×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Фалира таксиметровата компания на Алексей Петров


Фалира таксиметровата компания на Алексей Петров
Империята на Алексей Петров започна да се разпада след смъртта му
17 Декември 2023, Неделя, 12:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Става въпрос за легендарните "Такси-С-експрес", които са правоприемник на държавните таксита от соца

След нова година столичната таксиметрова компания „Такси-С-Експрес“, по-известна като таксита 9-12-80 на Алексей Петров, който бе застрелян на 16 август т.г., спира да съществува. До момента не е съобщено официално, че първото частно такси дружество в столицата, правоприемник на държавните таксита 12-80, които оперират в София от далечната 1968 г., спира да съществува.

Таксиметрови шофьори от фирмата обаче разказват, че в последните дни на месец ноември са били уведомени от управата на „Такси-С- Експрес“, че след Нова година фирмата се закрива и че таксиджиите, които ползват логото 9-12-80 и плащат по 240 лева месечно на дружеството, са длъжни да свалят лепенките от автомобилите си и да си търсят нов оператор, към когото да продължат да работят. Засега остава неясна съдбата на шофьорите, които изплащат лизингови автомобили, собственост на „Такси-С-Експрес“ и процедурата, по която ще минат, за да прекратят финансовите си отношения с таксиметровата компания.„На 30 ноември ми казаха, че от Нова година фирмата спира да съществува.

Щели да я закриват заради неразбирателство между акционерите. Колеги разправят, че данъчните и общинските власти са погнали 9-12-80, други обясняват, че в бъдеще щяло да се прави нова такси компания, която минавала под шапката на Златко Баретата тъй като в „Такси-С-Експрес“ имали проблеми с техническото обезпечаване и със събирането на таксите и лизинговите вноски от много шофьори“, споделя таксиметров шофьор, брандиран с логото на 9-12-80.

Думите му бяха потвърдени от още няколко негови колеги в неформални разговори. Всички таксиджии твърдят едно и също – от фирмата ги уведомили, че 9-12-80 прекратява съществуването си след Нова година, без да им бъде посочена конкретна причина за закриването на първата таксиметрова компания в София. Към настоящия момент под шапката на „Такси-С-Експрес“ оперират около 700 автомобила в столицата. В гилдията обаче признават, че голяма част от шофьорите работят изцяло в сивата икономика и че през последните години марката 9-12-80 е изгубила безвъзвратно водещата си позиция в таксиметровия бранш. Към днешна дата най-оборотните дружества за таксиметрови услуги в София, действащи и като лизингови фирми, са „Йелоу такси“ (91 719), „ОК Супертранс“ (973-21-21), 9-12-63 и „Такси ми“.

Със стикерите 9-12-80 са означени автомобилите на няколко превозвача, най-големият от които: е „Такси-С-Експрес“, а останалите фирми са на хора, смятани за подставени лица на Алексей Петров с цел източване на дружеството майка и невнасяне на дължимите данъци и такси. „Такси-С-Експрес“ е собственост на дружествата АС БГ и „Балкан кейтъринг“, в които акционери са вдовицата на Трактора – Ива Павлова, застрахователното дружество „Лев Инс“ и израелецът Абрахам бен Нун, който също има дялове в „Лев Инс“.

В София върви усилен слух, че такси компанията умишлено ще бъде закрита и че проблемите в 9-12-80 идват от стартирала война между израелските съдружници на застреляния мафиот и вдовицата Ива Павлова и започнало задкулисно преразпределение на активите му. Макар и отдавна загубила лидерската си позиция в бранша, такси компанията 9-12-80 повече от две десетилетия беше важен стълб в бизнесимперията на бившия съветник в ДАНС и силов застраховател Алексей Петров, който беше ликвидиран през лятото от наемен килър по време на разходка в планината.

Паметливи криминалисти си спомнят, че Трактора слага ръка чрез рекет върху компанията в края на 1999 г. в момент, в който 9-12-80 е монополист в столицата в сферата на таксиметровите услуги. За силовото завземане на таксиметровото дружество от страна на бившата барета Алексей Петров свидетелства в съда през. 2010 г. в рамките на делото за рекет „Октопод“ бизнес дамата Теменужка Кайлитска. Тя разказа как прехвърлила след брутален натиск от Трактора 51% от собствеността си в „Такси-С-Експрес” на Марчело Джотолов.

Според Теменужка всички фирми под шапката на „Такси-С-Експрес” били принудени да се застраховат в „Лев Инс“, дружество с израелски капитали, но пак контролирано лично от Трактора. Други свидетели на прокуратурата със скрита самоличност пък свидетелстваха, че таксиметровите автомобили били използвани за превоз на проститутки, трудещи се в над 50 публични домове в София, за които отговарял Димитър Митров, по-известен като Митко Полицая, отговорник на бизнеса с платената любов в кримиструктурата на Алексей Петров. Над 400 компаньонки в бардаците под контрола на Трактора били принуждавани да използват само такситата 9-12-80, когато отивали на адреси на клиенти, като плащали двойни тарифи за превоза си.

Според изказване на Алексей Петров пред съда през 2010 г. по делото „Октопод“ една от големите му заслуги към държавата в качеството му на агент под прикритие е било участието му в събитията от 16 март 2001 г., когато хиляди таксиджии блокираха Народното събрание, Орлов мост и ключови кръстовища в центъра на София, вбесени от новината за открития в езерото на Южния парк труп на 3-годишния Пепи Терзийски, чийто баща Стоян към този момент е шофьор в 9-12-80.

Дни по-късно стана известно, че детето е било убито от собствената си майка Даниела Терзийска. “Тогава попречих на таксиметровите шофьори да нахлуят в парламента и да свалят правителството на Иван Костов“, обяви Алексей Петров пред магистратите през 2010 г. Коренно различна обаче е версията за ролята на Трактора в драматичните събития от пролетта на 2001 г. на пенсионирани служители на МВР. Според думите им още тогава в службите имало данни, че Алексей Петров стои зад бунта на таксиджиите и темата даже била коментирана на извънредна среща, свикана от Иван Костов и с участието на тогавашния МВР шеф Емануил Йорданов, главния секретар на МВР Славчо Босилков и заместник-министъра на вътрешните работи Здравко Зафиров.

„Имаше съмнения, че Алексей Петров, в съучастие с тогавашния шеф на баретите Филко Славов, е създал проблема на правителството с таксиджиите, пускайки умишлено фалшивия слух в гилдията, че служители на НСО стоят зад убийството на малкия Пепи. В онзи момент Иван Костов вече имаше огромни търкания с главния прокурор Никола Филчев, който беше покровителят на Алексей Петров“, спомня си бивш високопоставен полицай. Източник: Уикенд


В категории: Бизнес , София


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 5
6
Коментара по темата
6.
Капитана
20.12.2023 18:58:26
0
2
Тетевенски пумак и израелски чифути правят бизнес заедно, ще падна от смях, хаха!
5.
Abe
17.12.2023 16:27:23
5
30
Абе я напишете истината за тоз престъпник.Контролирал е трафика на дрога минаваш през бг и с тез насрани фирми е перял парите Ко го хвалите.Жив трафикант и престъпник Нормалните хора не ги гърмят Айде вземайте каквото 8ма итовае.
4.
ЗАКРИВАЙ
17.12.2023 15:44:10
2
42
Фирмите на назначените от службите "бизнесмени" НЕ МОГАТ да съществуват на пазарен принцип, без постоянен чадър и дотации от страна на държавата.
3.
1
17.12.2023 15:15:54
2
21
И следене и подслушване със мобилни станции и коли пред подслушвани вход идеално прикритие и дрога доставка
2.
Боки тъпото
17.12.2023 13:37:14
5
50
Аверчето, агент "Буда" няма ли да удари едно рамо?
1.
Е
17.12.2023 13:30:08
3
80
После как да дойде юбер :) те само мафиоти и политици държат такситата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори