seven & i има близо 80 000 магазина в 19 държави, притежава няколко универсални магазина, супермаркети и управлява ресторанти Denny’s в Япония. През 2021 г. дъщерното дружество на Seven & i в САЩ, 7-Eleven Inc. завършва  придобиването на 3900 бензиностанции Speedway и магазини за бързооборотни стоки на Marathon Oil в САЩ на стойност 21 млрд. долара.

Мики Джагтиани

Гражданство: Индия

Нетно състояние към момента на смъртта: 5.2 млрд. долара

Умира на: 26 май 2023 г.

Възраст: 71 години

Мукеш “Мики” Джагтиани, индийски бизнесмен, основава базирания в Дубай мултинационален конгломерат Landmark Group. Това, което започва като един магазин за бебешки продукти в Бахрейн през 1973 г., се превръща в многоканален търговец, който сега притежава 25 местни марки и 17 франчайза, включително световни марки като Krispy Kreme и Nando’s. Успехът на Landmark му позволява да закупи 6% дял в британската верига Debenhams през 2008 г., което го поставя в списъка на милиардерите на Forbes през същата година. Вдовицата му Ренука ръководи Landmark Group като неин председател.

Шелдън Лавин

Гражданство: САЩ

Нетно състояние към момента на смъртта: 3.1 млрд. долара

Умира: 26 май 2023 г.

Възраст: 90 години

Компанията за преработване на месо на Шелдън Лавин, OSI Group, е натоварена със задачата да снабдява McDonald’s с хамбургери в началото на 70-те години на миналия век, когато империята за бързо хранене тепърва стартира. Лавин се присъединява към OSI като консултант през 1970 г., за да подпомогне финансирането на веригата за доставка на хамбургери, и бързо се издига в йерархията, като през 80-те години поема компанията. С течение на времето той придобива приблизително 90% дял в OSI. Клиентите включват Whole Foods, Chipotle и Oscar Mayer на Kraft Heinz.

Томас Лий

Гражданство: САЩ.

Нетно състояние към момента на смъртта: 2 млрд. долара

Умира на: 23 февруари 2023 г.

Възраст: 78 години

Том Лий е пионер в областта на частния капитал през 70-те години на миналия век, известен най-вече с това, че през 1992 г. придобива компанията Snapple и две години по-късно я продава на Quaker Oats за повече от 12 пъти по-висока сума от покупната цена. Лий започва финансовата си кариера във First National Bank of Boston през 1965 г., където се издига до вицепрезидент. През 1974 г. основава своя собствена инвестиционна фирма – Thomas H. Lee Partners. Успехът на Лий в бранша му осигурява състояние от 2 млрд. долара към момента на смъртта му. През живота си той дарява над 22 млн. долара на своят Алма матер Харвардския университет. Освен това той е и попечител на Музея за модерно изкуство, Линкълн център и Музея на еврейското наследство. The New York Post съобщава, че Лий е бил намерен мъртъв в офиса си, очевидно вследствие на самопрострелване.

Тед Лърнър

Гражданство: САЩ

Нетно състояние към момента на смъртта: 6.6 млрд.долара

Умира: 12 февруари 2023 г.

Възраст: 97 години

Строителният предприемач Тед Лернер започва кариерата си като продавач на жилища в района на Вашингтон, преди да основе собствената си компания Lerner Enterprises през 1952 г.. Компанията е разработила над 20 млн. квадратни метра недвижими имоти, включително Chelsea Piers в Ню Йорк и Tyson’s Corner Center във Вирджиния. През 2006 г. той купува бейзболния отбор Washington Nationals за 450 млн. долара. Сега Forbes оценява отбора на MLB на 2 млрд. долара. Лърнър и неговият мениджър Дейв Мартинес успяват да превърнат отбора в победител в “Световните серии” през 2019 г., което е първото им първенство в историята.

Кешуб Махиндра

Гражданство: Индия

Нетно състояние към момента на смъртта: 1.2 млрд. долара

Умира на: 12 април 2023 г.

Възраст: 99 години

Кешъб Махиндра започва работа в автомобилната компания на баща си Mahindra & Mahindra, която притежава марки в различни сфери, от технологии и софтуерни услуги до космическата и отбранителната индустрия. Днес базираната в Мумбай група оперира в над 100 държави и отчита 15 млрд. долара приходи през 2023 г. По време на работата си като председател на мултинационалния конгломерат от 1963 до 2012 г. Махиндра отговаря за водещите партньорства с компании като British Telecom, Mitsubishi и Ford Motors и е назначен за член на няколко комисии от индийското правителство.

Клейтън Матиле

Гражданство: САЩ

Нетно състояние към момента на смъртта: 2.3 млрд. долара

Умира на: 26 август 2023 г.

Възраст: 82

Клейтън Матил започва кариерата си в Campbell Soup Company, но се присъединява към Iams, новосъздадената компания за храни за домашни любимци, през 1970 г., когато тя има само шестима служители. Само след 12 години Матил успява да купи Iams, когато тя отчита продажби за 13 млн. долара. През 1999 г. той я продава на Procter & Gamble за 2.3 млрд. долара. Израснал във ферма в Охайо като твърд привърженик на предприемачеството, през 2008 г. Матиле похарчва 130 млн. долара за създаването на Aileron – училище, предлагащо обучение по мениджмънт за собственици на малки бизнеси. “Ние се занимаваме с ежедневни, трудни проблеми, а университетите не са пригодени да се справят с тях”, казва Матиле пред Forbes през 2010 г.

Били Джо Маккомбс

Гражданство: САЩ.

Нетно състояние към момента на смъртта: 1.7 милиарда долара

Умира на: 20 февруари 2023 г.

Възраст 95 години

Първият доход на Били Джо “Ред” Маккомбс идва от продажбата на фъстъци за 5 цента на пакет, когато е на 10 години. До смъртта си на 95-годишна възраст той притежава над 400 предприятия през цялата си кариера, като инвестира във всичко – от професионални баскетболни отбори до петрол и недвижими имоти. Маккомбс започва кариерата си с продажба на Ford Edsels, която по-късно разширява до мрежа от 55 автомобилни дилъра. През 1972 г. той се насочва към медиите и става съосновател на огромната компания Clear Channel, която през 2014 г. се превръща в iHeartMedia. Тексаският бизнес титан довежда Формула 1 до Остин и притежава дялове в San Antonio Spurs, Minnesota Vikings и Denver Nuggets.

Гордън Мур
Гордън Мур

Гражданство: САЩ

Нетно състояние към момента на смъртта: 6.8 млрд. долара

Умира на: 24 март 2023 г.

Възраст: 94 г.

Компютърният гений от Силициевата долина Гордън Мур е съосновател на Intel Corporation. С докторска степен по химия и физика от университета Калтек, Мур е част от “предателската осмица”, която напуска фирмата Shockley Semiconductor на носителя на Нобелова награда Бил Шокли, за да основе Fairchild Semiconductor през 1957 г. Мур поема още един риск, когато основава Intel заедно с Робърт Нойс през 1968 г. Днес Intel е един от най-големите световни производители на полупроводникови чипове и отчита 63 млрд. долара приходи през миналата година. Мур и съпругата му Бети (която почина в началото на декември на 95-годишна възраст), са сред най-големите дарители в САЩ, според проучване на Forbes. През 2001 г. те правят обещание за 600 млн. долара на Калтех и също така подкрепят опазването на околната среда, научните изследвания и каузи в района на залива на Сан Франциско.

Чарлз Мънгър

Гражданство: САЩ

Нетно състояние към момента на смъртта: 2.2 млрд. долара

Умира на: 28 ноември 2023 г.

Възраст: 99 г.

Най-възрастният милиардер, който почина миналата година – Мънгър беше навършил 100-ия си рожден ден преди малко повече от месец от. Тогава дългогодишният инвеститор беше заместник-председател на Berkshire Hathaway, където работеше в тясно сътрудничество със своя приятел и съгражданин от Омаха Уорън Бъфет. Първоначално Мънгър започва кариерата си в областта на правото, но се насочва към финансите, след като се запознава с Бъфет на една вечеря. Мънгър е активен филантроп и е благодетел на Мичиганския университет, като през 2013 г. дарява 110 млн. долара за финансиране на нови общежития.

Ши Уен-лун

Гражданство: Тайван

Нетно състояние към момента на смъртта: 1.9 млрд.

Умира на: 18 ноември 2023 г.

Възраст: 95 години

Ши Уенлун е основател на Chimei Corp., един от най-големите производители на пластмаси в Азия, който инвестира и в технологии. Ши започва собствения си бизнес с пластмаси през 1952 г. само със 700 долара и четирима служители. През 1960 г. основава Chimei, която превръща в най-големия в света производител на ABS смола – продукт, използван за производство на компоненти в компютърни клавиатури, както и в автомобилната индустрия. Наред с бизнес интересите си Ши подкрепя независимостта на Тайван и основава музей, в който се съхраняват ценни струнни инструменти на Антонио Страдивари.

Танг Сяоу

Гражданство: Китай (Хонконг)

Нетно състояние към момента на смъртта: 1.1 млрд. долара

Умира на: 15 декември 2023 г.

Възраст: 55 години

Танг Сяоу основава SenseTime, китайска компания за изкуствен интелект и лицево разпознаване, регистрирана в Хонконг. Към момента на смъртта си Танг е на 55 години, което го прави най-младият милиардер, починал миналата година. Той е бил и професор по обработка на информация в Китайския университет в Хонконг. Той стартира SenseTime през 2014 г. заедно с двама от своите докторанти – Сю Ли и Сю Бин. Макар че Танг помага за създаването на партньорства между SenseTime с университети и корпорации, компанията се бори да спечели ентусиазма на инвеститорите. През 2021 г. е добавена и в черния инвестиционен списък на САЩ заради обвинения в нарушаване на човешките права на уйгурското население.

Сам Зел

Гражданство: САЩ

Нетно състояние към момента на смъртта: 5.2 млрд. долара

Умира на: 18 май 2023 г.

Възраст: 81 години

Син на полски бежанци, Сам Зел пристига в САЩ през Япония през 1941 г. по време на Втората световна война. Зел се счита за родоначалник на съвременния инвестиционен тръст за недвижими имоти (REIT). Първоначално той навлиза в сферата на недвижимите имоти, като управлява жилищна сграда с 15 апартамента, докато е в колежа. През 1968 г. Зел открива фирма за търговски недвижими имоти Equity Group Investments, която бързо разширява имотните си дялове в САЩ. През 2007 г. (преди пазарния срив през 2008 г.) той продава REIT Equity Office Properties Trust на Blackstone за 39 млрд. долара – една от най-големите сделки с недвижими имоти, регистрирани до момента. “Ключът към моя успех е, че никога не се фокусирам върху това колко добре ще стане”, казва той пред Forbes през 2013 г.

Чжао Нин

Гражданство: САЩ

Нетно състояние към момента на смъртта: 1.2 млрд. долара

Умира на: 16 май 2023 г.

Възраст: 56 години

Съоснователката на фирмата за договорни фармацевтични изследвания WuXi AppTec е единствената жена милиардер, починала миналата година. Джао основава регистрираната в Шанхай и Хонконг WuXi през 2000 г. заедно със съпруга си Ли Ге, чието нетно състояние в момента възлиза на близо 7 млрд. долара. Wuxi Apptec се превърна в една от най-големите компании за фармацевтични изследвания в света и си партнира с компании като Johnson & Johnson, предоставяйки услуги на около 6 000 клиенти в повече от 30 държави. От WuXi съобщиха, че Джао е починал след продължила две десетилетия борба с рака. “Силното чувство за целеустременост на д-р Нин Джао доведе до неуморните ѝ глобални филантропски усилия в подкрепа на изследванията за рака и насърчаването на бъдещи лидери, така че новите лекове да бъдат от полза на пациентите по целия свят”, се казва в некролога на компанията за Джао.

Източник: Форбс




Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 5
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори