×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Братът на Стела, чиито мечти бяха отнети от надрусан и пиян шофьор: Няма да оставим да бъде поредната забравена, изгубена душа


Братът на Стела, чиито мечти бяха отнети от надрусан и пиян шофьор: Няма да оставим да бъде поредната забравена, изгубена душа
Какво е животът? Всеки ден правим планове за утре, за празниците, за години напред. И накрая изведнъж всичко изчезва, плаче Георги Маринов
Тема в развитие
виж още
скрий
10 Октомври 2023, Вторник, 15:17 ч.
Автор: Флагман.БГ

Тя загина на "Тракия", след като камион отнесе кола в аварийната лента

От години у нас загиват стотици хора по пътищата. Всеки ден в полицейските сводки фигурират хванати поне 30-40 човека, които са седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици. Стряскаща статистика... И това са хора, които ще се разминат с тежки наказания, защото по някакво стечение на обстоятелствата са ги спипали преди да отнемат някой човешки живот.

Този шанс го нямаше 23-годишната Стела от Бургас, чиито мечти бяха отнети от такъв шофьор.

Трагедията

На 27 септември камион помита кола, която е спряла в аварийната лента на АМ "Тракия" заради спукана гума. Стела загива, други две са ранени тежко, а трета се разминава с леки травми.

Шофьорът на камиона е дал положителен тест за употреба на метамфетамин, алкохолната му проба също е положителна. Досега той е бил санкциониран с фишове 21 пъти за различни нарушения като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат технически преглед.

Убиецът на Стела обвини дрегера на КАТ – не отчитал правилно

Трагедията е огромна! Дрогираният тираджия убил Стела от Бургас, докато звъни от колата за помощ


Една напълно обикновена сряда промени всичко


"Какво е животът? Всеки ден правим планове за утре, за празниците, за години напред. И накрая изведнъж всичко изчезва... Като една чернова, която не може да бъде преписана на чисто, защото листите вече ги няма, свършили са, тетрадката е празна. Тя беше открит и добър човек, винаги усмихната, с чувство за хумор и жажда за живот...", споделя нейният брат Георги пред Dnes.bg.

Стела е изтърсака в семейството, най-малката от общо три деца. Трагедия отнема баща й още докато е малка, и от тогава тя се бори в живота с помощта и подкрепата на своето семейство.

Завършва Френската гимназия в Бургас, а след това се насочва към специалност "Туризъм" във Варна, където тази година успява да защити държавния си изпит с отличен успех - 5.75.

"Скоро щеше да се дипломира и имаше толкова много планове за бъдещето. Пред нея имаше толкова много възможности… Една напълно обикновена сряда промени всичко, отне завинаги нейната светлина, и на нейното семейство. Една спукана гума в аварийната лента и един дрогиран и пиян шофьор, помете колата, нея и всички нейни планове и мечти за живота", допълва Георги.

Семейството й е категорично, че не иска Стела да е поредната жертва в статистиката от "войната на пътя".

"Всеки ден сестри, братя, деца, майки и бащи загиват по пътищата. Загиват по жесток начин и биват забравени, само семействата остават да скърбят. А какво се случва с виновниците, къде отиват те? Не можем и не трябва просто да се примиряваме. Няма да оставим Стела да бъде поредната забравена, изгубена душа. Трябва да сме единни в мъката си и да се борим за справедливост  по пътищата", категоричен е брат й.

Наказанието

Наказанието, което предвижда законът за такова престъпление, е от пет до 15 години "лишаване от свобода", както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство. На шофьора на камиона му е повдигнато обвинение и съдът ще трябва да установява степента на виновност.

 


В категории: Бургас


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
8
Коментара по темата
8.
*********
11.10.2023 08:54:43
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
*********
11.10.2023 08:53:48
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
До 2
10.10.2023 19:24:32
1
5
Абсолютно си прав, но като гледам минусите се замислям, колко амеби съществуват и то шофьори някои от тях.. жалко за момичето
5.
Х
10.10.2023 16:37:10
0
15
Когато карам в лявата лента с ограничението 140 км/ч, някой спрял в аварийната се вижда от много далеч. Даже намалям скоростта, да не би някой от дясната лента да реши да се изнесе по-вляво докато подминава.
С колко е карал този камион, че не ги е забелязал? Едва ли в аварийната лента е карал с голяма скорост. Не е гледал напред ли? Или е виждал само очертанията на аварийната, докато си гледа в телефона, без да забелязва спрялата кола в лентата пред него?
Много странна история...
4.
*********
10.10.2023 16:05:48
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
до 2
10.10.2023 15:53:59
6
15
Ама много си прост
2.
ХХ
10.10.2023 15:51:02
23
8
Че шофьорът на камиона си е за ... е ясно. Но защо родителите не учат децата си, че не се стои в аварийна лента, а веднага се бяга зад мантинелата?!
1.
...
10.10.2023 15:35:35
3
26
Какво прави камион в аварийната лента?

Не е ли време вече да има камери и такива идиоти да се санкционират? А като видят, че е пиян и неадекватен - направо в пандиза!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори