×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ПП МОРЕ: Ще осигурим повече пари за благоустрояването на Оризаре


ПП МОРЕ: Ще осигурим повече пари за благоустрояването  на Оризаре
Ако ПП МОРЕ има достатъчно много общински съветници, ви гарантираме, че ще започнем поетапното разрешаване на проблемите в Оризаре, каза водачът на листата Пейчо Колев
27 Октомври 2023, Петък, 07:58 ч.
Автор: Пресцентър ПП МОРЕ

Селото се нуждае от цялостно обновяване и ако партията участва в управлението на общината, ще започне поетапно разрешаване на проблемите

„Механизмът за разпределение на средствата от общинския бюджет трябва да бъде справедлив и прозрачен и да отчита нуждите на всички селища в общината. През последните 4 години този принцип бе нарушаван и жителите на малките населени места, сред които и Оризаре, затънаха в проблеми. Ще променим това!“ С тези думи започна речта си водачът на листата на ПП МОРЕ Пейчо Колев по време на поредната предизборна среща на партията с жители на Оризаре. Жителите на селото в залата  приветстваха думите на водача на общинската листа. 

„Социалните и инфраструктурните проблеми в Оризаре са тежки, общината сякаш ни е отписала“, подкрепи думите на Пейчо Колев Даринка Стойчева – кандидат-кмет на ПП МОРЕ за Оризаре. Сред най-тежките проблеми тя посочи плачевното състояние на улиците и  тротоарните настилки. 

„ВиК мрежата е за ремонт, нямаме пречиствателна станция, не се отпускат пари за улично осветление и подмяна на старото, липсва редовно сметоизвозване - кофите за боклук се чистят един път в седмицата, няма елементарно медицинско обслужване“, допълни Милена Трошанова, кандидат за общински съветник на партията от селото. 

„Ако ПП МОРЕ има достатъчно много общински съветници, партията ще участва в мнозинството, което разпределя общинския бюджет: Тогава ви гарантираме, че ще започнем поетапното разрешаване на проблемите в Оризаре“, каза водачът на листата Пейчо Колев. Той представи кандидатите за общински съветници от листата на партията. 
    
Стана ясно, че МОРЕ ще участва в изборите с пълна листа от 21 кандидати – представители на всички населени места в общината  - Оризаре, Гюльовца, Тънково, Кошарица, Равда, Несебър, Обзор, Свети Влас. Кандидатите за съветници са млади хора, професионалсти в различни области, решили да помогнат със своите знания и експертиза за развитието на община Несебър. ПП МОРЕ има в листата 4 човека, които или живеят в Оризаре, или са родени там.  Самият Пейчо Колев е роден и израснал в Оризаре. Никоя от партиите няма толкова много кандидати за общински съветници от селото, посочи Пейчо Колев.

Оризаре се нуждае от цялостно обновяване, заяви кандидатът за кмет  Даринка Стойчева. Тя изброи три нейни приоритета, които ще защитава, ако бъде избрана. На първо място това е здравеопазването – в Оризаре няма лекари, стоматолог, липсва аптека. В същото време в селото има тежко болни и малки деца. За всеки по-сериозен здравословен трябва да се пътува до Бургас. Ще предложа на община Несебър да отпусне един автомобил на кметството, за да имаме с какво да извозваме болните при нужда, ангажира се Даринка Стойчева. 

Второ – ще положа максимални усилия да подобрим състоянието на пътната мрежа в селото – улиците са така разбити, че ако завали дъжд или сняг, трябва да си обуваме ботуши, за да стигаме до центъра, поясни тя.

Другата идея на Стойчева е в кметството да бъде назначен човек, който ще отговаря за социалната дейност в селото. Той ще подпомага възрастните хора, за да кандидатстват за помощи и дърва, а на младите ще обяснява на каква помощ могат да разчитат в общината. 

Детската градина, училището и читалището са другите неща, за които ще се погрижа, за да функционират пълноценно, каза Даринка Стойчева. На практика читалището не работи, а така си губим традициите, каза тя. Стойчева се ангажира за създаване на клубове по интереси за децата Тя подчерта нуждата от културна дейност.

В програмата ни е заложено на територията на Оризаре да бъде създаден пазар, на който производителите да могат да продават отгледаните от тях плодове и зеленчуци. На младежите от Оризари обещавам, че ако стана кмет ще им осигуря зала, в която да се събират. Сега те ходят по улиците немили-недраги, допълни тя. 

Имаме идея да развием селския туризъм – имаме всички природни условия, но инфраструктурата трябва да се подобри, каза Даринка Стойчева. Чрез този вид туризъм в селото ще могат да се отдават стаи под наем, ще дойдат и инвеститори. Около язовира до селото е пълно с коли и палатки минимум шест месеца в годината, рибарите могат да отсядат и в селото, стига да им предложим изгодни условия, допълни Пейчо Колев. 

Хората от залата задаваха най-много въпроси за здравеопазването. Д-р Галина Славова от листата на ПП МОРЕ подробно отговори как могат да бъдат разрешени проблемите в тази сфера. 

Друг наболял въпрос, който присъстващите в залата поставиха, бе проблемът с липсата на канализация. Как ще развиваме туризъм, когато селото е на септични ями, запитаха от публиката. Кандидатът за общински съветник Демир Петров отговори, че този проблем може да бъде разрешаван поетапно и се ангажира да постави проблема в общинския съвет за финансиране. 

Кога в Оризаре ще бъде поставен банкомат, бе другият въпрос, който интересуваше хората в залата. Кандидатът за съветник от Оризаре Милена Трошанова поясни, че ПП МОРЕ предвижда поставянето на банкомат в сградата на кметството, за да бъде по-добре защитен. Тогава може би банките ще бъдат мотивирани да поставят такъв апарат, каза Трошанова.

Кандидатите за съветници отговориха и на още много други въпроси, които жителите на Оризаре отправиха към тях. Спомнете си колко проблеми бяха разрешени, в което ПП МОРЕ имаше кмет на Оризаре и мнозинство в общинския съвет на Несебър, който гласуваше повече средства за селото, припомниха кандидатите. Те призоваха хората в залата да ги подкрепят. 

ПП МОРЕ СЕ ЯВЯВА НА ИЗБОРИТЕ С БЮЛЕТИНА НОМЕР 40




В категории: Местни избори 2023


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори