×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой е Кирил Елевтеров и защо човек с неговия опит влиза в битката за кмет на Царево


Кой е Кирил Елевтеров и защо човек с неговия опит влиза в битката за кмет на Царево
Кандидатът за кмет на БСП в Царево Кирил Елевтеров е харизматичен лидер, който има потенциала да се превърне в изненадата на вота
29 Септември 2023, Петък, 14:56 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът

Той е наследник на знатен род, обиколил е целия свят и е отвличан от нигерийски пирати

Да бъдеш потомък на един от героите на Царево, да обиколиш света, да имаш безупречна ориентация в дълбоки води, да ръководиш нефтена платформа от другата страна на планетата и да преминеш през трудности, които изглеждат като сюжет от приключенски филм. Това е Кирил Елевтеров – кандидатът за кмет на БСП в Царево, който има ясна визия за развитието на морската община и солиден управленски опит, тъй като целият му живот е свързан с морето и океана.

През 2007 г. той се сблъсква с едно от най-големите изпитания в живота си. Отвлечен е от нигерийски пирати от нефтената платформа, на която работи като главен механик и ръководи екипажа. „Считам, че дори във времето в плен защитих името на България с достойнство. Компанията оцени моето поведение пред пиратите и покани само мен да остана на работа, предложиха ми да бъда отново в Нигерия или да замина за Австралия. Избрах Нигерия – сред същите хора, защото нямам от какво да се срамувам“, спомня си той.

Кирил Елевтеров и съпругата му Марияна заминават за Царево през 1984 г.

Всичко обаче започва през 1984 г., когато със съпругата му заминават на студентски стаж в Мичурин и там намират своето място, изграждат заедно дома си, създават семейство, там се раждат и растат децата има, а в момента като горди баба и дядо Кирил и Марияна Елевтерови посрещат в Царево трите си внучета.

„Преместихме се от Бургас в Мичурин, а не както много други направиха - отиваха в големия град. И до ден-днешен не съжаляваме. Вече 38 години съм в моя град Царево. Тук са моите приятели, тук живея и тук ще умра“, споделя харизматичният кандидат за кмет.

Хобито му разбира се е рибарството

Хобито на Кирил Елевтеров разбира се е рибарството. Двамата със съпругата му правят сами лодката, с която и до днес той среща добра слука в морето край Царево.

Марияна Елевтерова е диплoмиран инженер и юрист. За нея Кирил Елевтеров казва, че винаги е била негов пристан и здрава опора в живота. А синът и дъщеря им – Рафаил и Нели, са избрали лекарската професия.

Като малък всяко лято бил при дядо си Васил Камъша – същия този рибар, който спасява много хора при катастрофата на автобуса при моста на река Караагач и беше награден със златен орден за гражданска доблест и заслуги към Н.Р.България.(ВИЖТЕ ТУК)

А дядо му по бащина линия е бил свещеник в с. Кирово, което носи името  на вуйчо му Киро Поптефанов – учител и участник в Септемврийското въстание.

Цялата фамилия Елевтерови в Царево

Средното си образование Кирил Елевтеров е завършил във Военно Средно Специално Училище по Морски и Океански Риболов в Бургас, специалност: Корабни Машини и Механизми. Магистър инженер е във Висш Машинно Електротехнически Институт в Габрово, специалност „Механично уредостроене“, след което и в Технически Университет – Варна, специалност „Корабни Машини и Механизми“. 

Работил е в КЗ “Странджа“- Мичурин, като последователно е преминал през йерархията. Бил е технолог ОИС, заместник-началник главен цех, отговарящ за насищането на корабите и началник ОТК. Работил е и на риболовните кораби в Океански Риболов.

През 1992 г. печели конкурс за корабен механик и прекарва около месец на преход от САЩ до Нигерия заедно с двама капитани. Впоследствие става главен механик на риболовните кораби на Banarly – Нигерия.

С част от тима на AGBANI платформа

След три години навлиза в петролния бизнес. За около 27 години в Нигерия последователно е заемал различни длъжности в различни компании:  Инженер по КиА на нефтеното поле, Началник механичен цех, Механик инженер  за ПРОЕКТ SHELL до ТИМ ЛИДЕР на локацията, като  последните 12 г. е главен механик на нефтена платформа AGBANI PLATFORM  F.P.F. (OML 114)  MONI PULO Project. От пет години работи в WEIR Oil & Gas, Basra - IRAQ – позиция тим лидер – ръководител на екипа по поддръжка на RAFIDIYA IPF.

На път за Одиди

Кирил Елевтеров е от гражданската квота на коалиция „БСП за България“, споделя, че за своите 64 години никога не е членувал в политически партии, но винаги е бил с леви убеждения и за него са били важни хората.

В момента той и отборът от кандидати за общински съветници подготвят програмата  за управление на Царево. Елевтеров е категоричен, че в морската община съществуват проблеми, които не търпят отлагане.

Най-важно за него е да се преодолее насаждания с години страх от политически уволнения и противопоставянето на хората по партийна принадлежност. "За нас квалификацията на хората е водеща при избор на кадри, без значение религия, цвят на кожата и партийна принадлежност", категоричен е той.

Според кандидата на БСП е необходим спешен контрол на мерките по възстановяване на Царево от потопа. 

Кирил Елевтеров в офиса си в Нигерия

Кирил Елевтеров и екипът му ще работят за по-добро медицинско обслужване на по-малките населени места. В момента джипитата са оставени в тежки условия, коментира той.

Като запален рибар и човек, чийто половин живот е преминал в морето и океана, сред важните си приоритети той изтъкна изграждането на морската инфраструктура в региона. „Община Царево има готов проект за изграждане на рибарско пристанище и почти осигурено финансиране, което настоящата управа не е реализирала. Пристанището, открито през 1937 г. от цар Борис, е съдействало за развитието на Царево (Мичурин) като регионален център. Това е жизнено необходимо за общината. Не по малко значение има изграждането  на пристанище в Ахтопол.  Изграждането на рибарски заслони, кехая, в Лозенец, Варвара, Синеморец и Резово, ще е приоритет за Кирил Елевтеров, ако бъде избран за кмет на община Царево.

Община Царево през 2008 г. прие ОУП, за който беше заведено дело от т.н. „зелени организации“ и се спря изпълнението от Върховният съд през 2014 г. Вероятно сегашното ръководство, под натиск се съгласиха да се преработва вече 9 години. На практика нямаме действащ ОУП, затова ще направя всичко необходимо този проблем да бъде разрешен, каза още кандидатът на БСП.

В предизборната му програма се предвижда доизграждане на инфраструктурата, свързана с пречистване на отпадъчните води – на първо място започване на пречиствателна станция в Ахтопол, на второ – модернизация и реконструкция на пречиствателната станция в с. Лозенец, а също така решаване проблемите на отпадните води в Синеморец, Варвара и с. Велика

Защо лицето на едно населено място, както е автогарата, не се използва и какво е станало със земята около нея, пита той.

Елевтеров добави, че хората го питат – защо не продължи да работи Професионалният център (българо-немски център)  в сферата на квалификациите на хората и ще бъде ли лятна резиденция на Тракийски университет. 

И не на последно място, да се търсят възможности за трайно решаване на проблемите с интеграция на малцинствата в общината.

Кирил Елевтеров на нефтената платформа в Одиди

 




Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори