×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъж от Сливенско простреля с арбалет свой съгражданин
  • На всеки 10 минути един българин получава инсулт
  • Новият ковид води до гадене и диария
  • Първата детска онкологична болница в Румъния ще приема и българчета
  • Социалният министър предлага актуализацията на пенсиите от 1 юли да бъде с 11 процента
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо Елена Параскова - една от успелите жени в Бургас, стана учредител на гражданско обединение „Бургазлии“


Защо Елена Параскова - една от успелите жени в Бургас, стана учредител на гражданско обединение „Бургазлии“
Елена Параскова е човек, който се самоизгради с много труд и постоянство. Тя е семейна, майка на две прекрасни деца и повече от 15 години заема високи мениджърски позиции
Тема в развитие
Излизам като кандидат за кмет на Бургас в името на нашите деца, вярвам на моите съмишленици от ПП МИР и Обединение "Бургазлии" Професор е кандидатът за кмет на Партия МИР и Гражданско обединение „Бургазлии” Защо Елена Параскова - една от успелите жени в Бургас, стана учредител на гражданско обединение „Бургазлии“ Инфраструктурата в цял Бургас трябва да се подобри, Меден рудник се нуждае от нов наказателен паркинг Валери Лазаров, Гражданско обединение „Бургазлии“: Време е да си върнем спортните бази, приоритет №1 за града трябва да са децата Димитър Шангов от „Гражданско обединение Бургазлии“ с анализ на пазара на природен газ, санирането и яхтените пристанища Днес темата е Бургас, Рожен, Президентът и отново Бургас! Гражданско обединение „Бургазлии“ кани на среща водачите на листите в Бургаска област Учредиха обединение „Бургазлии”, вероятно за участие в местния вот
виж още
скрий
05 Септември 2023, Вторник, 07:35 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Бургас може да стане по-добро място за живеене, в което ще има бъдеще за нашите деца, категорична е бизнесдамата

Една от успелите жени в региона - бизнесдамата Елена Параскова е сред учредителите на гражданско обединение „Бургазлии“ – формацията, която събра изявени и утвърдени експерти от различни сфери за участие в местните избори.

Елена Параскова е човек, който се самоизгради с много труд и постоянство. Тя е семейна, майка на две прекрасни деца и повече от 15 години заема високи мениджърски позиции, което й дава достатъчно опит и самочувствие да се впусне и в обществено-политическия живот на града.

В бургаската политика дамите като цяло са кът – под 10 % от състава на настоящия Общински съвет. Параскова казва, че е станала част от гражданското обединение, защото вижда смисъл в идеите на сдружението и вярва, че могат да помогнат за просперитета на родния й град. Тя се развива успешно като мениджър в недвижимите имоти. От известно време е фрайнчайз партньор на една от големите компании в този сектор – „IBrokers“.

В интервю за Флагман.бг тя споделя в каква посока трябва да тръгне Бургас, за да се развие.

- Г-жо Параскова, вие сте експерт в областта на недвижимите имоти, познавате и в детайл проектите свързани с развитието на новите квартали на Бургас – кв. „Хоризонт“ (срещу ж.к.“Изгрев“) и кв. „Мадика“ (срещу ж.к.“Славейков“). Как виждате развитието им?

- Тези зони имат огромен потенциал за развитие, но трябва да се мисли за благоустрояването им. Новите квартали не трябва да се превърнат в спални райони, а да се разрастват с изградена инфраструктура. Трябва да помисли и за изграждане на училища и детски градини, както и да се предвидят зелени зони и администрация.

- В каква градска среда бихте желали да израснат децата на Бургас? Къде, в този аспект, според вас, са най-големите инфраструктурни проблеми?

- Бургас може да стане едно по-добро място, в което да има бъдеще за нашите деца. Като родител, който отгледа децата си в този град, смятам, че трябва да се осигури повече среда за тях – осветени алеи, паркове за колоездене, спортна инфраструктура. Много е важно за един родител да се реши въпросът с лесното записване в детски градини, училища и ясли.

- До местния вот остава по-малко от два месеца. Според вас каква е успешната формула за развитието на общината след 29 октомври?

- За да може една община да се развие успешно, най-важната роля играят младите хора. В този ред на мисли смятам, че именно те активно трябва да участват в управлението й. Младежите трябва да изразят своето мнение, надеждите и очакванията си. Но най-важното – те трябва да проследяват и всичко, което се случва в общината, най-вече как се изразходват средствата, как се реализират проектите – дали има прозрачност, дали те са в интерес на града и общината и на младите хора. Те са нашето бъдеще. Затова съм на категоричното мнение, че младите хора, живеещи в Бургас, трябва да излязат и да гласуват.

- Като споменахме младежите на Бургас, смятате ли, че Бургас има потенциала да задържи голяма част от тях?

- Разбира се, че има, но на първо място трябва да се осигурят възможности за привличане на повече инвестиции и производства с висока добавена стойност, които обезателно ще повишат стандарта на живот в града и осигурят възможност на много млади бургазлии да останат тук, а не да си търсят късмета в София или чужбина. Трябва да се работи по развитието на висшето образование, за да се осигури и активен човешки ресурс за бизнеса.

Част от силния екип на Гражданско обединение "Бургазлии"

 


В категории: Местни избори 2023


България Всички новини
Пълна лудост! Цената на тази монета стигна тавана Пълна лудост! Цената на тази монета стигна тавана Не е за вярване какво може да си купите с нея СУ „Любен Каравелов" - Несебър  изпрати Випуск 2024 СУ „Любен Каравелов" - Несебър  изпрати Випуск 2024 Преследвайте мечтите си смело, откривайте нови простори и мечти,  бъдете добри и достойни хора, отправи призив  кметът Димитров към развълнуваните зрелостници ДПС започна кампанията си, даде заявка за 4 депутатски мандата от Бургас ДПС започна кампанията си, даде заявка за 4 депутатски мандата от Бургас Време е да влезем в управлението, защото винаги, когато е било трудно и сложно, на сцената се появява Движението за права и свободи, подчертаха от партията  Разкритие от кухнята: Ергенът Алек бил пиян като кирка на повечето срещи Разкритие от кухнята: Ергенът Алек бил пиян като кирка на повечето срещи Хора от обкръжението на иначе сериозния бизнесмен разкриват, че нерядко посяга към чашката Бившите на Рачков и Красьо Черния са като две капки вода Бившите на Рачков и Красьо Черния са като две капки вода Русите фурии са си лика-прилика Кметът на Бургас награждава 140 ученици, отличени в състезанието по английски "Lets have fun" Кметът на Бургас награждава 140 ученици, отличени в състезанието по английски "Lets have fun" Церемонията ще бъде днес от 16.30 ч., в експозиционен център „Флора“ Местят детето, простреляно в Арбанаси, в София Местят детето, простреляно в Арбанаси, в София То е оперирано успешно, следва възстановяване Кметът на Царево със силно послание към абитуриентите: Гордея се с вас! Кметът на Царево със силно послание към абитуриентите: Гордея се с вас! Винаги можете да разчитате на мен, обърна се към завършващите Марин Киров Зрелищен екшън! Две баби се млатиха, едната е в тежко състояние в болница Зрелищен екшън! Две баби се млатиха, едната е в тежко състояние в болница Има счупване на таза Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори